25 / 04 / 2024

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı.



Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı. Durmazlar, 18 ayda 12 adet İpekböceği tramvayı teslim edecek. Durmazlar, 25 Ağustos'ta da Antalya ihalesine katılacak.. İpekböceği, inşaat ihalesi yapılan Sekapark-Otogar arasındaki tramvay hattında çalışacak. Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Çinli firmanın girmekten vazgeçtiği, Hyundai'nin ise teşekkür mektubu verip çekildiği ihaleyi ileri teknoloji ve düşük fiyatla kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Durmaz, "Raylı sistemler ihalelerinde hem dış ticaret açığını düşürmek hem de lokalizasyon ile fiyat avantajı sağlayıp belli başlı know-how'ları Türkiye'ye getirmek milliyetçiliğimizin temel görevi" açıklamasını yaptı. Milli bir marka yaratmak ve yerlilik oranını her geçen gün daha da artırmak için çalıştıklarını dile getiren Durmaz, "Üretim yeterli değil, biz son 5 yada geliştirdiğimiz 3 yeni modelle araç ana kontrol yazılımı, analiz, mekanik ve gövde tasarımı ile araç homologasyon testlerinde önemli bir knowhow oluşturduk" dedi. 


Global pazarı 

Ürün gamında tek yönlü tramvay, çift yönlü tramvay ve Green City olarak adlandırılan hafif raylı metro aracı bulunan Durmazlar'ın yıllık üretim kapasitesi 100 araç. Durmaray markasıyla global pazan da hedefleyen Durmazlar, Alstom için hızlı tren bogielerini üretip ihraç ediyor. Ayrıca Durmazlar, Aselsan ile de ulaşım araçları geliştirme projelerinde birlikte çalışıyor. 


Dünya


Geri Dön