20 / 04 / 2024

Kocaeli'de 4 yılda 991 proje hayata geçirildi!

Kocaeli'de 4 yılda 991 proje hayata geçirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2009-2013 yılları arasında yapılan yatırımları, devam eden projeleri ve yapılacak çalışmaları anlattı




 Başkan Karaosmanoğlu, son 4 yılda Kocaeli genelinde 991 büyük projenin hayata geçirildiğini ve şehre 1 milyar 690 milyon TL’lik yatırım yapıldığını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, halen 556 milyon TL’lik yatırımla 107 projenin devam ettiğini de sözlerine ekledi. 


İŞİMİZ HİZMET GÜCÜMÜZ MİLLET


Başkan Karaosmanoğlu, Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen toplantıda ‘’İşimiz hizmet gücümüz millet’’ başlığı altında Büyükşehir’in son 4 yılda yaptığı çalışmaları değerlendirdi. 2009 yılındaki yerel seçimlerin ardından geçen 4 yılda gece gündüz demeden 7/24 çalışmaya devam ettiklerini ve Kocaeli’de hayatı kolaylaştıracak hizmetler ürettiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bizim siyasetteki anlayışımız halka hizmettir. Kocaeli’nde hayatı kolaylaştıran hizmetler yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz’’ dedi.




ULAŞIMDA TIKANAN DAMARLARI AÇTIK


Kocaeli’nde yapılan tüneller, kavşaklar, yollar ve köprülerle ulaşımda tıkanan damarları tek tek açtıklarını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, fotoğraflar eşliğinde anlattığı projelerden D-100 üzerine yapılan modern köprüler, 3436 araçlık dev otopark, Başiskele Bahçecik Tüneli, Gebze Bahar Deresi yol düzenlemesi gibi Kocaeli’nin her ilçesinde ulaşımı rahatlatacak hizmetler yaptıklarını söyledi.


İZMİT KÖRFEZİ AKVARYUM OLDU


Alt yapıda Kocaeli’nin altında adeta yeni bir şehir kurulduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi’ne kurulan yeni arıtma tesislerinin yanı sıra köylere bile kurulan arıtma tesisleriyle alt yapıya büyük yatırım yaptıklarını aktardı. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Halkımızla kulaç attığımız, uluslararası yüzme yarışları düzenlediğimiz, Mavi Bayrak ile taçlandırdığımız İzmit Körfezi, artık akvaryum gibi oldu. Darıca, Derince ve Karadeniz sahilindeki plajlarımıza da Mavi Bayrak almak için çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.


KOCAELİ’NİN KURTULUŞ REÇETESİ


Kocaeli’nin 2004 yılından itibaren tüm il sınırlarının Büyükşehir olmasıyla hem kaynak, hem de yetkilerin arttığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Kocaeli sanayi kenti, ulaşım kenti, liman kenti. Büyük bir göç alıyor. Depremi de yaşayan Kocaeli zor bir kentti, önemli problemleri vardı. Kent adeta komaya girmişti. Kocaeli’nin tüm il sınırlarıyla Büyükşehir olması, kentimiz için kurtuluş reçetesidir. Bu Başbakanımızın büyük bir birikim ve tecrübesinim neticesidir. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilatlarımızla yaptığımız çalışmalarla Kocaeli, örnek gösterilen bir kent haline geldi.’’


HER GÜN YENİ BİR HİZMET


Başkan Karaosmanoğlu, sosyal projelerle de hayatın her alanına dokunduklarını dile getirdi. Öğrencilere dağıtılan bilgisayarlar, Büyükşehir’in yaptığı okullar, spor salonları, basketbol sahaları ve voleybol sahalarıyla eğitime önemli katkı sunduklarına değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Seka Bilim Merkezi ve Kağıtçılık Müzesi, kültür merkezleri, köprü ve yol çalışmalarıyla projelerimiz ara vermeden devam ediyor. Her yeni gün bizim için yeni bir hizmet günüdür’’ ifadesini kullandı.




107 PROJE DEVAM EDİYOR


Salonu dolduran topluluğa seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’nde ulaşımdan İzmit Körfezi’nin temizlenmesine, yeşil alanlardan yeni yaşam alanlarına kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik’’ şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, halen 556.146.204 TL’lik yatırımla 107 projenin de devam ettiğini sözlerine ekledi.




YAPILACAK PROJELER


Başkan Karaosmanoğlu, toplantıda yapılması planlanan çalışmaları da değerlendirdi. Başkan Karaosmanoğlu, Yap-İşlet-Devret modeliyle Kocaeli’ne bir Akvaryum kazandıracaklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, Kent Meydanı ve Katlı Otopark, Teleferik projelerinin de hayata geçirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Başkan Karaosmanoğlu, bu projelerle birlikte gelişen ve değişen Kocaeli’nin vizyonuna önemli bir katkı sunacaklarını vurguladı.




DEĞİŞİMİ KOCAELİ HALKI ANLATTI


Başkan Karaosmanoğlu’nun sunumu öncesinde gösterilen kısa bir film ise çok dikkat çekti. Ünlü televizyoncu Tayfun Talipoğlu’nun Bamteli programı tadında hazırladığı görüntülerde Kocaeli halkı, yaşadığı Kocaeli kentinde yaşanan gelişim ve değişimi anlattı. Kocaeli halkının kendi dilinden kentin her alanında yaşanan değişimi izleyenler, yapılan hizmetleri alkışlarla destekledi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön