18 / 04 / 2024

Kocasinan'da 336 kentsel dönüşüm konutunun sahipleri belirlendi!

Kocasinan'da 336 kentsel dönüşüm konutunun sahipleri belirlendi!

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin Yunus Emre Mahallesi’nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 336 konutun kura çekimi gerçekleşti.



Kayseri Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde yapımına başlanan 336 konutun yapımını tamamladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; konutların kura çekimi koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak düzenlendi. Kura çekimine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar katılım gösterdi. Kura çekiminde açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri belediyelerinin kentsel dönüşümle güzel bir başarı elde ettiklerinden bahsederek "Kura çekimiyle evlerine kavuşacak olan hak sahiplerinin konutlarında huzur içerisinde oturmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu işler, kolay değil. Burada yıllarca verilen bir emek var. Bu emeğin neticesinde kardeşlerimiz evlerine kavuşuyorlar. Bundan dolayı emek veren başta Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de kentsel dönüşüm mecburidir. Ülkemizin yüzde 66’si deprem bölgesidir. Bundan dolayı kentsel dönüşümün olması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Kocasinan da 336 kentsel dönüşüm konutunun sahipleri belirlendi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, vatandaşların konforlu bir ortamda hizmet alabilmeleri için çalıştıklarından bahsederek, "6 yıl geçmişi olan ve 6 blok halinde 336 tane konut ortaya çıkmış çalışmadan bahsediyoruz. İnsanımıza yakışır ve sevgili yavrularımızın huzurlu ve sağlıklı bir şekilde ihtiyaçlarına cevap everecek bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dönüşümde ilmek ilmek dokunuyor ve kimseyi mağdur etmeyecek şekilde çalışılıyor. Kocasinan’ımız bunu çok şükür, hak sahiplerine teslim edecek şekle getirmiş" ifadelerini kullandı.

Kocasinan da 336 kentsel dönüşüm konutunun sahipleri belirlendi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, kaliteli ve yaşanabilir kent için projeler hayata geçirdiklerinin altını çizerek, şunları söyledi: "Öncelikle kentsel dönüşüm kanunu çıkartan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Çünkü yereldeki sorunları bilen ve bu sorunlara çözüm üretecek kanunları çıkartarak, hemşehrilerimize daha iyi hizmet verebilmenin fırsatını oluşturdu. İşin diğer tarafında gönül isterdi ki bu coşkuyu hak sahipleri ve aileleriyle birlikte yaşayalım ama malum içinden geçmiş olduğumuz pandemi süreci nedeniyle teknoloji imkanlarını kullanarak, dijital ortamda kura çekimi yaparak, hak sahiplerini belirleyeceğiz. Allah nasip ederse dairelerin anahtarını, güle oynaya şenlik havasında teslim edeceğiz."


Geri Dön