19 / 04 / 2024

Kombassan 2023'te 10 ülkeye tesis ve otel yapacak!

 Kombassan 2023'te 10 ülkeye tesis ve otel yapacak!

Anadolu sermayesinin önde gelen ismi Kombassan, küresel marka olmak için rotayı İstanbul'a çevirdi



Yatırımlarının çoğunu Anadolu'ya yapan, Konya merkezli Kombassan'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Sözcüsü Muzaffer Aydemir, "Önce şirketlerimizi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na kote ettireceğiz" dedi. 1989'da kurulan 72 bin ortaklı Kombassan hızlı bir değişim sürecine girdi. Değişime logoyla başlayan şirket bu yılın ikinci yarısında Kombassan ana markasıyla İstinye'nin yolunu tutacak. Daha sonra Komyapı, Kompen gibi markalarını halka açmayı planladıklarını anlatan Aydemir, "Bir taraftan da yeni yatırımlarla büyümemizi sürdüreceğiz" dedi. 


10 ülkeye tesis 

Kombassan'ın şu anda 18 şirket ve 30 tesisle faaliyet gösterdiğini aktaran Aydemir, yeni yatırım stratejisi ile ilgili de şu bilgileri verdi: "Düzce'den Tekirdağ'a, hatta Romanya'ya uzanan tesislerimizle 1 milyar liralık ciro yaptık. Hindistan'da yeni bir tesis kurmaya hazırlanıyoruz. Güney Amerika kıtasında Brezilya, Arjantin ya da Şili'de yatırım yapmayı planlıyoruz. Beş yıl içinde yatırım coğrafyamıza Singapur'u da eklemeyi düşünüyoruz. Amacımız ortak olduğumuz bu şirketin cirosunu yükseltmek ve 2023'e kadar dünyanın değişik bölgelerinde 10 farklı ülkede üretim tesisine sahip bir marka hale getirmek." 


Otel zinciri kuracak

Aydemir, "Turizmde yeni çalışmalarımız olacak. Şehir otelciliği konusunda çalışmalar yürütüyoruz. 3 ve 4 yıldızlı bir zincir marka oluşturma niyetindeyiz" dedi.


Geri Dön