19 / 04 / 2024

Kocaeli Symbol AVM tanıtıldı!

Kocaeli Symbol AVM tanıtıldı!

Kocaeli’nin Başiskele sınırları içerisinde inşa edilen SYMBOL AVM, basına tanıtıldı. İlin ilk sosyal yaşam merkezi ve AVM’si olma özelliği taşıyacak olan SYMBOL AVM 11 Haziran Perşembe günü hizmete açılacak.



Kocaeli’nin Başiskele sınırları içerisinde inşa edilen SYMBOL AVM, basına tanıtıldı. İlin ilk sosyal yaşam merkezi ve AVM’si olma özelliği taşıyacak olan SYMBOL AVM 11 Haziran Perşembe günü hizmete açılacak.


Kocaeli’nin ilk sosyal yaşam merkezi ve AVM’si olma özelliği taşıyacak olan SYMBOL AVM, 11 Haziran Perşembe günü yapılacak açılış öncesinde basına tanıtıldı. Kavanlar şirketi tarafından Başiskele ilçesi sınırlarında D-100 üzerinde yapılan Symbol AVM’nin özellikleri, Kavanlar Yönetim kurulu Başkanı Cengiz Kavan tarafından medya mensuplarına anlatıldı. Düzenlenen tanıtım toplantısına Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, Turkmall Başkan Yardımcısı Murat Sekmen, Ever Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, Medical Park Genel Müdürü Necip Kozalı, Symbol AVYM Genel Müdürü Yavuz Güler ve Odeabank İzmit Şube Müdürü Barbaros Candemir katıldı. Toplantıda AVM’nin 11 Haziran’da açılışının yapılacağı açıklandı.

Yaklaşık 700 milyon liralık yatırım ile 210 bin metrekare alanda tamamlanma aşamasına gelen Symbol AVM’de çalışmalar bittiğinde ve tam kapasite olarak hizmet vermeye başladığında 3 bin kişi istihdam edilecek. AVM inşa alanının 65 bin metrekaresi AVM alanı, 43 bin metrekaresi ise VM Medical Park Kocaeli Hastanesi yer alacak. Proje içerisinde ayrıca 207 oda, 504 yatak kapasiteli Hampton By Pilton Otel, bin 171 kişilik oturma kapasiteli kongre ve gösteri sanatları merkezinin yanı sıra 670 kişilik balo salonunu bulunuyor.

Toplantının açılış konuşmasında bir hayal ile yola çıktıklarını ve bu hayalin gerçekleşmesinin kendisine onur verdiğini ifade eden Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, ”Zamanında yetiştirdik. Bize inananlar bugün yanımızda, inanmayanlar ise yok. İnanmayanlar bu fotoğrafları görünce her halde inanacaklar. Ben şirket yönetiminde 5 krizi yönettim. 12 yıllık ekonomik istikrar bizi buralara kadar getirdi. Bugün inşasını bitirdiğimiz bu eserin maliyeti 700 milyon liradır. 3 bin istihdam olacak. Kocaeli’nin ve bölgenin ekonomik ve sosyal yaşamı bu proje ile derinden etkilenecek. Biz Kavanlar şirketi olarak bu kentin bağrından çıktık. O yüzden kazandığımızı ilimizde harcıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Cengiz Kavan’ın ardından konuşma yapan Medical Park Genel Müdür Yardımcısı Necip Kozalı’da, akademik kadroları, 350 yatak kapasiteli ve 100 yoğun bakım ünitesi ile büyük bir hizmet vermek için çalışacaklarını ifade etti.


Milliyet


Geri Dön