29 / 03 / 2024

Kocaeli'ye tramvay geliyor!

Kocaeli'ye tramvay geliyor!

Kentte 113 milyon 990 bin liraya mal olacak tramvay hattı yapım işine yönelik sözleşme, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında imzalandı.



Kocaeli'de 113 milyon 990 bin liraya mal olacak tramvay hattına yönelik sözleşme imzalayan yüklenici firmanın, 2017'ye kadar işi bitirmesi planlanıyor.  


Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin yoğun göç alan bir şehir olduğunu, nüfusun 1 milyon 700 bine ulaştığını söyledi. 


Kentin sahip olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel yapısıyla hızlı geliştiğini ifade eden Karaosmanoğlu, dünyada göç alan şehirlerin önemli sorunlarından birisinin de ulaşım olduğunu dile getirdi. 


Karaosmanoğlu, refahın artmasıyla yola çıkan araç sayısının da çoğaldığını vurgulayarak, "Hızlı gelişen bir ülkeyiz ve kentiz. Raylı sistemde Kocaeli'de geç kaldık ama tramvayla adım atıyoruz. İnşaata başlıyoruz. 2017 başında birlikte tramvaya bineceğiz. Kent nüfusu 10 yıl sonra 2,5 milyon olacak. İmar planlarındaki yapılaşmalar tamamlandığında 3-3.5 milyon nüfusa ulaşacağız" diye konuştu. 


Tramvayın İzmit'te hayata geçeceğini belirten Karaosmanoğlu, projenin daha sonra Gebze, İstanbul ve Marmaray'la entegre çalışmalarının gerçekleştirileceğini bildirdi. 


Karaosmanoğlu, metroyla ilgili de araştırmalarının sürdüğünü, projeye yönelik adımlar attıklarına işaret ederek, kentin metroyla tanışması gerektiğini sözlerine ekledi. 


Konuşmanın ardından Karaosmanoğlu ile yüklenici firma yönetim kurulu başkan vekili Necdet Demir arasında tramvay hattı yapım ihale sözleşmesi imzalandı. Proje, 113 milyon 990 bin liraya mal olacak ve 550 günde tamamlanacak.  


AA


Geri Dön