29 / 03 / 2024

Kocaeli'de eski kağıt fabrikası Bilim Merkezi oldu!

Kocaeli'de eski kağıt fabrikası Bilim Merkezi oldu!

Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığı ile hayata geçirilmiş bir proje.İlkokuldan başlayarak, ortaokul ve lise öğrencileri için onlarca test ve uygulama atölyesi hazırlanmış.



Her yaştan farlı birikimlere sahip insanları bilimle buluşturmak, bilgiyi kaynağından öğrenmeyi ve bilime olan merakı tetiklemek ise temel hedef.


Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden biri olarak gösterilen Kocaeli Bilim Merkezi, 1934 yılında temeli atılan SEKA Kağıt Fabrikası içindeki 8 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yer alıyor. 70 yıl kağıt üretimi gerçekleştiren SEKA Kağıt Fabrikası restore edildi ve artık yoluna Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Kağıt Müzesi olarak devam edecek. Kocaeli Bilim Merkezi’nde, yaklaşık 200 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerin yanı sıra bilimsel çalışmaların yapılacağı atölyeler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapılacağı bilim sahnesi, sergi alanları, kütüphane, araştırma ofisleri ve bilim kafe yer alıyor.


Uluslararası projelere teşvik

Bilim Merkezi’ndeki çalışmalara katılmak için herhangi bir sınav ya da sınırlama yok. Bilime ve araştırmaya ilgi duyan her öğrenci merkeze kayıt yaptırıp çalışmalara katılabiliyor. Merkezdeki danışmanlar öğrencileri ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirerek çalışma grupları oluşturuyor. 400’e yakın öğrencisi olan merkez öğrencilerini uluslararası proje yarışmalarına hazırlanması için teşvik ediyor.


Milliyet


Geri Dön