25 / 04 / 2024

Kocaeli'de İnşaat Mühendislerinden 61. yıla özel gece!

Kocaeli'de İnşaat Mühendislerinden 61. yıla özel gece!

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası kuruluşunun 61. yıl dönümünü protokol üyelerinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutladı. Gecede meslekte 40. ve 25. Yılını dolduran üyelere plaket takdimi yapıldı.





Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası kuruluşunun 61. yıl dönümünü protokol üyelerinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutladı. Gecede meslekte 40. ve 25. Yılını dolduran üyelere plaket takdimi yapıldı.


PROTOKOL HAZIR BULUNDU

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası, bu akşam kuruluşunun 61. yıl dönümü sebebiyle The Ness Otel’de Haldız İnşaat’ın sponsorluğunda geleneksel balo gecesi düzenledi. Gecede aynı zamanda meslekte 40. Yılını ve 25. Yılını dolduran meslektaşlara plaket ve onur belgeleri takdim edildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Mühendisler Odası Başkanı Tolga Ok, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal  ve çok sayıda oda üyesi davetli katıldı.  Gecede meslekte 40. ve 25. Yılını dolduran üyelere plaket takdimi yapılırken, gece sonunda ise şarkıcı Altay sahne aldı. 


BAŞARI VE MUTLULUK DİLİYORUM

Gecede açılış konuşmasını Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok yaptı. Ok şöyle konuştu: “İnşaat  sektörünün çekirdeğini her zaman mühendisler oluşturmuştur. Gerek sosyal ve gerekse iktisadi  açıdan oldukça önemli bir mesleğe sahip olduğumuzu tekrar vurgulamak isterim. Meslekte 40 ve 25. yılını bugün itibari ile tamamladınız. Yaptıklarınız ve emekleriniz için önemli bir teşekkürü fazlası ile hak ettiniz. Biz genç mühendislere her zaman örnek oldunuz. Sizleri kutluyorum. Bu anlamda siz değerli üyelerimize bundan sonraki yaşamınızda da sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum”


ÇOK ÖNEMLİ BİR MESLEK

Ardından sözü İnşaat Mühendisi olan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar aldı. Toltar, “Meslekte 19. Yılımı dolduruyorum. Bu oda kısa sürede başarılı hizmetlere imza atmıştır. Oda olarak nice yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise şunları kaydetti:


“İnşaat mühendisliği çok önemli bir mühendislik. Deprem bölgesi olan Kocaeli’de inşaat mühendisliği çok önemlidir. Bu kentin yaşanabilir bir şehir olmasının mimarı onlardır. Çevreyi çok daha güzel hale getirmek, estetik ve güzel binalar yapmak sizin görevinizdir”


BAKAN IŞIK: İKİ BEKLENTİM VAR...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnşaat mühendislerimizden ve mimarlarımızdan en önemli iki beklentim var. Bir tanesi yaptığınız tüm eserlerinizde medeniyet çizgilerimizi eserlerimize yansıtmak, ikincisi de binayı inşa ediyorsak, kullandığımız malzemelerin mümkünse tamamını yerli kullanmak" dedi.


Işık, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'nin 61. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, meslek dayanışmasının Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.


Ahilik geleneğinden gelen bir toplum olarak, mesleğin kendi etik kurallarına insanların uymasının geleneklerinde bulunduğunu kaydeden Işık, odaların meslek dayanışması ve etik kuralların oluşması açısından önemli olduğunu dile getirdi. Işık, "Bugünlerde bazı odaların ideolojinin kör noktalarına takılıp meslek mensuplarının menfaatlerini korumak, mesleğe giren gençlere daha iyi gelecek sağlamak yerine ideolojileri doğrultusunda hareketle meşgulken Kocaeli'de İnşaat Mühendisleri Odası'nın bu kadar güzel birliktelikler yapması beni de mutlu ediyor" şeklinde konuştu.


İnşaat alanının, ülkenin lokomotif sektörlerden biri olduğuna da işaret eden Işık, bu alanın yaklaşık 300 sektörü de tetiklediğini anlattı. 


Ülkenin büyümesinin, inşaat sektörünün de büyümesiyle doğru orantılı olduğunu belirten Işık, şöyle konuştu:


"Sizlerin, ülkenin büyümesine ve kalkınmasına sunacağınız katkıdaki rolünüz azalmayacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak en çok önemsediğim noktalardan birisi de Türkiye'nin inşaatta büyürken, inşaat sektöründe kullanılan tüm girdilerin de yerli üretimle karşılanmasını sağlamak. İnşaat mühendislerimizden ve mimarlarımızdan en önemli iki beklentim var. Bir tanesi yaptığınız tüm eserlerinizde medeniyet çizgilerimizi eserlerimize yansıtmak, ikincisi de binayı inşa ediyorsak, kullandığımız malzemelerin mümkünse tamamını yerli kullanmak. Türkiye'de üretilen ürünleri tercih etmek. Bunları gerçekten önemsiyoruz. Türkiye'nin geleceği bu noktada. İnşaat teknolojilerinin gelişmesi için de yalıtımdan tutunuz da taşıyıcı noktalara kadar pek çok alanda yerli üretimle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerden beklentimiz yerli ürünleri daha fazla kullanmanız."işçisi olur mu?


Meslekte 40. yılını dolduran üyeler

Yusuf Toraman, Hayri Büyükbudak, Akil Görentaş, Mahmut Gençer, Dursun Meydanlı, Mehmet Gürdal Battal, Gazi Nihan Hacet, Veli Uysal, Arif Öztürk, Arif Uzan, Bülent Erinal, Yahya Raif Önsü, Hamza Aydın, Sadettin Dilaver, Ahmet Balaban, Mehmet Pala Güzelbaş, Fahri Kurtuluş, Sedat Yavuz Alım, Mennan Eyüpoğlu, Osman Nuri Cebe, Mustafa Nadir, Sebahattin Tan, İsmail Hakkı Sancak, Eşaref Emin Güzey, Hasan Yazıcı, Orhan Keskin, Nuri Çelebi, Abdurrahman Nafiz Bal, Ahmet Bedri Sudan, Arif Balyalı, İsmail Mehmet Yerlikaya, Şahin Demirci, Fuat Hisarcıklıkar, Süleyman Aydın, Güler Cebe, Ahmet Dilber, Hüseyin Keskin, Arslan Ertan, Mehmet İhsan Gezen, Salih Okumuş, Osman Demiral, Mehmet Umut Şahin. 


Meslekte 25. yılını dolduran üyeler

Cengiz Tilki, Ahmet Ekşi, Serdar Çakır, Müzeyyen Saygılı, Yüksel Güvercinoğlu, Cevdet Doğan, Vehap Limonci, Mustafa Emin Topaloğlu, Şevki Tayfun Ergün, Fatma Karataş, Hatice Karabağlı, Yeşim Aykaç, Abdurkerim Terzioğlu, Oktay Ok, Levent Mustafa Çapulaş, Murat Saroğlu, Arif Hikmet Kanca, Uğur Ozkay, Zülküf Demiryol, Bülent Koparan, Mustafa Yalçın, Serhan Yüce, Cevat Günay, Yavuz Tekman, Cihat Yücel, Gökhan Yetkin, Raci Kaptan Kolaylı.


Özgür Kocaeli




Haber Milliyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO), 61. kuruluş yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da kutlandı.

Sheraton Otel’de düzenlenen geceye, İMO 2. Başkanı Şükrü Erdem, İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır, İMO  Adana  Şube Yönetim Kurulu, İMO Adana Şube üyesi olan Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan, Çukurova gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, İMO üyeleri, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı odaların Adana Şube başkanları da katıldı.

Meslekte 40. yılını dolduran meslektaşlarını kutlayan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, “Odamız bundan tam 61 yıl önce, 19 Aralık 1954 tarihinde kuruldu. Türkiye gibi bir ülkede, toplumsal sorunlara duyarlığından vazgeçmeden, mesleki etik ilkelerle bağlılıktan taviz vermeden toplum yararı için mücadele eden bir meslek örgütünün 61 yıl boyunca ayakta kalması önemli bir başarıdır Bu; bizi biz yapan ortak değerlere, mesleki ve toplumsal yarar ilkelerine bağlılıkla geçen 61 yılın başarısıdır” dedi.

Konuşmaların ardından inşaat mühendisliği mesleğinde 40 yılını dolduran inşaat mühendislerine şükran plaketleri sunuldu.



Milliyet


Geri Dön