26 / 04 / 2024

Konak Tünelleri Mart 2015'te hizmete girecek!

 Konak Tünelleri Mart 2015'te hizmete girecek!

Mart ayında hizmete girmesi beklenen Konak Tünelleri nedeniyle, güzergah üzerinde bulunan yüz yıllık koca çınar ağaçlarının kesileceği ortaya çıktı. Konak Tünelleri, '2015 Mart'mda hizmete girecek.



Mart ayında hizmete girmesi beklenen Konak Tünelleri nedeniyle, güzergah üzerinde bulunan yüz yıllık koca çınar ağaçlarının kesileceği ortaya çıktı. Konak Tünelleri, '2015 Mart'mda hizmete girecek. Proje kapsamında, güzergah üzerinde bulunan asırlık çınar ağaçlarının kesileceği, yeşil dokuya zarar verileceği tespit edildi. Egepostası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Konak Tünelleri Projesi, Bahribaba Parkı ve çevresindeki çok sayıda ağacın yol nedeniyle kesilmesine sebep olacak. 


Doğa feda edilecek

Hükümetin hayal projeleri arasında yer alan ve her fırsatta İzmir'e yapılan en büyük yatırımlardan biri olarak duyurulan Konak Tünelleri, daha tamamlanmadan birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. ÇED raporu, imar planı, zemin etüdü ve ihalesi olmaksızın "bir hevesle" yapımına başlanan tünel projesi nedeniyle Konak'ın tarihi, doğal ve sosyal yapısı derinden sarsıldı. Dört koldan davalık olan projenin son günlerde artan inşaat faaliyetleri nedeniyle Bahribaba Parkı ve Konak merkezinin dört bir yanı demir levhalarla kapatılarak alan adeta kafese alınırken, ana yol üzerine katılacak güzergahta ise yol genişletme çalışmaları için ağaç kesimleri başlayacak. Ekipler, yaya ve araç girişlerindeki çınar ağaçları ve yeşil örtüyü yok ederek tüm alanı asfaltlayacak. 


50 AĞAÇ GİDECEK 

Refüj ve yol kenarında yer alan ağaçları kaldıracak olan Karayolları, parka kadar olan alanın tamamını bulvar haline getirecek. 

Çevre düzenlemesi kapsamında toplam 200 metrelik alanda 50'ye yakın ağaç yok edilecek. Yayalar, geçiş için metro altgeçitlerine yönlendirilecek. 


Milliyet Ege


Geri Dön