19 / 04 / 2024

Kocaeli'nin bir mahallesindeki parsellere dair teklif ve iddialar mecliste!

Kocaeli'nin bir mahallesindeki parsellere dair teklif ve iddialar mecliste!

Kocaeli'deki bir mahallede yer alan parsellere dair teklif ve çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'deki bir mahallede yer alan parsellere dair teklife ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Türkkan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''8 Haziran 2020 tarihinde komisyona sevk edilen İhsaniye Mahallesi G23c.02c.3b planı paftası 46 ada 11 parsel, 47 ada 7 parsellere ilişkin teklif Gölcük Belediyesi İmar Komisyonu tarafından incelenmiş ve “D-130 yoluna cephe olan bu parsellerin Yapı Yaklaşma Mesafenin D-130 karayoluna bakan cephelerinin 5 metre bırakılması ve imar yoluna bakan cephelerinin Yapı Yaklaşma Mesafelerinin 5 metreden 3 metreye düşürülmesi uygun görülmüştür.” şeklinde kabul edilerek Kocaeli Büyükşehir Meclisi'ne gönderilmiştir. Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda görüşülen bu teklif “Temel planlama prensipleri ve meri mevzuata aykırılık teşkil ettiği belirlenmiş olup uygulama imar planı değişikliği teklifi komisyonca uygun görülmemiştir” şeklinde raporlanarak oy birliği ile kabul edilmiştir. Gölcük Belediye Meclisi'nde AK Partili Meclis üyelerinin evet oyu kullandığı önergeye aynı üyeler Büyükşehir'de yapılan oylamada ret oyu kullanmışlardır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilen bu değişiklik teklifi İhsaniye Mahallesi'nde 3 paftada, yaklaşık 210 dönümlük arazide uygulanmak üzere tekrar teklif edilmiştir.''

Kocaeli nin bir mahallesindeki parsellere dair teklif ve iddialar mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1-Gölcük Belediye Meclisi'nde evet denilen bu teklife Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde neden hayır oyu kullanılmıştır? 
2-Bu düzenleme reddedildikten hemen sonra pafta bazlı imar tadilat teklifi sunulmasında acele edilmesinin gerekçeleri nelerdir? 
3-Parsel olarak yola çıkılan ve reddedilen bu düzenleme neden şimdi 210 dönüme uygulanmak istenmektedir? 
4-Büyükşehir Meclisi'nin ret gerekçeleri bu paftalar için de geçerli değil midir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön