26 / 04 / 2024

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli Sekapark’taki eski fabrika alanında projelendirilen ekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı başladı. Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi 36 dönümlük alan üzerinde yükselecek. 




Kocaeli'ye tam donanımlı modern bir kongre merkezi kazandırıyor. Sekapark’taki eski fabrika alanında projesi yapılan kongre merkezinin yapım çalışmaları hızla başladı. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sekapark alanındaki fabrika yapısı proje kapsamında yeniden düzenlenerek kongre merkezi haline getirilecek. Fabrika yapılarının da kullanılacağı projede ilk bloktaki duvar kırma işlemleri sürüyor. 

 

36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan meydana gelecek. Projenin toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare olacak. 

 

Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri de yer alacak. 


Geri Dön