19 / 04 / 2024

Koleksiyon Mobilya Bağdat Caddesi'nde mağaza açtı

Koleksiyon Mobilya Bağdat Caddesi'nde mağaza açtı

Koleksiyon Mobilya, ikinci kuşağın görevleri devralmasının ardından mağaza yatırımlarına devam ediyor.



Bağdat Caddesi'nde toplam 750 metrekarelik 3 katlı, ev ve ofis mobilyaları, aksesuar, aydınlatma ve halıların sergilendiği bir mağaza açılışı gerçekleştiren Koleksiyon, yıl sonuna kadar Bursa ve İstanbul'da mağaza hazırlığını sürdürürken, online store ile de internet sitesi üzerinden aksesuarlar satışa sunacak. Koleksiyon, bir yıl içinde de online store'a mobilya tamamlayıcılarını ekleyecek.

2 ay altyapı hazırlığı

Koleksiyon Contract&Office Genel Müdürü Koray Malhan, internet üzerinden satışa başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Sehpa, halı, kilim, cam ve porselen tasarımlarını,satışa sürmeye karar verdik. 2 ay süren altyapı çalışmalarıyla kasım ayında müşterilerimize servis verilebilecek duruma geleceğiz. İnternette en önemli hareketi Istanbul çay bardağının yeni versiyonunun olacağını düşünüyoruz.”

Kadıköy'ü 600 bin nüfusu ile ev mobilyalarının büyüme ve genişleme planında öncelikli lokasyon olarak ele aldıklarını söyleyen Malhan, şu bilgileri verdi: “Bağdat Caddesi, günlük hayatın içinde sokak yaşamı ile birlikte alışveriş keyfi sunan bir cazibe merkezi. Buradaki ticaretin önemli kısmının yiyecek-içecek ve giyim üzerine olmasına rağmen, Koleksiyon Caddebostan mağazası ile mobilya gibi dayanıklı tüketim ve diğer günlük kullanım ihtiyaçlarını birleştirerek 50 TL'den 50 bin TL'ye genişleyen bir yelpazede Anadolu yakası sakinlerine hizmet verebilecek.”

Abu Dabi'de mağaza

Malhan, 2009 yılı sonuna kadar Bağdat Caddesi'ne ek olarak Bursa ve Masko/Florya tarafında mağaza açmayı planladıklarını ifade ederek, şunları anlattı: “2010'da Anadolu yakasında, özellikle gelişmekte olan noktalarda ikinci bir hizmet yeri açacağız ve Antalya ile Konya'da bayilik ağımızı genişleteceğiz. Böylece tüm satış noktalarımız yurt genelinde 16 adete ulaşacak. Önümüzdeki yıllarda ise bayilerimiz ve corner satış işbirlikleriyle büyümeye devam edeceğiz. 2009'da yurtdışında yeni bayilerimiz Lefkoşa, Doha ve Barselona'da açıldı. 2010 yılında ise Kahire, Suudi Arabistan ve Abu Dabi'de yeni mağazalarımız açılmış olacak.”

İrlanda mağazası krizde zorlandı

YIL sonu hedeflerine değinen Koray Malhan, “Bu yılı 95 milyon lira ciroyla kapatmayı planlıyoruz. 2010 için tüm satış, pazarlama ve üretim ekibimizle büyüme hedefini yüzde 10 olarak belirledik. 2009 sonu ihracat satış ciromuzu da 10 milyon dolar olarak öngörüyoruz. 2008'de İsrail'de 5 Sheraton oteline imza attık, ancak 2009 yılında Libya'dan daha fazla talep aldık. Krizden en çok etkilenen İrlanda'daki bayimiz bu yıl çok zor bir dönem geçirdi, ancak 2009'da Azerbaycan'da 22 katlı banka projesi ile başarılı bir iş ortaklığına imza attık” diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründeki durgunluk olumsuz etkileyecek

KORAY Malhan, mobilya sektörüyle ilgili şu bilgileri verdi: “Dünya mobilya sektöründe 2008 ve 2009 arasında yüzde10 düşüş yaşandı. 2012 yılına kadar 2008 verilerine ulaşılacağı öngörülmüyor. Özellikle 2009'da ertelenen konut ve diğer inşaat projelerinin mobilya sektörüne yansıması 2010 ve 2011 yıllarında da eksi yönde kendisini gösterecek.”

Halka açılma 2012'ye ertelendi

KOLEKSİYON'un kurucusu Faruk Malhan 5 yıl önce görevlerinin önemli bir bölümünü üç çocuğuna devretti. Koleksiyon'da ikinci kuşak görevleri devraldığında halka açılış planları yapıyordu. Ancak, şirket, bu hedefini 3 yıl daha erteledi. Koray Malhan, “Halka arz, sermaye piyasalarının spekülatif konjoktürü içerisinde gündemimizde 2012'ye ertelendi” dedi.
Meltem Kara/Hürriyet


Geri Dön