26 / 04 / 2024

Kocaeli Körfez'de eski binalar yıkılıyor!

Kocaeli Körfez'de eski binalar yıkılıyor!

Kocaeli Körfez’de uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Körfez Belediyesi, ilçe genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü denetiminde ve zabıtanın güvenlik önemleri almasıyla gerçekleştirilen yıkım öncesinde, gerekli prosedürler tamamlanıyor ve yıkım yapılıyor. Körfez Belediyesi ekipleri son olarak Esentepe, Kuzey ve Fatih Mahallesi’ndeki metruk binaların yıkımını gerçekleştirdi.

 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikayetlerine neden oluyor. Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını  gerçekleştiriyoruz” diye açıklamalar yaptı. 
 


Geri Dön