24 / 04 / 2024

Kocaeli Karamürsel’in Kent Meydanı şekilleniyor!

Kocaeli Karamürsel’in Kent Meydanı şekilleniyor!

Büyükşehir’in Karamürsel’de inşa ettiği kent meydanı ve belediye binası hızla yükseliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de modern bir kent meydanı kazandırma çalışmaları aralıksız devam ediyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de modern bir kent meydanı kazandırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Projede belediye binası ve kent meydanı şekillenmeye başladı. A blok ara katı asansör kule betonunun döküldüğü projede, A blok alt zemin katı duvar imalatı, B blok ara katın duvar imalatı ve C blok 1. bodrum katın betonarme imalatları tamamlandı. Projede ayrıca A blok ve B blok 1. katın duvar imalatı, C blok alt zemin kat kolon-perde-tabliye imalatı, elektrik ve mekanik tesisat imalatları ve yalıtımı biten kısımlarda da dolgu işlemleri sürüyor.

Proje kapsamında mevcut belediye hizmet binası ve çevresindeki yapılar yıkılarak Karamürsel’e modern bir kent meydanı kazandırılıyor. Projede meydan olarak kullanılacak 5 bin metrekare açık alan yer alıyor. 2 bodrum zemin ve 2 kattan oluşacak yeni hizmet binasının bodrum katı 270 araç kapasiteli otopark olarak hizmet verecek. Yapının zemin katında müftülük, nikah salonu, sinema salonları, dükkanlar, sığınak ve çalışma ofisleri bulunacak. 1. katı başkanlık makam odası, çalışma ofisleri olacak yapının, ikinci katı arşiv ve çalışma ofisleri şeklinde planlandı. Kenet çatı sistemi şeklinde tasarlanan bina dış cephesinde, traverten kaplama ve giydirme cephe uygulanacak.



Hürriyet 


Geri Dön