18 / 04 / 2024

Koçtaş, 24'üncü mağazasını Kayseri'de açtı!

Koçtaş, 24'üncü mağazasını Kayseri'de açtı!

Koçtaş, 24'üncü mağazasını geniş bir katılımla Kayseri'de açtı



Koç Grubu Turizm Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Türkiye'de yaşanan en büyük sorunun işsizlik ve bütçe açığı olduğuna dikkat çekerek, "Krize neden olan yapısal bozukluklar henüz düzeltilmedi. Bu yapısal bozukluklar yeni bir dalgalanma yaratabilir" dedi

Ev geliştirme perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren Koçtaş, 24'üncü şubesini Kayseri'de hizmete açtı. Ömer Bozer, açılışta yaptığı konuşmada küresel kriz dalgasının etkisiyle ekonomik durgunluk sürecini Türkiye'nin de hissettiğini anımsatarak, Koçtaş'ın buna rağmen eylül ayı itibariyle 2009 yılında yüzde 15 oranında büyüdüğünü söyledi.

30 yeni mağaza geliyor
Koçtaş'ın 2005'te başlattığı mağazalaşma hamlesini sürdürdüğünü kaydeden Bozer, 2005 - 2009 yılları arasında Koçtaş'ın hem mağaza sayısını, hem de cirosunu 5'e katlandığını söyledi. Bozer şöyle devam etti:
"Koçtaş bu yıl eylül itibariyle yüzde 15 büyüdü. Mağazaya gelen müşteri sayısında da yüzde 10 artış var. 2009 sonunda toplam satış alanı büyüklüğümüz 140 bin metrekare civarında olacak. 2009 sonunda yıllık büyüme oranımız yüzde 20'leri bulacak ve yılı 650-700 milyon lira ciro aralığında kapatacağız. 2009'da toplam yatırım bütçemiz 60 milyon lira. 2005'te 750 olan istihdam sayımız ise 2009 yılında 2 bin 250'ye çıktı."
Kayseri ile Anadolu'daki 13'üncü mağazalarını açtıklarını söyleyen Bozer, Malatya ve Denizli'de açılacak mağazalar ile Anadolu'daki yatırımların süreceğini aktardı. 2010'da yaklaşık 60 milyon liralık yatırım bütçesi hedeflediklerini belirten Bozer, 5 yıl içinde 25 - 30 mağaza daha açacaklarını söyledi.
Esengül METİN/Milliyet

İlgili haber:

Koçtaş 24'üncü mağazasını Kayseri'de açtı!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

"Sorunlar düzelmezse 2'nci dalgayı yiyebiliriz"

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Bozer, dünya ekonomisinde süren yapısal sorunlar düzelmezse yeni bir kriz dalgasının vurabileceği uyarısı yaptı

Koçtaş'ın 24'üncü mağazasını Kayseri'de açan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, ÖTV indiriminin bitmesiyle birlikte yıl sonunun iyi geçmesini beklemediğini söyledi. Toparlanmanın ancak 2010'un 2. çeyreğinden itibaren başlayacağını vurgulayan Bozer, "Hâlâ çözülmeye yapısal sorunlar var ve bu sorunlar devam ederse tahmin etmediğimiz bir ikinci kriz dalgası yiyebiliriz. O yüzden tamamen krizi atlattık diyemeyiz" diye konuştu. Bozer, herhangi bir dalga yaşanmadığı takdirde beklenen büyümenin de enflasyon tehlikesini ortaya çıkaracağını söyledi.

MB BAĞIMSIZ OLMALI
Bankaların bilançolarını güçlendirmesinin krizi atlatmada çok yardımcı olduğuna değinen Bozer şöyle dedi: "Buna da şükür demek lazım. BDDK'nın aldığı tedbir ve uygulamalar, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimleri ve 2001'den alınan derslerle bankacılık güçlendi. Bizim de dahil olduğumuz sağlam ve büyük şirketlerin finansman maliyetleri önemli ölçüde düştü. O yüzden MB ve BDDK'nın bağımsız olmalarını sonuna kadar destekliyorum." Bozer, IMF ile bir anlaşmanın ekonomiyi rahatlatacağını da belirtti.

'EN HIZLI KOÇTAŞ BÜYÜR'
Koçtaş'ın büyümesini beklediklerini, her yıl markaya 60-80 milyon TL arasında yatırım yapacaklarını belirten Bozer, 1 milyar dolarlık ev geliştirme pazarının yüzde 45'ini Koçtaş'ın aldığına dikkat çekerek, sınır kapılarında yeni açtıkları mağazalarla bu bölgedeki büyümelerini de yüzde 50'ye çıkardıklarını belirtti. Koçtaş Genel Müdürü Alp Özpamukçu ise 2010'da ilk olarak Adapazarı ve İstanbul Anadolu yakasında mağaza açacaklarını bildirdi.
Pınar ÇELİK/Sabah

Koç Grubu, krizde durmadı, turizm, gıda ve perakendede hedefi aştı
  
Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Kayseri'deki Koçtaş açılışında konuştu: Krize rağmen 2009'u çok başarılı geçirdik, hedeflerimize ulaştık hatta aştık...

KAYSERİ'de açılan Koçtaş mağazasının açılışı dolayısıyla basınla bir araya gelen Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, mevcut ekonomik ortamı ve başında bulunduğu turizm, gıda ve perakende grubunun 2009 performansını değerlendirdi: 'Turizm grubumuzun amiral gemisi olan Taksim'deki kapalı olan Divan Otel'i saymazsak, hedeflerimize ulaştık hatta aştık. Grup olarak krize rağmen, bu ekonomik ortamda çok başarılı bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim' dedi. Türkiye ekonomisinin tahmini olarak yılı yüzde 4-5 civarında bir daralmayla tamamlayacağını ifade eden Ömer Bozer, toparlanmanın ise hem dünyada hem Türkiye'de 2010'un ikinci çeyreğinden itibaren başlayacağını söyledi. Bozer, şöyle devam etti: 'Bankaların sağlam olması krizin idare edilebilmesi açısından olumlu. Bunu büyük ölçüde 2001 krizi sonrası BDDK uygulamalarına ve Merkez Bankası faiz indirimlerine borçluyuz. Faiz indirimleri bankaların maliyetlerini azalttı ancak bu durum özellikle orta ve küçük şirketlere aynı ölçüde yansımadı. Önümüzdeki dönemde bunun düzelmesi lazım. Talep özellikle ilk çeyrekte ciddi düşüş kaydetti, ardından ÖTV indirimi gibi uygulamalar ile canlansa da, yine de sıkıntı devam ediyor. Öte yandan, verimli çalışan sağlıklı firmaların finansman maliyetleri düştü. Verimsiz olanlar ise bir ölçüde konsolide oldu. Ancak en büyük sorun işsizlik.'

Koçtaş'ta hedef 700 milyon TL ciro
TÜRKİYE genelinde 24. mağazasını Kayseri'de hizmete açan Koçtaş'ın 2009 sonuna kadar Malatya ve Denizli mağazalarının da hizmete gireceğini vurgulayan Bozer, 'Perakendede pedal çevirmeyi bırakırsanız en az iki yıl geriye gidersiniz. Kriz dinlemeden büyümek gerekir. Biz krizde yolumuza devam ettik, 60 milyon TL yatırım bütçesi belirledik. 2009'u ciromuzda yüzde 20 artışla, 650-700 milyon TL ile kapatmayı bekliyoruz' dedi. Bozer, kriz ortamına rağmen 2009 için belirlenen 5 yeni mağaza planını aynen uyguladıklarını, 2010'da da hedeflerinin 4-5 yeni mağaza açmak olduğunu vurgulayarak, 'Eylül ortası itibarıyla 2009 yılında yüzde 15 büyüme elde ettik, yılı yüzde 20 büyüme ile kapatmayı bekliyoruz' dedi.  Yıl sonu itibarıyla 26 mağazaya ulaşmış olacaklarını anlatan Bozer, '5 yıl içinde 25-30 mağaza daha açacağız' diye ekledi.

Marinacılık % 17 duty free satışları yüzde 50 büyüdü
KOÇ Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu'nun 2009 yılı büyüme rakamlarına ilişkin de bilgi veren Ömer Bozer, 'Perakendedeki yüzde 15'lik büyümemizin yanı sıra gıdada yüzde 14-15, marinacılıkta yüzde 15-17, sınır kapılarındaki duty free mağazalarımızda ise yüzde 50 olarak gerçekleşti. Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün Türkiye'de yaklaşık 8 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını belirten Ömer Bozer, sektörün potansiyeline inançlarının tam olduğunu vurguladı. Koçtaş olarak bir taraftan büyük şehirlerde büyürken, bir taraftan da Anadolu'daki yaygınlığı artırdıklarını vurgulayan Ömer Bozer, 'Malatya'daki mağazayla birlikte Doğu Anadolu'ya da giriş yapmış oluyouz. Rotamızda Antep, Urfa, Maraş da var' diye konuştu.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Koçtaş'ta kadın müşteri sayısı erkekleri geçti, ciro 700 milyon liraya dayandı 

Mağaza sayısını 5 yılda 5 kat artıran Koçtaş, 2005 yılında 5 olan mağaza sayısını 24'e çıkardı. 24'üncü Koçtaş, Kayseri'de açıldı

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, yıl sonuna kadar Malatya ve Denizli'de de mağaza açarak bu rakamı 26'ya çıkaracaklarını bildirdi. Ekonomide toparlanmanın yılın ikinci çeyreğinde başladığını belirten Ömer Bozer, hem dünya hem de Türkiye ekonomisinde gelecek yılın ikinci çeyreğinde büyüme beklediklerini söyledi. Ömer Bozer, "Krize neden olan yapısal sorunlar henüz düzeltilmedi. Yapısal sorunlar yeni dalgaya neden olabilir ama büyük bir risk görmüyorum. Önümüzdeki sene büyümeyle kapatılacak. Hızlı büyüme olacak ama o da enflasyon tehlikesini gündeme getirecek" diye konuştu. Krizin kayıtdışı ve verimsiz çalışan firmaların konsolide olmasını sağladığını ifade eden Bozer şöyle devam etti: "Kayıtdışı çalışanlar, kayıtlı çalışanlardan pay alıyor ve sektörlerin sağlıklı büyümesini etkiliyor. Krizin iyi tarafı, kayıtdışı çalışmanın önüne geçilmesi oldu. Kötü tarafı ise işsizlik. Şimdi önemli olan işsizliğe çare bulmak. Koçtaş hiç işçi çıkarmadı. Yüzde 10'un üzerinde de ek istihdamı var. 5 yılda 750 çalışandan 2 bin 250'ye geldik. ÖTV indirimleri kalkarsa talep de daralır."

Ev hanımları yön veriyor
Müşterilerinin yüzde 55'inin kadınlar olduğunu bildiren Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise "Ev hanımları Koçtaş'ta rahat alışveriş yapma imkanı buluyor. Koçtaş ev hanımlarına yönelik yön çiziyor. Bununla da kendisini farklılaştırıyor. Koçtaş mağazalarında 21 kategori bulunuyor. Satışlardan en fazla payı yüzde 15 ile banyo ve seramik alıyor. Mağazalarda Çin malı oranı yüzde 8. Ağırlıklı olarak yerel üreticilerle çalışıyoruz" diye konuştu.

Anadolu'ya ağırlık verecek

KOÇTAŞ, önümüzdeki 5 yılda 25-30 mağaza daha açmayı hedefliyor. Ömer Bozer, "2010'un başında Adapazarı ve İstanbul Anadolu yakasında mağaza açacağız. Teşvik Yateşvik olsa da olmasa da Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'yu düşünüyoruz. Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş da radarımızda. Ankara,  İzmir  ve İstanbul'da yoğunluğumuzu artıracağız" diyor.
Meltem KARA/Hürriyet

Tam büyüme ortamındayız hedeflerimizi çoktan aştık 
 
Ömer Bozer, 2010 yılının ikinci çeyreğinden itibaren büyüme beklediklerini belirtti

2010 yılının ikinci çeyreğinden itibaren büyüme beklediğini söyleyen Koç Holding Perakende, Turizm ve Gıda Grubu Başkanı, "Faizler düştü. Tam büyüme ortamı. Biz de bu yıl hedeflerimizi aştık. En fazla büyümeyi de Koçtaş ile yaşayacağız" diye konuştu.

Koç Holding Perakende, Turizm ve Gıda Grubu Başkanı Ömer Bozer, işsizliğin Türkiye'nin en büyük sorunu olduğunu ve krizden sonra faizlerin düştüğünü belirterek, "Tam bir büyüme ortamındayız. Özellikle perakendede pedal çevirmeyi bırakırsanız en az iki yıl geriye gidersiniz. Kriz demeden büyümek gerekir" dedi. Bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 4-5 civarında daralmasını beklediğini, ancak 2010 yılının ikinci çeyreğinden itibaren yeniden büyüme trendinin başlayacağını vurgulayan Bozer, "Ancak dünyada krize neden olan yapısallar hâlâ tam olarak düzelmedi. Bu yapısal bozukluklar her an yeni bir dalgaya neden olabilir" uyarısını yaptı.

Koçtaş'ın 24'üncü mağazasını açtığı Kayseri'deki tören sonrası soruları yanıtlayan Bozer, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin bu defa piyasaya yansıdığını belirterek, şunları söyledi: "Düşen faizler de verimli çalışan, bilançosu sağlam büyük şirketlerin işine geldi; ciddi avantaj oldu. Bunlar içinde biz de varız. Ama hâlâ yüzde 15-22 bandında faizle kredi kullanan şirketler var. Bundan sonra bankaların ince eleyip indirimi bu şirketlere de yansıtması lazım."

Duty free'de % 50 büyüme

Bozer, kendisine bağlı tüm sektörlerde çok başarılı bir yıl yaşandığını ve bu yıl hedeflerin aşıldığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Gıdada yüzde 14-15, perakende de tıpkı Koçtaş gibi yüzde 15 kadar, turizmde amiral gemimiz Divan Taksim'in tadilatta olmasına rağmen marinalarda yüzde 15-17, duty free'de ise yüzde 50'ye varan büyüme yakaladık. Koçtaş'ın yüzde 45 olan pazar payını yeni mağazalarla yüzde 50'ye çıkardık. Oysa pazar bizim kadar büyümedi. Bana bağlı kategorilerde en fazla Koçtaş büyüyecektir."

2005'te 5 mağazası olan Koçtaş'ın 5 yılda 5 misli büyüyerek 2009 sonunda Denizli ve Malatya mağazalarının da açılışıyla 26 mağazaya ulaşacağını kaydeden Bozer, "Önümüzdeki 5 yılda 25-30 mağaza daha ilave edeceğiz. 2009'da 60 milyon TL'lik yatırım yaptık. Gelecek 5 yılda da her yıl 60 ila 80 milyon TL'lik yatırım yapıp 40 bin metrekarelik mağaza açacağız" dedi. Koçtaş'ın hem hızlı büyüdüğünü hem de kâr ettiğini belirten Bozer, "Bu durumdan İngiliz ortağımız Kinfisher-B&Q da çok memnun. Koçtaş yönetimini sürekli örnek olarak gösteriyorlar" dedi.

Bozer: Doğu illeri ve yurtdışı radarımızda

Ömer Bozer, Koçtaş'ın üç büyük il hariç Anadolu'da toplam 13 mağazaya ulaştığını ve 40 milyon TL'lik yatırım yaptığını kaydederek, 2010'da İstanbul Anadolu yakası ve Adapazarı'nda iki mağazanın açılışının netleştiğini belirtti. Bozer, doğu illerinde yatırım yapabileceklerini vurgulayarak, "Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş da radarımızda. Ortağımızla ya da tek başımıza, gelecekte yurtdışında da mağaza açabiliriz" dedi.

IMF anlaşması çok faydalı olur popülist harcamalar kısılmalı

"IMF ile yapılması muhtemel anlaşmanın ekonomiye çok faydası olacağı kanaatindeyim" diyen Ömer Bozer, şöyle devam etti: "İyi bir anlaşmanın hem parasal hem de ekonomik açıdan yararlı olacağını düşünüyorum. Ancak en önemli sorunlar işsizlik ve bütçe açığı. Popülist harcamalar kısılırsa bütçe açığıyla baş edilir. Gelecekte ise hem sosyal hem ekonomik açıdan en büyük sorun işsizlik olacak. Bunu minimize edecek politikalar gerekli. Biz de maliyetleri azalttık ama işçi çıkarmadık. Yüzde 10 da ilave istihdam yarattık."

Ömer Bozer, Merkez Bankası'nın faiz indirme politikasını da doğru bulduğunu belirterek, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını desteklediğini kaydetti.

Ev kadınlarına yöneldik müşterimiz % 10 arttı

Koçtaş'ın kendi pazarında en iyi büyüyen şirket haline geldiğini, yüzde 45'lerde olan pazar payını bu yıl yüzde 50'ye çıkardığına dikkat çeken Koçtaş Genel Müdürü Alp Özpamukçu, "Ev hanımlarına yönelmenin farklılığını yaşıyoruz. Bu başarımızda satın alma kararını veren kadın tüketicilere yönelmemiz etkili oldu. Şu anda kadınlar müşterilerimizin yüzde 55'ini oluşturuyor. Koçtaş'ın müşteri sayısı bu yıl yüzde 10 arttı" dedi. Paro özellikli Koçtaş kartlarının 1.3 milyon adedi aştığına değinen Özpamukçu, alışverişlerin yüzde 55'inin puan biriktirilen bu kartlarla yapıldığını kaydetti.

İLK HAFTADA 40 BİN AİLE GEZDİ

Koçtaş'ın Kayseri'de bir hafta önce halka açtığı mağaza, bu sürede 40 bin aile ağırladı. Resmi açılışa Kayseri Belediye Başkanı ve Vali Yardımcısı da katıldı.
Vatan

"Pedalı bırakırsak 2 yıl geriye gideriz"

Koç Holding Turizm Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Perakendede pedal çevirmeyi bırakırsanız en az iki yıl geriye gidersiniz. Kriz demeden büyümeye devam etmek gerekir." dedi

Kriz demeden bu dönemde 60 milyon lira yatırım bütçesi belirlediklerini söyleyen Bozer, 2009'u yüzde 20'lik büyüme oranı ve 650-700 milyon lira ciro ile kapatacaklarını söyledi. Bozer, eylül ortası itibarıyla bağlı gruplarında yüzde 15 oranında büyüdüklerini ifade etti.

Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan Koçtaş, Türkiye genelindeki 24. mağazasını Kayseri'de açtı. 2009 yılında Beylikdüzü ve Antalya mağazalarının ardından Kayseri'de tüketiciyle buluşan Koçtaş, 2009 sonuna kadar Malatya ve Denizli'de birer mağaza daha açacak. Kayseri'deki açılışın ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Koç Holding Turizm Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, bundan sonra Türkiye genelinde her yıl en az 5 mağaza açacaklarını anlattı. Bozer, 2005 yılında 744 olan personel sayısını 2009 itibarıyla 2 bin 250'ye çıkardıklarını belirtti.

2009'un ilk çeyreğinde piyasalarda ciddi bir daralmanın olduğuna dikkat çeken Bozer, hükümet tarafından yapılan ÖTV ve KDV indiriminin sektörlere hareket getirdiğini kaydetti. Krizden Türkiye'nin en az etkilenen ülkeler arasında bulunmasında bankaların önemli bir payının olduğunu söyleyen Bozer, "Bankaların güçlü olması piyasaları rahatlattı. Bu dönemde Merkez Bankası'nın faiz indirimleri de olumlu etki yaptı. Faiz indirimleri, bankaların maliyetlerini azalttı, ancak bu durum özellikle orta ve küçük şirketlere aynı ölçüde yansımadı. Önümüzdeki dönemde bunun düzeltilmesi lazım. BDDK ve TMSF'nin tahlisatları da kriz dönemini atlatmada çok faydalı oldu." diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Türkiye'de yapılacak IMF toplantılarına da değinen Bozer, "IMF'siz olmaz diye bir şey yok. Ancak olursa da iyi olur. IMF'den gelecek maddi desteğin Türk ekonomisine büyük bir faydası olur." açıklamasında bulundu. Krize sebep olabilecek yapısal değişikliklerin bir an önce yapılması gerektiği uyarısında bulunan Bozer, bunun gerçekleşmesi halinde Türkiye'de hızlı bir büyümenin yaşanacağını dile getirdi. Bozer, 1 Ekim'de sona erecek ÖTV ve KDV indiriminin hükümetin bütçe hesaplarından dolayı devam etmeyeceğini söyledi.

KRİZDEN ÇIKIŞ 2010 YILI 2. ÇEYREĞİNDE

Türkiye ekonomisinin tahmini olarak 2009'u yüzde 4-5 civarında bir küçülmeyle kapatacağını ifade eden Bozer, toparlanmanın hem dünya da hem de Türkiye'de 2010'un ikinci çeyreğinden itibaren başlayacağını söyledi. Bozer, "Hem dünyada hem Türkiye'de 2010'un ikinci çeyreğinden itibaren toparlanma olur." dedi.

Migros'un satılmasından sonra gıda perakendeciliğinden çekildiklerini belirten Bozer, bu sektöre yeniden girme gibi bir planlarının olmadığını kaydetti. Koçtaş olarak organik bir büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Ömer Bozer, 5 yıl içinde 25 mağaza daha açacaklarını kaydetti. Hükümetin gündeme getirdiği Teşvik Yasası'ndan Malatya ve Trabzon'da istifade ettiklerini belirten Koçtaş Genel Müdürü Alp Özpamukçu ise teşviğin perakende sektöründe de uygulanması çağrısında bulundu.
Zaman

Pedalı bırakırsanız 2 yıl geri gidersiniz

Krizde büyümeye devam ettiklerini söyleyen Koç Holding Perakende Grubu Başkanı Bozer, 'Pedal çevirmeyi bırakan 2 yıl geri gider' dedi

Ev geliştirme perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren Koçtaş, büyüme stratejisinde yönünü Anadolu'ya çevirdi. Koçtaş'ın 24'üncü mağazası Kayseri'de açıldı. Açılışta konuşan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, büyükşehirlerin yanı sıra Anadolu'daki mağazalarının yaygınlığını artıracaklarını belirtti. 2009'da açtıkları 5 mağazanın İstanbul dışında olduğunu söyleyen Bozer, "Bizim, Anadolu'nun istikbaline güvenimiz çok fazla. Yıl sonunda ulaşacağımız toplam satış alanının yüzde 30'u Anadolu'da olacak" dedi.

5 YILDA İLAVE 30 MAĞAZA
Bu yıl için 60 milyon TL yatırım bütçesi belirlediklerini açıklayan Bozer, "Perakendede pedal çevirmeyi bırakırsanız, en az 2 yıl geriye gidersiniz. Biz yatırımlarımıza devam ediyoruz" diye konuştu. Bozer, bu yıl Malatya ve Denizli'de açacakları mağazalarla toplamda 26 mağaza sayısına ulaşacaklarını kaydederek, "Önümüzdeki 5 yılda bunlara ilave 30 mağaza açacağız. Ağırlıklı olarak Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'yı düşünüyoruz" dedi. Yeni açtıkları mağazalarla 2009 cirolarında yüzde 20 artış olduğunu dikkat çeken Bozer, bu yılı 700 milyon TL ciro ile kapatmayı hedeflediklerini ifade etti. Ömer Bozer, konuşmasında IMF görüşmelerine de değinerek, anlaşmanın bütçeye katkı yapacağını söyledi. '

EN ÇOK SERAMİK SATILIYOR'
Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise, mağazalarında 21 ana ürün kategorisi bulunduğunu belirterek, "Ürünlerimizin içinde en çok banyo ve seramiğe ilgi var ve satışları diğerlerine göre fazla" diye konuştu. Mağazaya gelen müşterilerin yüzde 55'inin bayan olduğuna dikkat çeken Özpamukçu, bu yıl daha çok kadınlara hitap eden ürünlere ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

RAKAMLARLA KOÇTAŞ
2005'te 5 mağaza ile yola çıkan Koçtaş, mağaza sayısını 24'e yükseltti.
2005'te 744 olan istihdam, 2009'da 2 bin 250'ye ulaştı.
Ürünlerinin yüzde 70'i yerli malı.
2009 yılı ciro hedefi: 650-700 milyon TL.
2009 büyüme hedefi: Yüzde 20.
2009 mağaza hedefi: 26.
Takvim


Geri Dön