19 / 04 / 2024

Kocasinan Seyrani'de dönüşüm başladı!

Kocasinan Seyrani'de dönüşüm başladı!

Kocasinan Belediyesi, Seyrani Mahallesi'nde başlattığı 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında eski binaların yıkımı gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yıkımın ilk hamlesini ev sahipleriyle birlikte gerçekleştirdi.




Kocasinan Belediyesi, Seyrani Mahallesi'nde başlattığı 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında eski binaların yıkımı gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yıkımın ilk hamlesini ev sahipleriyle birlikte gerçekleştirdi. ‘Yeni Kocasinan’ için hızlı bir şekilde dönüşüm sağladıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, Ziyagökalp ve Cırgalan ile ilgili de kentsel dönüşüm projesinin Bakanlık Kurulundan onaylandığı müjdesini verdi.


Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle ‘hayırlı’ bir yıkımı başlattıklarını ifade ederek, “Eskimiş ömrünü doldurmuş artık gelecekte hizmet veremeyecek, imara aykırı olarak yapılmış eski binalarımızı yıkıp, onların yerine daha güzellerini inşa edeceğiz. Yıkım işlerinin ardından gelişmeleri sürekli takip ediyoruz. Yaptığımız yıkım bir yeniliğin bir güzelliğin başlangıcıdır.” diye konuştu.


Geleceğin teminatı minik çocuklar için aralıksız çalıştıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Buradaki evlerde yaşamış olan vatandaşlarımızın bu eski binalarda anıları var. Bölge sakinlerimiz bir sonraki zamanla ilgili ise hayaller kurarken, biz inşallah yeni evlerinde daha güzel yaşamalarını sağlayacağız. Yavrularımız yeni yuvalarda büyüyecek. ‘Yeni Kocasinan’a ve ‘Yeni Seyrani’ ye yakışır bir şekilde elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Buradaki minik çocuklarımız için yeni bir çevre oluşturmak amacıyla gece-gündüz demeden çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Seyrani Mahallesi’nde 400 bin metrekare alan içerisinde bir kentsel dönüşüm olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, dönüşümün 62 bloktan oluştuğunu ifade ederek, “Daha öncesinde 4 blok yıkım işlemi gerçekleştirdik. Burada ise 2 blokluk yıkımı gerçekleştireceğiz. Geriye kalan 56 blok ise en yakın zamanda benzer bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştirip temel atacağız.” dedi.


‘Çözüm ve proje odaklı’ anlayışıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, 7’den 7’e herkese hitap eden kentsel dönüşüm projesi ürettiklerine dikkat çekerek, “Projenin yarıdan fazlasını yeşil alana ayırdık. Bunu söylemekten gurur duyuyorum. ‘İnsan odaklı’ dönüşümle 400 bin metrekare alanın 216 bin 311 metrekaresi yeşil alan olarak ayrılmış vaziyettedir. Yaşlısından gencine herkese hitap edebilecek sosyal alanlar olacak. İnsanımızın daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşaması için zamanla burada daha modern binalar inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.


‘Yeni Kocasinan’ı oluşturmak için sosyal odaklı projeler ürettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın her bir mahallesini adeta dantel işler gibi çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimden beri Ülkemize hizmet etmek için Kocasinan ve Kayseri ile ilgili neler yapabiliriz diye projeler hazırladık. 156 bin hektar üzerinde 116 mahalleyi kapsayan Kocasinan’a neler yapılabilir konusunda tek tek projeler oluşturduk. Bir diğer taraftan da mahalle sakinlerinin beklentilerini ve talepleri içinde sahaya çıktık ve anketler yaptık. ‘Başkan sizi dinliyor’ etkinliğiyle her bir mahallemizde vatandaşımızı dinledik. Onlardan gelen taleplerle birlikte projelerimizi hazırladık.” ifadesinde bulundu.


Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle sosyal donatıların mülkiyeti çözüldüğü gibi Bekir Yıldız Bulvarında kalan 700 metrelik yolun da mülkiyeti çözülmesiyle birlikte Kocasinan Bulvarı ile Zafer Caddesi arası daha da güzelleşeceğini söyledi.


Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinanlılar için yeni bir kentsel dönüşüm projesinin müjdesini de vererek, “Kocasinan’da toplam 7 kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Sahabiye Mahallesindeki dönüşümü Büyükşehir Belediyemiz tarafından projelendirilmektedir. Diğer 6 projemiz ise Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Önceki gün Ziyagökalp ve Cırgalan ile ilgili kentsel dönüşüm projemizde Bakanlar Kurulumuz da onayı çıktı. Bu projelerin onaylanmasından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunların onaylanmış olması ‘Yeni Kocasinan’ ve ‘Yeni Kayseri’ için büyük bir adımın atılmış olması demektir. Önümüzdeki günlerde projelerimizi paylaşacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.


Başkan Çolakbayrakdar sözlerini kentsel dönüşüm projelerinin Kayseri’ye büyük atılımlar yaptıracağını ve tarihe geçecek projeler olacağını vurgulayarak noktaladı.


Konuşmanın arından Başkan Çolakbayrakdar eski evlerin sahipleriyle birlikte ilk balyozu vurarak yıkımı gerçekleştirdi. Ardından ise iş makinası devreye girerek eski binayı yıktı.



Kocasinan Belediyesi



Geri Dön