25 / 04 / 2024

Konut aidatlarında Türkiye rekoru İstanbul Avrupa Yakası'nın!

Konut aidatlarında Türkiye rekoru İstanbul Avrupa Yakası'nın!

REIDIN "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırmasıyla il, ilçe ve proje bazındaki lokasyonların aidat ortalamaları analizi yayınlandı.Araştırma sonuçları, İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıkları olduğunu gösteriyor.



REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırmasıyla il, ilçe ve proje bazındaki lokasyonların aidat ortalamaları analizi yayınlandı.

 

Buna göre İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL/m2 ile İstanbul Avrupa Yakası'nda iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.20 TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor.


Konut aidatlarında Türkiye rekoru İstanbul Avrupa Yakası nın!


Araştırma sonuçları, İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıkları olduğunu gösteriyor. İstanbul'un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri 1.00 TL/m2 ile en düşük değere sahipken, Şişli ise 6.43 TL/m2 ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe konumunda yer alıyor. Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı.


Konut aidatlarında Türkiye rekoru İstanbul Avrupa Yakası nın!



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


En yüksek konut aidatı İstanbul'un Avrupa Yakası’nda ödeniyor. Konut projelerinin aidatları ile ilgili bir araştırmaya göre en yüksek aidatlı konut projesi 18,83 lira metrekare fiyatı ile İstanbul Avrupa Yakası’nda iken, en düşük aidatlı konut projesi ise 0,20 lira metrekare fiyatı ile Ankara’da bulunuyor.


Araştırma, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında talep edilen miktarların aynı olmadığına işaret ediyor. Ortalama aidat değerleri ele alındığında Silivri 1 lira metrekare fiyatı ile en düşük değeri, Şişli 6,43 lira metrekare fiyatı ile en yüksek değeri alan ilçe konumunda.


Boğaz aksında bulunan yerlerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperleri aşıyor. REIDIN Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu, İstanbul, Ankara ve İzmir’de oturumun başladığı konut projelerini ele alan araştırma ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:


“Araştırmada Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer’in REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) grubunda A+ seviyesinde olan bölgeler olduğu görülüyor. Buna göre bu sene de refah seviyesi aidat değerleri ile ilgili. Aidat değerlerinin yere, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak şekillendiği ifade edilebilir. 2015’in ve 2016’nın aidat değerleri ele alındığında kimi bölgelerde artma, kimi bölgelerde gerileme görülüyor. Bunun nedeni yapımı sene içinde tamamlanan yeni projelerin rolü ve kimi projelerde ilk aidat fiyatlarının yenilenmesidir. Şişli, Bakırköy gibi yerlerde aidat metrekare birim fiyatları da artış elde ederken, Kadıköy gibi yeni konutların bol olduğu yerlerde gerileme var.”


Sözcü



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


REIDIN, konut projelerinin aidatları ile ilgili bir araştırma yaptı. Buna göre en yüksek aidatlı konut projesi 18,83 lira metrekare fiyatı ile İstanbul Avrupa Yakası'nda iken, en düşük aidatlı konut projesi ise 0,20 lira metrekare fiyatı ile Ankara'da bulunuyor.


Araştırma, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında talep edilen miktarların aynı olmadığına işaret ediyor. Ortalama aidat değerleri ele alındığında Silivri 1 lira metrekare fiyatı ile en düşük değeri, Şişli 6,43 lira metrekare fiyatı ile en yüksek değeri alan ilçe konumunda.


Boğaz aksında bulunan yerlerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperleri aşıyor.


REIDIN Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu, İstanbul, Ankara ve İzmir'de oturumun başladığı konut projelerini ele alan araştırma ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:


"Araştırmada Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer'in REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) grubunda A+ seviyesinde olan bölgeler olduğu görülüyor. Buna göre bu sene de refah seviyesi aidat değerleri ile ilgili. Aidat değerlerinin yere, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak şekillendiği ifade edilebilir. 2015'in ve 2016'nın aidat değerleri ele alındığında kimi bölgelerde artma, kimi bölgelerde gerileme görülüyor. Bunun nedeni yapımı sene içinde tamamlanan yeni projelerin rolü ve kimi projelerde ilk aidat fiyatlarının yenilenmesidir. Şişli, Bakırköy gibi yerlerde aidat metrekare birim fiyatları da artış elde ederken, Kadıköy gibi yeni konutların bol olduğu yerlerde gerileme var."



Zaman


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı;


Konut aidatlarında Türkiye rekoru bu yıl da İstanbul Avrupa Yakasının


Metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL/m2 ile İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alırken, en düşük aidat değerine sahip proje ise ortalama 0.20 TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor. 


Gayrimenkul değerleme şirketi REIDIN'tarafından gerçekleştirilen 'Konut Projeleri Aidat Değerleri' araştırmasıyla il, ilçe ve proje bazındaki lokasyonların aidat ortalamaları analizi yayınlandı. 


Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL/m2 ile İstanbul Avrupa Yakası'ndayken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.20 TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor. 


Araştırma sonuçları, İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıkları olduğunu gösteriyor. İstanbul'un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri 1.00 TL/m2 ile en düşük değere sahipken, Şişli ise 6.43 TL/m2 ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe konumunda yer alıyor. Özellikle Boğaz hattındaki ilçelerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de yüksek seyrediyor. 


Aidat sosyo-ekonomik seviyeyle paralel seyrediyor


Sonuçları değerlendiren REIDIN Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu şunları söyledi: "Analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinin, aynı zamanda REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) sınıflandırmasında da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor. Buna göre, geçen yıl olduğu gibi, bu sene de refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olma durumu devam ediyor. 


Aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir." 



Dünya


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Aidat bedelleri hem ev sahiplerinin hem kiracıların en büyük kabusu olmaya devam ediyor. Adeta kira ile yarışan aidatlar özellikle yeni lüks projelerde hızla yükseliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’i kapsayan son araştırmaya göre bugün en yüksek aidat bedeli metrekare başına 18.83 lira ile İstanbul Şişli’de. Ankara’da en yüksek aidat 16 TL’ye aşarken, İzmir’de maksimum aidat metrekare başına 4.3 TL.


Büyük illerdeki konut projelerinde aidat bedelleri kiralarla yarışır hale geldi. Araştırma şirketi Reidin tarafından gerçekleştirilen ‘Konut Projeleri Aidat Değerleri’ araştırmasıyla il ve ilçe bazında aidat ortalamaları analizi yapıldı. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL  ile İstanbul Avrupa yakasında yer alıyor. Ankara’da metrekare başına en yüksek aidat16 lirayı aşarken, İzmir’de en yüksek aidat bedeli metrekare başına 4.3 lira olarak hesaplandı. 100 metrekare bir evin maksimum aylık aidat bedeli İstanbul’da 1800 lirayı, Ankara’da 1600 lirayı aştı. İzmir’de ise aynı ev için ödenen en fazla aidat 430 lira. En düşük aidat bedellerinde ise Ankara metrekaresi 0.20 lira ile ilk sırada. Ankara’yı 0.21 lira ile İstanbul Anadolu yakası, 0.27 ile İstanbul Avrupa yakası ve 0.41 lira ile İzmir takip ediyor.


EN YÜKSEK ŞİŞLİ, EN DÜŞÜK SİLİVRİ

Araştırma sonuçları, İstanbul’un iki yakası arasında da değer farklılıkları olduğunu gösteriyor. İstanbul’un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri metrekaresi 1 lira ile en düşük değere sahip. 18.83 lira ile en yüksek aidat değerine sahip Şişli,  6.43 TL ile en yüksek aidat ortalamasına da sahip. Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek oluyor. İstanbul’da Şişli’den sonra aidat bedelleri en yüksek olan ilçeler sırasıyla Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane ve Bakırköy.


İZMİR VE ANKARA’DA DA CEP YAKIYOR

Markalı konut projelerinin arttığı İzmir ve Ankara’da da metrekare başına aidat bedellerinde artış yaşandı. İzmir’de metrekare başına en yüksek adiat bedeli 4.35 lira, Ankara’da ise en yüksek 16.13 lira olarak belirlendi. İzmir’de en yüksek aidat Karşıyaka, Narlıdere ve Bornova bölgelerinde talep ediliyor. Ankara’da ise Çankaya, Etimesgut ve Keçiören bölgeleri en yüksek aidatların talep edildiği bölgeler olara öne çıkıyor. Araştırma sonucunu değerlendiren Reidin Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu, “Yapılan analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinin, aynı zamanda Reidin SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) sınıflandırmasında da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor. Buna göre, geçen sene olduğu gibi, bu sene de refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olma durumu devam ediyor. Aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir ” dedi.


Hürriyet


Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırmasıyla il, ilçe ve proje bazındaki lokasyonların aidat ortalamaları analizi yayınlandı. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL / metrekare ile İstanbul Avrupa Yakası'nda iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.20 TL / metrekare ile Ankara'da bulunuyor. 


Araştırma sonuçları, İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıkları olduğunu gösteriyor. İstanbul'un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri 1.00 TL/metrekare ile en düşük değere sahipken, Şişli ise 6.43 TL/ metrekare ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe konumunda yer alıyor. 


Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı. REIDIN Türkiye Veri Araştıma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu: "Yapılan analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinin, aynı zamanda REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) sınıflandırmasında da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor. Buna göre, geçen sene olduğu gibi, bu sene de refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olma durumu devam ediyor. Aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir. Geçen yılın aidat değerleri analiziyle bu yılınki karşılaştırıldığında ise aidat değişim oranları bazı ilçelerde pozitif yönde bir eğilim göstererek artmış, bazılarında ise negatif yönde bir eğilim göstererek azalmış durumda. Bu değişimin sebebi olarak, tamamlanmış yeni projelerin etkisi veya bazı projelerde ilk aidat fiyatlarının revize edilmesi gösterilebilir. Şişli, Bakırköy gibi konut satış metrekare birim fiyatları yüksek olan ilçelerde aidat metrekare birim fiyatları da artış gösterirken, Kadıköy ise azalış gösteren ilçeler arasında yer alıyor" dedi. 


Yurt Gazetesi



Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Yapılan son araştırmaya göre, en yüksek konut aidatı İstanbul Avrupa yakasında olurken en düşük aidat Ankara'da bulunuyor Araştırma şirketi REIDIN, konut projelerinin aidatlan ile ilgili bir araştırma yaptı. Buna göre en yüksek aidatlı konut projesi 18,83 lira metrekare fiyatı ile İstanbul Avrupa Yakasında iken en düşük aidatlı konut projesi ise 0,20 lira metrekare fiyatı ile Ankara'da bulunuyor. 


BÖLGEDEN BÖLGEYE DEĞİŞİYOR 

Araştırma, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında talep edilen miktarların aynı olmadığına işaret ediyor. Ortalama aidat değerleri ele alındığında Silivri, 1 lira metrekare fiyatı ile en düşük değeri; Şişli 6,43 lira metrekare fiyatı ile en yüksek değeri alan ilçe konumunda. 


REIDIN Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu, araştırma ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: 


KADIKÖY'DE DÜŞÜYOR


"Aidat değerlerinin yere, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak şekillendiği ifade edilebilir. 2015'in ve 2016'nm aidat değerleri ele alındığında kimi bölgelerde artma kimi bölgelerde gerileme görülüyor. Şişli, Bakırköy gibi yerlerde aidat metrekare birim fiyatlarında artış elde ederken Kadıköy gibi yeni konutların bol olduğu yerlerde gerileme var.



Özgür Düşünce


Geri Dön