28 / 03 / 2024

Kocasinan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Kocasinan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Kocasinan'da kentsel dönüşüm başlıyor. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ahi Evran Mahallesi’nde uygulayacakları Harika Park Kentsel Dönüşüm Projesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay verdiğini söyledi.




Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ahi Evran Mahallesi’nde uygulayacakları Harika Park Kentsel Dönüşüm Projesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay verdiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir aşamayı geride bıraktıklarının altını çizen Başkan Mustafa Çelik,” Kasım 2013 tarihinde Ahi Evran Mahallemizde hazırlayacağımız Kentsel Dönüşüm Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bölgenin riskli alan ilan edilmesiyle ilgili başvuruda bulunmuştuk. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce Bey’le görüştük. Projemizi tüm detaylarıyla anlattık. Kendisi de projeyi çok beğendiğini söyledi. Projenin sosyal konut tarzında değil de adeta lüks konut projesi kapsamında hazırlandığını belirtti. Gerek kat yükseklikleri, gerekse sosyal donatıları ve yeşil alanları açısından değer verdikleri bir proje olduğunu söyleyerek ‘kısa sürede biz projeyi onaylarız’ dedi. Hakikaten dediği gibi de oldu ve bu hafta içerisinde bizim proje başvurumuz onaylandı” müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu imzasından sonra Başbakanlık’a ‘olur’ yazısını da hazırladığına dikkat çeken Başkan Çelik,” Tabi bu bizim için önemli bir aşamadır. Bundan sonra yapacağımız çok iş var: Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün istediği tarzda uygulama projelerinin hazırlanması, hak ve mülk sahipleriyle ilgili bire bir görüşmeler, yerinde uygulamaların birer birer oturtulması gibi işler” şeklinde bilgiler aktırdı.

Başkan Çelik konuşmasına şöyle devam etti; ”Biz yılmadan, yorulmadan bu çalışmalara hızla devam edeceğiz. Projemizin beğenilmesi ve kısa sürede onaylanması Kocasinan Belediyesi açısından gurur verici ve başarılı bir durum. Bu proje Kocasinan’ın, Kayseri’nin hatta Türkiye’nin parmakla göstereceği bir proje olacak. Anadolu Harikalar Diyarı’nın karşısındaki Ahi Evran Mahallemizde uygulanacak bu projenin tam önünden Raylı Sistem geçiyor. Bu alanda 370 hak sahibi var. Burada işgalci durumunda olanlar, gece kondular, mevcut yapılar, iş yerleri ve daha önce yapılan blokların tamamı proje kapsamı içerisinde yer alıyor” diye konuştu.

Başkan Çelik, Harika Park Projesi tamamlandığında pırıl pırıl tertemiz, herkesin parmakla göstereceği bir kentsel dönüşüm olacağını belirterek konuşmasını yine bir müjdeyle bitirdi. “Bu konuda bir de müjde vermek istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki bu işlemler sürerken İnşallah Mart ayıyla birlikte belediyemize ait olan alanda ilk kazmayı vurarak konutları yapmaya başlayacağız.”



Milliyet


Geri Dön