23 / 04 / 2024

Konak Meclis'te yeni hizmet binası krizi yaşandı!

Konak Meclis'te yeni hizmet binası krizi yaşandı!

Yenişehir'de yeni belediye hizmet binası yapımına onay veren AK Parti, kapalı pazaryeri önündeki akaryakıt istasyonunun kaldırılmasına itiraz etti. Konak Meclis'te yeni hizmet binası krizi yaşandı.



Konak Belediyesi, Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura döneminde izmir Şoförler ve Otomobilciler Odası'na tahsis edilen Yenişehir'deki akaryakıt istasyonunun protokolünü iptal etti. Belediye, imar planlarında akaryakıt istasyonu olan alanı hemen yanında bulunan 'resmi tesis alanı' olarak planlarda yer alan pazaryeri ile birleştirdi.  İzmir  Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan geldi. Oda Başkanı Celil Anık, alınan kararın doğru olmadığını ifade etti. 


Anık, "Hakkımızı yasal yollardan arayacağız, yargıya gideceğiz" dedi. 

Ekim ayının son meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi'nde benzinlik tartışması yaşandı. Geçtiğimiz ay içerisinde Yenişehir'de yeni belediye hizmet binası yapılmasına onay veren AK Parti Grubu, mevcut kapalı pazaıyeri önünde yer alan akaryakıt istasyonunun kaldırılmasına karşı çıkarak değişikliğe karşı çıktı, "Hukuk katli" yorumunu getirdi. 


AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'm kararla ilgili "Hukuk yorumuna sert yanıt veren Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ""Siz odaya selam çakıyorsunuz, biz vatandaşa hizmet ediyoruz" dedi. 

Nimet Haytabay Yeni pazaıyeri Bilal Doğan, "3 milyar TL'yi aşan bir tutarda para harcanarak buraya pazaryeri yapılmış. Buradaki yatırım heba olacak. Hep birlikte buraya yeni bina yapılmasına evet dedik. İlave olarak etrafının belediye hizmet alanı olarak değerlendirilebilmesi için de bu değişiklik alelacele meclise getirildi. Burada mevcut istasyonun sözleşmesi 2020 yılma kadar uzatılmış. 2010 yılında yapılan tadil sözleşmesinde tarafların mutabakatı halinde Şoförler ve Otomobilciler Odası nda haklan var" dedi. CHP Grup Başkanvekili Nimet Haytabay, yeni belediye hizmet binasıyla ilgili plan değişikliğinin geçtiğimiz aylarda AK Part ili üyelerince kabul edildiğini hatırlatarak, "Önergede kendi imzalan da var. Meclisimizde ya da komisyonlarda bir sorun yok" dedi. 


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, Konak Belediyesinin yer problemi olduğunu hatırlatarak, "En temel hizmetleri 3 ayrı binada veriyoruz. 

Konaklılara daha iyi hizmet verebilmek için yer problemimizi çözmek ilk hedeflerimizden bir tanesidir" dedi.


Milliyet Ege


Geri Dön