18 / 04 / 2024

Kocaeli eski Valilik binası yıkıldı!

Kocaeli eski Valilik binası yıkıldı!

Kocaeli’de yeni Valilik Kompleksi’nin yapılmasının ardından 41 yıldır faaliyette olan Eski Valilik Binası’nın yıkımına başlandı. Yıkım için iş makinasının başına geçen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Eski Valilik Binası’na ilk kepçeyi vurarak yık



Kocaeli Valiliğinin yapımı bu yıl tamamlanan Yeni Valilik Kompleksi’ne taşınmasının ardından, 41 yıldır hizmet veren Eski Valilik Binası’nın yıkım işlemleri başlatıldı. Kocaeli Valiliği tarafından bulunduğu alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Eski Valilik Binası’nın yerine, Kocaeli Kent Meydanı ve yer altı otoparkı yapılacak. Yapılacak olan kent meydanında aynı zamanda tramvay durağı da olacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, “Bu alan Kocaeli Valiliği binası olarak kullanılırken yine hükümetimizin desteği ile bu alan Kocaeli Valiliği ve hazine tarafından Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. Bu alanı Kocaeli halkına kazandırmak amacıyla burada bir yeraltı otoparkı projemizin çalışmalarına başladık. Üst tarafını da düzenlemek kaydı ile tramvay hattıyla entegre ederek bir kent meydanı peysaj düzenlemesi çalışmasını başlatacağız. Kentimize ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 41 yıldır hizmete gören bu binada 17 valimiz ve binlerce devlet memurumuz hizmet verdi. Ben bu vesileyle burada hizmet veren memurlarımızdan bu süre içerisinde vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kentimize verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Şu an hayatta olanlara da sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Eski Valilik Binası’nın yıkım işlemine başlandı. Yıkım için iş makinasının başına geçen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Eski Valilik Binası’na ilk kepçeyi vurarak yıkımı başlattı. Kocaeli İtfaiyesi’nden getirilen arazözler ile toz kalkmasının önlendiği yıkım işlemlerinin 2 hafta sürmesi bekleniyor.



Hürriyet 


Geri Dön