19 / 04 / 2024

Kocaeli'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Kocaeli'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesinden gelen heyet, Kent Konut’u ziyaret etti. Samsun Büyükşehir Belediyesinden gelen heyete, Kent Konut A.Ş.’nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş’nin çalışmalarını tanıtan Genel Müdür Özon, Kocaeli’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Genel Müdür Yalçın Özon, Samsun’dan gelen heyete, Kocaeli’nde uygulanan kentsel dönüşüm projeleri hakkında brifing verdi. Kentsel dönüşümün, şehrin önemli bir bölümünde proje kapsamında sistematik bir şekilde yapılması ve mevcut yapı stoklarının kontrolü hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Genel Müdür Yalçın Özon, zemine uygun yapılaşma sayesinde olası depremlerde yaşanılabilecek can ve mal kaybının en aza indirilmesinin önemine vurgu yaptı. Özon, daha sonra, çarpık şehirleşmeyi düzenlemek amacıyla Kocaeli ilinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili detaylı sunum çalışması ile bilgilendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra Kent Konut’un uygulamış olduğu kentsel dönüşüm projeleri ve hafriyat gezilerinde bulunan heyet, üç gün boyunca Kocaeli ilinde incelemelerde bulundu.


Geri Dön