29 / 03 / 2024

Konsolosluklar emlak ofisi olacak!

Konsolosluklar emlak ofisi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yurtdışındaki Türklere ve yabancılara Türkiye'deki gayrimenkullerin pazarlanması için önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Uygulama kapsamında Türkiye'deki emlak projelerinin konsolosluklarda tanıtımı yapılacak...




Ofisler açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yurtdışındaki Türklere ve yabancılara Türkiye'deki gayrimenkullerin pazarlanması için önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Uygulama kapsamında Türkiye'deki emlak projeleri konsolosluklarda tanıtılacak. Satışlar da konsolosluklarda yapılacak. Alım-satım, devir ya da bilgi-belge sorma gibi işlemler de konsolosluklardaki tapu müşaviri gözleminde gerçekleştirilecek.

Projeler tanıtılacak

Yurtdışına gönderilecek tapu müşavirleri konsolosluklarda hem gurbetçi ve yabancılara bilgi verecek hem de maket üzerinden konut satışmda ortaya çıkabilecek dolandırıcılık olaylarını önleyecek. MÜSÎAD ve TÜSÎAD gibi kuruluşlardan destek alacak olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, büyükelçiliklerde iş dünyasının önde gelen bu derneklerin onaylayacağı projelerin tanıtılmasına imkan sağlayacak.

Tüm Avrupa'ya yayılacak

Tapu, projenin yasal izinlerini alıp almadığını ve taşınmazın vaat edilen unsurları taşıyıp taşımadığını kontrol edecek. Pilot uygulama Eylül'de Almanya'da başlayacak ve tüm Avrupa'ya yayüacak. Tapu işlemleri Türklerin yoğun olduğu ülkelerde elektronik ortamda yapılabilecek. Yurtdışındaki Türk vatandaşları ve yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alması ile Maliye'nin gelirlerinde ciddi artış bekleniyor.

Posta

Geri Dön