16 / 04 / 2024

Koleksiyon Mobilya, Londra'da mağaza açtı!

Koleksiyon Mobilya, Londra'da mağaza açtı!

Koleksiyon Mobilya yenilenen tasarımlarının yanı sıra yurtdışında da hızla büyüyor. Öyle ki geçen hafta Londra'da yeni bir mağaza açtı. Markanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Art Direktörü Koray Malhan'la tasarım sevgisini ve bu senenin trendlerini konuştuk



Koleksiyon Mobilya'nın kurucusu Faruk Malhan babanız. Mimari ve tasarımla iç içe bir ortamda mı büyüdünüz

- Anne ve babamın arkadaşları geniş bir mimari camiaydı. çocukluğum da bu mesleğin renkleri, derinlikleri arasında geçti. Dolayısıyla başka bir işi düşünmedim bile.

Evinizde sürekli tasarım mı konuşulurdu

- Hayır ama çok geniş ilgi alanları olan bir ailede büyüdüm. Müzik, tiyatro, sinema, edebiyat, sosyoloji, özellikle politika gibi bir sürü farklı konu hep ilgi alanlarına giriyordu.

Peki büyük bir tasarımcının oğlu olmanın artıları dışında nasıl negatif etkileri oluyor

- Negatif yönünü pek hissettiğimi söyleyemem, bir tek büyük bir sorumluluk hissi veriyor. çok büyük bir şans verildiği hissiyle yaşıyorsunuz ve en iyi sonuca ulaşmak için bitmez bir heyecan duyuyorsunuz.

- Tasarım tarzınızı nasıl

Hiçbir zaman şekle bağlı olmadım. Her zaman bir fikirle başlamak isterim, yeni bir tasarım yapılacaksa bunun gerçekten bir ihtiyaç olup olmadığı ve
insanlara yeni bir şey sunup sunmadığı başlangıç noktam oluyor. Sonunda çıkan tasarımlar da şekilsel olarak birbirine bağlı olmayabiliyor.

Hangi malzemeleri kullanmayı tercih ediyorsunuz

- Doğal malzemeleri en doğal yüzey uygulamalarıyla kullanmayı tercih ediyorum. Malzemeyi boyayarak doğasını örtmeyi pek tercih etmiyorum. Metalin, camın, ahşabın veya plastiğin kullanımlası gereken farklı yerler olabiliyor. En önemlisi tüm malzemeleri dönüştürülebilecek şekilde kullanabilmek.

Sizin objeleriniz heykelsi ürünler mi yoksa daha kullanılabilir mi

- Kullanılabilir objeler ve öncelikli çıkış noktası da kullanışlı olmaları. Bazen formunun özellikleri o objeyi heykelsi yapabiliyor.

Tasarımda neler ön plana çıkıyor

- Mobilyadaki gelişimleri moda aralıklarında çok görmemeye çalışıyorum, daha uzun anlamlan aramaya gayret ediyorum.

Ev tekstil ürünleri de satıyorsunuz. Trendler ne

- Keten öne çıkıyor, doğal renkler ve kök boyalar... Aynısını hah ve kilim çalışmalarımız için de söyleyebilirim.

Bu yaz sizce evlerimizde olması gereken 10 obje mobilya-obje nedir

- Açık hava kullanımı, bir de evde çalışma masası. Birçok kişi keyifle işini yapmak ve bunu evinin sıcaklığında olmasını istiyor. Ofisten gelmiş gibi görünmeyen şirin bir ev çalışma masası, uyumlu bir çalışma sandalyesi, belki ufak bir kitaplık, bunlarla bir arada kullanılabilecek bir müzik sistemi düşünülebilir.
Hürriyet/Hakan GENCE


Geri Dön