26 / 04 / 2024

Konak Tramvayı ne zaman tamamlanacak?

Konak Tramvayı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konak Tramvayı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. projenin açılış tarihi belli oldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak Tramvayı'nın Alsancak etabında sona gelindi. Konak-Alsancak aksında trafik akışını etkileyen 3 kritik noktadaki çalışmaların bitmesi için tarihler açıklandı. 


Proje kapsamında Alsancak Garı önündeki bölümün Enternasyonal Fuar'ın başlayacağı 18 Ağustos'a kadar trafiğe açılmas, Montrö-Çankaya hattı Bayram'a, Konak-Gazi Bulvarı hattı da okulların açılışına yetiştirilmesi planlanıyor. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş takvimi açısından bölgedeki ikinci hedefi ise Montrö ile Çankaya arasındaki trafik akışını rahatlatmak. Şair Eşref Bulvarı üzerinde Montrö Meydanı ile Çankaya arasında iki etap halinde devam eden çalışmaların Kurban Bayramı öncesinde, 31 Ağustos'a kadar bitirilmesi planlanıyor. 


İzmir'de sürekli artan nüfus ve araç sayısının kent içi toplu ulaşımda raylı sistemin devreye sokulmasını bir zorunluluk haline getirdiğini ifade eden belediye yetkilileri "Modern, hızlı, konforlu ve çevre dostu bir ulaşım sistemine kavuşabilmek için bu sıkıntılara kısa bir süre için katlanmak zorundayız. Çalışmalar bitip tramvay hizmete girdiğinde, imalat sırasında yaşadığımız zorluklara değdiğini hep birlikte göreceğiz" açıklamalarında bulundu. 





İzmir Belediyesi  


Geri Dön