20 / 04 / 2024

Kocaeli'ne iki baraj geliyor!

Kocaeli'ne iki baraj geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi. Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade etti.



Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapımı için çalışmaların hızlandırıldığı kaydedildi.


Barajların yapımını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade edilen açıklamada, kamulaştırma işlemlerine başlandığı belirtildi.


Avcıdere ve İhsaniye barajlarının hizmete açılması ile 20 bin 240 dekar araziye su temin edileceği ve yıllık 25 milyon metreküp içme ve kullanma suyu faydası sağlanacağı bildirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçiler, aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecekler" değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön