28 / 03 / 2024

Kocaeli Kongre Merkezi'nin yapımı sürüyor!

Kocaeli Kongre Merkezi'nin yapımı sürüyor!

Kocaeli'nin en büyük kültür sanat merkezi olması planlanan Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. Projenin Doğu Marmara bölgesinin en önemli kültür merkezi olması planlanıyor.



Doğu Marmara bölgesinin en önemli kültür merkezi olması planlanan Kocaeli Kongre Merkezi'nde çalışmalar devam ediyor. Proje, Kocaeli'nin en büyük kültür sanat merkezi olacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. Sekapark alanındaki boru fabrikası alanında inşa edilen kongre merkezinin Doğu Marmara bölgesinin en önemli kültür merkezi olacağı ifade edildi.

36 dönüm alanda hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kongre merkezinde bin 300 kişilik ana kongre salonu, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları, atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak. Kültürel etkinliklerin çekim merkezi olacak kongre merkezine yaya, tramvay ve taşıtla rahatlıkla ulaşılabilecek." 


Geri Dön