24 / 04 / 2024

Kocaeli'deki 851 milyon TL'lik 23 yatırım açıldı!

Kocaeli'deki 851 milyon TL'lik 23 yatırım açıldı!

12 Mart Pazar günü Kocaeli Valiliği, kamu kurumları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tamamladığı 851 milyon TL değerindeki 223 yatırımın açılışı gerçekleşti.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Açılış Bayramı kapsamında Kocaeli’ye geldi. 12 Mart Pazar günü Kocaeli Valiliği, kamu kurumları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tamamladığı 851 milyon TL değerindeki 223 yatırımın açılışı Perşembe Pazarı olarak bilinen Demokrasi Meydanı’ndaki törenle Kocaeli’nin hizmetine sunuldu. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eşlik etti. Demokrasi Meydanı’nı dolduran Kocaelililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Kocaeli ile dostluğumuz, muhabbetimiz çok eskilere, gençlik dönemlerime kadar uzanır. Kocaeli adeta şaha kalktı’’ dedi.



CUMHURBAŞKANI: KOCAELİ İLE DOSTLUĞUMUZ ESKİYE DAYANIYOR


851 milyon TL değerindeki 223 yatırımın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'nin şaha kalktığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim, bizim Kocaeli ile dostluğumuz, muhabbetimiz çok eskilere, gençlik dönemlerime kadar uzanır. Bu yüzden Kocaeli’nin nereden nereye geldiğini çok iyi bilirim. Depremden sonra adeta yeniden inşa edilen Kocaeli'nin yaralarını sarmakla kalmayıp, ekonomi, alt yapı, istihdamda, sosyal ve kültürel faaliyetlerde ulaştı. Kocaeli adeta şaha kalktı. Bakanlarıyla, milletvekilleriyle, valileriyle uyum içinde örnek bir ekip çalışması yürütmenin büyük bir payı vardır. Diğer yandan Kocaeli'nin gelişmesi, kalkınması büyümesi bakımından çok önemli projeler de aksamadan ilerliyor’’ ifadesini kullandı.




CUMHURBAŞKANI: KOCAELİ’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELER


Meydanı dolduran Kocaelililerin coşkulu tezahüratları eşliğinde konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Büyükşehir Belediyesinin tramvay hattı inşaatı sürüyor. Metro projesi çalışmalarına da başlandı. Beraber yürüdük bu yollarda unutmayın. Beraber ıslandık bu yağmurda unutmayın. Şimdi Kocaeli’de şehir hastanesi, bin 180 yatak kapasitesiyle abide bir eser olarak yükseliyor. Stadyum bitmek üzere. Kocaeli’yi geleceğe taşıyacak projelerden biri olarak gördüğüm bilişim vadisinin ilk etabı tamamlanmak üzere. Osmangazi köprüsü ve otoyol, Körfez kıyısındaki trafiği büyük ölçüde rahatlattı’’ şeklinde konuştu.



CUMHURBAŞKANI: KOCAELİ BU YATIRIMLARA LAYIK


‘’Geçtiğimiz 14 yılda Kocaeli’de yaptığımız yatırımların tutarı 20 milyar katrilyon’’ bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Hiçbir zaman Kocaeli’yi aman ha ötelemedik. Çünkü Kocaeli bunlara layık. Kocaeli, kişi başına düşen milli gelir bakımından ülkemiz ortalamasının epeyce üzerinde bir yer alıyor. Sanayide ve ticarette olduğu gibi doğal güzellikleriyle de müstesna bir yere sahip Kocaeli devam eden projelerle çok daha iyi yerlere ulaşacaktır. Bu gün de elimiz boş gelmedik. Toplam yatırım tutarı bir katrilyon 352 trilyon lira 386 ayrı eser. Kamu yatırımları, belediye hizmetleri, özel sektör vesaire hepsi. Eğitimde pansiyon, derslikler. Resmi açılışları yapıyoruz" açıklamasını yaptı.





BAŞKAN: SİZ BİZİM ENERJİ KAYNAĞIMIZSINIZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncesinde kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Sevgili hemşerilerim 8. Açılış Bayramımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu soğuk havada, yağmur altında sizleri buradan tutan ve soğuğa aldırış ettirmeyen şey bir aşk. Cumhurbaşkanımızı büyük bir aşkla bekliyorsunuz. Hepinize öncelikle bu sebepten teşekkür ediyorum. Hamdolsun biz açılış bayramlarımızı mutlak hale getirdik. Şu anda 8. Açılış Bayramını gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, hükümetimiz öncülüğünde yerel yönetimlerin önü açıldı ve bizde bunu Kocaeli’de en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Her şeyin en güzeline layık güzel insanlar, siz bizim enerji kaynağımızsınız. Bize verdiğiniz görev nezdinde sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum’’ dedi.



BAKAN IŞIK: EMEĞİN VE KARDEŞLİĞİN ŞEHRİ KOCAELİ


Programda konuşan Kocaeli valisi Güzeloğlu, ‘’Bugün Cumhurbaşkanımızı demokrasi ve hürriyet meydanında ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Açılışı yapılan bu eserlerin kentimize hayırlı olmasını diliyorum‘’ dedi. Milli Savunma Bakanı Işık, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımıza, emeğin ve kardeşliğin şehrine hoş geldiniz diyorum. Sözlerimin başında Hollanda’da yaşanan olayın nefretle lanetleyerek başlamak istiyorum. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz ile birlikte Kocaeli’de çok güzel yatırımlar gerçekleştirildi. Açılışı yapılacak projelerin kentimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ ifadesini kullandı.


BÜYÜKŞEHİR’DEN 515 MİLYON TL


Açılışı yapılacak 851 milyon değerindeki projelerden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlayıp kente kazandırdığı hizmetlere 515 milyon TL harcandı. Kocaeli’ne kazandırılan projelerin önemli bir bölümü Büyükşehir Belediyesi’ne aitken bu hizmetler kentin farklı ihtiyaçlarını karşılayacak türden olması dikkat çekiyor. Ulaşımdan tesislere, çevreden altyapıya kadar birçok hizmetin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilDİ. Bu hizmetlerin içinde İzmit 15 Temmuz Köprülü Kavşağı, Çayırova Tem Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı, Kocaeli Biyolojik Atıksu ve İçmesuyu Arıtma Tesisleri, Karamürsel Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası gibi projeler yer alıyor.



KENTİN İKİ YAKASINI BİRLEŞTİREN YAYA KÖPRÜLERİ


Öte yandan kentte kazandırılan önemli projelere ülkemize değer katan, iz bırakan kişilerin isimleri verilerek bu değerlerin yaşatılması sağlandı. Yahya Kaptan Durağı ile hastane ve AVM’lerin bulunduğu bölge arasındaki yaya geçişini sağlamak için inşa edilen yaya köprüsüne Alparslan Türkeş ismi verildi. Yaya üst geçidi 1,5 ay gibi kısa bir sürede inşa edildi. Hizmete açılmasıyla birlikte buradaki ışıklar kaldırılıp, kesintisiz trafik akışı sağlanmış oldu.


ÜLKEMİZ DEĞERLERİNİN İSİMLERİ YAŞATILIYOR


Başiskele İlçesi Doğantepe’de yapılan futbol sahasına Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Spor Tesisi, Yeni Valilik Hizmet Binası’na karşıdan karşıya geçişi sağlamak için yapılan köprüye Necmettin Erbakan Köprüsü, Kavakçılık ile Yahya Kaptan Mahallesi’ne geçişi sağlayan yaya köprüsüne Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Köprüsü, Kandıra’da 5 bin metre kare alana inşa edilen kapalı spor salonuna Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Spor Salonu ülkemizin değerlerinin isimlerinin verildiği tesislerden bazıları oldu.



HİZMET YATIRIMLARI KATLANARAK DEVAM ETTİ


Büyükşehir Belediyesi’nin açılış bayramlarının ilki 19 Kasım 2006 yılında 99 proje ve 276 bin TL harcama maliyeti ile yapılmıştı. Ardından 27 Ekim 2007 yılında 111 açılış, 8 Şubat 2009’da 105 açılış ve 22 Mayıs 2011 yılında 141 açılış ile hizmet yatırımları devam etti. Kocaeli’ye yakışır hizmetler sunulan bu açılışlar 14 Temmuz 2012 yılında 156 açılış, 18 Nisan 2015 yılında 195 açılış ve sadece 9 ay önce 13 Mayıs 2016 tarihinde 151 açılış ile sürdü.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön