24 / 04 / 2024

Konak Belediye Meclisi'nde rant kavgası!

Konak Belediye Meclisi'nde rant kavgası!

Konak Belediyesi’nin dün akşamki toplantısına CHP’li bazı üyelerin Başkan Sema Pekdaş’a gösterdiği sert tepki damga vurdu. Başkan üyelere aynı sertlikte yanıt verirken CHP’li muhalifler oturumu terk etti




Konak Belediyesi'nin aylık olağan Meclis toplantısında gergin dakikalar yaşandı. CHP'li üyelerin, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'a tepki göstermesi, gerilimi yükseltti. Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP'li üye Vedat Uğur, Pekdaş'ın verdiği bir röportajda yaptığı açıklamaları gündeme getirdi. Uğur, Pekdaş'ın, "Ben belediyelerin kurtlar sofrası olduğunun farkında değilmişim. Kentin rantını dağıtıyorsunuz aslında siz... Sonuçta bir rant var. Ekonomik dil olarak söylüyorum. İmar planları değişiklikleriyle, projelere verdiğiniz onaylarla, ruhsat verirken veya vermezken... Bundan nemalananlar da var. Olumlu ve olumsuz beslenenler. Siz burada hepsinin tekerine çomak sokuyorsunuz" açıklamasıyla kimleri kast ettiğini sordu. Uğur, Pekdaş'ın açıklama yapılmaması durumunda Cumhuriyet Başsavcılığına gideceğini belirtti. Pekdaş ise "Açıklama yapacaktım. Böyle dediğiniz için yapmıyorum. Cumhuriyet Başsavcılığına gidin ben de oraya açıklama yaparım size gelir" diye cevap verdi.  



"Söz vermezsen verme be" 



Uğur'un ardından CHP'li Meclis Üyesi Cem Aksan ve Mehmet Şerif Demir de söz aldı. Aksan, imar konusunda belediye içinde sıkıntılar olduğunu ve bazı izinlerin kasti olarak bekletildiğini söyledi. Aksan ayrıca Hatay'da bulunan ve yapımı süren bir binanın imara aykırı olduğunu kaydetti. Pekdaş, Aksan'ın bu iddasına karşılık olarak İmar Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Pekdaş, Demir'in yaptığı konuşmada ise imalı ifadeler kullandığını söyleyerek açık konuşmasını istedi. Bunun üzerine bir daha söz almak isteyen Demir'e, Pekdaş söz vermeyeceğini belirtti. Yaşanan tartışma sonrasında Mehmet Şerif Demir, "Söz vermezsen verme be!" diye bağırarak meclis salonunu Pekdaş'a muhalif grupla beraber terk etti. Her ay bir tema belirleyerek bu doğrultuda etkinlikler yapan Konak Belediyesi, bu ay da artarda gelen şehit haberlerinden dolayı geçtiğimiz ayın teması olan barış olarak belirlendi.



SALONU TERK ETTİ 


Yaşanan tartışma sonrasında Mehmet Şerif Demir, "Söz vermezsen verme be!" diye bağırarak meclis salonunu Pekdaş'a muhalif grupla beraber terk etti. Vedat Uğur ise, Pekdaş'ın açıklama yapmaması durumunda Cumhuriyet Başsavcılığına gideceğini belirtti.


Geri Dön