20 / 04 / 2024

Konak Tüneli'nin açılış tarihi kesinleşti!

Konak Tüneli'nin açılış tarihi kesinleşti!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 24 Mayıs'ta İzmir'de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacak Konak Tünelini gezip, direksiyona geçerek yolu test etti.



Tünelle eş zamanlı olarak tamamlanacağı duyurulan, ancak yapılmayan yaya üst geçidin sorulması üzerine Yıldırım, geçidin  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

 

Yıldırım, tünelin 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını belirterek, maliyeti 310 milyon lira olan tünelde 20 kişilik minibüs kullanarak yolu da test etti. Yıldırım, İzmir'e parti rozetiyle değil, hizmet gözüyle baktıklarını söyleyerek, tünelin Alsancak ve Konak trafiğini rahatlatacağını vurguladı.

 

Yıldırım, "Bizim İzmir'e bakışımız parti rozeti ile değil hizmet gözüyle. Bunun bilinmesi lazım. Gördüğünüz bu eser için de o günlerde çok şey söylendi, ama zaman geçti. Biz zamanı boşa geçirmedik. Burada gördüğünüz gibi İzmir'in kalbi olan Konak ve Alsancak'ı rahatlatacak, dışarıdan gelen trafiği doğrudan Yeşildere'ye aktaracak güzel bir proje. İzmir'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Konak girişine yapılması düşünülen, ancak sonradan projeden çıkarılan üst geçit sorunu ve tünelin Kemeraltı girişiyle ilgili sıkıntının esnafı mağdur ettiğini ve ne yapılacağını soran Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya'ya cevap veren Yıldırım şunları söyledi: "Buradaki bağlantılar projenin kapsamında değil. Bu ayrıca düşünülmesi gereken bir şey. Belediye ile ilgili. Belediye yapacak. Belediye burada bağlantı verilebilir. Sorun yok. Verilmesi de gerekir. Tabii bu ana aksı oluşturan proje. O iş için şehir içi bağlantıları konusu karayollarının görev alanı dışında. Belediyenin rızası olmadan yapılamaz. Belediyeye bunları karayolları olarak götüreceğiz. İhtiyaç olan bağlantılara mutabakat verilecek. Mevcut durumu olumsuz hale getirecek hiçbir düzenleme yok. Sanırım sizin dediğiniz ayrı bir şey. Buraya gelen trafikten Kemeraltı da istifade etsin diyorsunuz. Buralar geliştirilebilir. Şimdi mevcut yapıyı da bu bağlantıları yapıyoruz. Belediye ile karayollarımız görüşme halinde. İmar planlarına işlenme işlemleri kuruldan çıkacak. Trafik verebileceğiz."

 

Tünel ile ilgili yargıya yapılan başvuru sürecinin de kendi lehlerine sonuçlandığını ve herhangi bir hukuki sorun kalmadığını vurgulayan Binali Yıldırım, "Bütün o yargı süreçleri takip edildi. O süreçte davalar karayollarının lehine sonuçlandı ve açılış yapılacak hale geldi" diye konuştu.



Hürriyet Ege 


Geri Dön