18 / 04 / 2024

Kocaeli TEM geçişinde bayramda onarım çalışması yok!

Kocaeli TEM geçişinde bayramda onarım çalışması yok!

İstanbul'u Anadoluya bağlayan köprü konumundaki TEM Otoyolunun Kocaeli geçişinde uzun süredir devam eden ve zaman zaman ve sürücüleri çileden çıkaran onarım ve asfaltlama çalışmaları bayram tatili boyunca yapılmayacak



İstanbul'u Anadoluya bağlayan köprü konumundaki TEM Otoyolunun Kocaeli geçişinde uzun süredir devam eden ve zaman zaman müteahhit firmanın belirsiz saatlerde yolu kapatmasıyla sürücüleri çileden çıkaran onarım ve asfaltlama çalışmaları bayram tatili boyunca yapılmayacak. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 2 Eylülün de tatil ilan edilmesi halinde 9 güne çıkacak olan Ramazan Bayramı tatili boyunca mütehhit firmanın tümçalışmalarını durduracağını, TEM Otoyolunda bu süre içinde kesinlikle hiç bir çalışma yapılmayacağını söyledi.

Vali Ercan Topaca, şu anda Ramazan boyunca TEMin Körfez ilçe ile Dilovası İlçeleri arasında yapılan onarım ve asfaltlama çalışmalarını müteahhit firmanın hafta içinde 21.00 ile 07.00 saatleri arasında gece yaptığını hatırlatarak, bu sayede daha önce gündüz meydana gelen sıkıntının sona erdiğini, bu saatlerde trafiğin Körfez Turnikelerinden D-100e verilerek, Dilovasından yeniden TEMe çıkıldığını hatırlattı. Hafta sonları ise bu çalışma, Bursa yönünden dönüşler nedeniyle 24.00te başlayıp yine 07.00 de bitiyor.

YOĞUN TRAFİK BEKLİYORUZ

Sürücülerin, yollardaki uyarı levhalarına dikkat etlerelini isteyen Vali Topaca aksi taktirde otoyolda ciddi bir tıkanıklık yaşanacağını vurgulayarak şuinları söyledi:

"Bayram süresince yoğun bir tarafik olacak. Bayramda bu çalışmaları durduracağız. Bayramın başlangıcından, hatta bir gün iki gün öncesinden başlayacak şekilde otoyol her yönüyle açık olacak. Bayram tatilinin ardından Cuma da dahil olmak üzere Pazar akşamına kadar o günlerde de çalışma olmayacak. Dönüşte çok yoğun bir trafik akışı bekliyoruz."

DİLOVASI KAVŞAĞI BİTTİ

Bu arada D-100 Karayolunun en tehlikeli noktalarından biri olan ve bugüne kadar meydana gelen kazalarda yüzlerce can alan Dilovası Kavşağı çalışmaları da tamamlandı. Buraya yapılan ve birçok noktaya giriş çıkışı sağlayan köprülü kavşak sayesinde artık buradan geçen ve Dilovası Rampasından inen araçlar transit geçişlerde ışıklara takılmıyor. Bu kavşak, Dilovasının şehir geçişini düzenlediği gibi, D-100ün ve TEM Otoyolunun limanlarla bağlantısını, ayrıca OSBlere gidişi de rahatlattı. Vali Ercan Topaca bu konuda şu bilgiyi verdi:

"Gerek buradaki sanayi kuruluşların, gerekse yukardaki Organize Sanayi Bölgelerinin Otoyola ve limanlara erişiminde ciddi bir engel vardı. Bu kavşak 1994 yılında planlanmış, ancak kamulaştırma sorunları nedeniyle yapılamamıştı. Sanayiciler, yerel yönetim, Karayolları ve Valilik hep beraber yapılan bir organizasyonla kavşağı tamamladık."

Mustafa BAĞDİKEN/Hürriyet


Geri Dön