19 / 04 / 2024

Konut alacaklara kriz fırsatları

Konut alacaklara kriz fırsatları

Konut üreticileri şu aralar krizi, farklı pazarlama yöntemleri geliştirerek, fırsata dönüştürmeye çalışıyor.



Firmalar, bu amaçla bugünlerde birbirinden cazip kampanyalar düzenliyor. Peşin alımlarda yüzde 30'a varan indirimler uygulanıyor. Bu oranı, pazarlıkla daha da yukarı çekmek mümkün. Kısaca şu günlerde cebinde nakit parası olanlar, indirim oranlarını bir yerde kendi lehlerine çevirebiliyor. 


Gayrimenkul sektörü ekonomiye yıllık yaklaşık 100 milyar YTL'lik katkı sağlıyor. Sektörün istihdama olan katkısı ise yüzde 15 civarında. Gayrimenkul sektörü 2004 yılında iyileşme yoluna giren ekonomi ile birlikte büyüme sinyalleri vermeye başladı. Yeni konut projeleri ve ihtiyaç sahiplerinin arayışlarının hızlanması özellikle gayrimenkul sektöründe belirgin bir canlılık yarattı. Tabii bu süreç içinde enflasyonun düşüş trendinin artarak devam etmesi, buna paralel faizlerin aşağıya yönelmesi, finans kuruluşlarının otomotivden sonra ikinci büyük kredi pazarı olarak konut kredilerine yönelmesi de bu talebin artmasını tetikleyen faktörler oldu.

Özellikle 2005 yılı gayrimenkul sektörünün zirve yaptığı bir yıl olarak hafızalara kazındı.

2006 yılında ise gayrimenkul piyasasının yönü, Mayıs ayında Amerikan Merkez Bankası'nın faizle ilgili yaptığı operasyon ve Türk Merkez Bankası'nın da faiz artırımı kararı almasıyla şekillendi. Birçok sektör bundan nasibini alırken en büyük darbeyi yiyen gayrimenkul oldu.

2007 yılı gayrimenkul açısından iyi başlamadı. Mart 2007'de çıkarılan Mortgage Yasası, gayrimenkul sektörü açısından tam bir hayal kırıklığı yarattı. Bunun neden olarak ise  altyapısı hazırlanmadan çıkarılan bu yasanın sektörün yarasına merhem olacak özellikler taşımaması gösteriliyor. 

Ev almak için beklemeli mi?

2008 yılında ise ABD'deki mortgage krizi ile başlayan küresel dalgalanmadan Türk ekonomisi de olumsuz yönde etkilendi. Bu durum yeni konut satışlarına da yansıdı. Yeni ev satışları 2008'de yüzde 28 oranında düşüş gösterdi.  Yükselen inşaat maliyetleri, düşük iç talep, yüksek seyreden faizler ve ekonomik belirsizlikler, 2009 yılının gayrimenkul sektörü için parlak bir yıl olmayacağını işaret ediyor. 2009 yılından sonra faizlerdeki düşüşle beraber konut kredilerinde artışın yaşanacağı, buna paralel olarak da gayrimenkul sektörünün ancak 2010 yılında canlanmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Ev alma hayalini 2009'a erteleyenler, konut fiyatlarının bundan sonra ne tür bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Yani ev fiyatları düşer mi? Ev almak için beklemeli mi yoksa hemen harekete mi geçmeli?

Ekonomistler ve gayrimenkul sektörünün öde gelen isimleri bu sorulara farklı yanıtlar veriyor. İnşaatçılar, emlakçılar ve konut kredisi veren bankaların yöneticilerine göre şu an ev almanın tam sırası. Yaşanan durgunluktan dolayı fiyatların yeterince düştüğünü belirten sektör temsilcileri, "Fiyatlar bundan sonra daha fazla düşmez, ev alacaksanız elinizi çabuk tutun" diyorlar. İnşaatçılar, özellikle artan inşaat maliyetleri ve yüksek arsa fiyatları nedeniyle fiyatlarda bundan sonra ciddi bir düşüş olmayacağını belirtiyor.

Fiyatlarda yüzde 50'ye varan düşüş var

Ekonomistler ise, "Ev almayı düşünüyorsanız bu planlarınızı şimdilik erteleyin" uyarısında bulunuyor. Bazıları bunu "Krizin daha da derinleşmesi nedeniyle belirsizlik daha da artacağından ev almak mantıklı değil"  sözleriyle gerekçelendirirken sektördeki arz fazlası ve krizin etkisiyle talebin daralmasına bağlı olarak konut fiyatlarının daha da düşeceğini söylüyor. Özellikle arsa ve ofise yapılacak yatırımın önümüzdeki dönemde getirisinin daha fazla olacağı sektör uzmanları tarafından yatırımcıya tavsiye ediliyor. Sektör temsilcilerinin bu görüşlerinden yola çıkarak ikinci el ve markalı konut projelerindeki fiyatlar konusunda kapsamlı bir araştırma yaptık.

Yaptığımız bu araştırma sonucunda İstanbul'un ikinci el konut piyasasında yüzde 50'lere varan fiyat düşüşleri olduğu halde yaprak kımıldamadığını gördük. Emlakçılar, müşteri bulamamaktan şikayet ederken, evini satılığa çıkaranlar ise gerçek değerinin altındaki fiyatlara razı olmak zorunda kalıyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri, cebinde nakit parası olanlar için şu anki ortamın tam bir fırsat dönemi olduğuna işaret ediyor.

Kampanya silahını çektiler

Konut üreticileri şu aralara finansal krizi, farklı pazarlama yöntemleri geliştirerek, fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Firmalar, bu amaçla bugünlerde birbirinden cazip kampanyalar düzenliyor. Peşin alımlarda yüzde 30'a varan oranlarda indirim yapmak gibi fiyata yönelik kampanyalarla çeşitlendiren firmalar, diğer yandan da tanıtıma ağırlık vererek, talebi kendi projelerine çekmenin yollarını arıyor. Bunun dışında bazı konut üretici firmalar, peşin alımlarla uyguladıkları indirime ek olarak, satış ofisindeki satış temsilcilerine pazarlık yetkisi de veriyor. Kısaca şu günlerde cebinde nakit parası olanlar, indirim oranlarını bir yerde kendi lehlerine çevirebiliyor. 

Özellikle konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyenlerin konut alımını erteleme kararından vazgeçirmenin yollarını arayan şirketler, kampanyalarını uygun faiz ve vade aralıklarında taksit olanakları sunmak konusunda yoğunlaştırıyor. Bazı şirketler 12 aya kadar vade farksız taksitler yaparken bazı şirketler yüzde 20 veya 50 peşinatla bu süreyi 30 veya 60 aya kadar çekiyor.

Şirketler, taksitlerini ödeme gücü bulunan ama başlangıçta peşinat ödeme güçlüğü çekenler için de uygun kampanyalar düzenliyor. Bazı şirketler peşinatları yüzde 5-10 seviyesine kadar çekerken bazıları peşinatı da taksitlendiriyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, bazı şirketlerin düşük peşinatlı kampanyalarda yüklü ara ödeme talep ediyor olması... Ancak, bu ara ödemeler, her ay taksit ödeyen alıcıları güç durumda bırakabilir!

Bundan yola çıkarak konut üreticisi firmaların düzenlemiş oldukları birbirinden cazip kampanyaları derledik. Bu kampanyaların devam ettiği konut projeler ise şöyle: 

TOKİ konutları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  başta olmak üzere 46 ilde yapımını tamamladığı 19 bin 307 konut ile 333 işyerini satışa çıkardı. TOKİ'den yapılan açıklamada, "2009'da Kendi Evinize Taşının" kampanyası başlatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın çekilişsiz kurasız, başvuru önceliğine göre ev sahibi olmak isteyenler için uygun ödeme koşullarındaki konutları satışa sunduğu kaydedildi.

Kampanya kapsamında satın almak istediği evin yüzde 10'unu peşinat olarak yatıranlar 120 ay taksitle ev sahibi olacak. Satış sonrası vatandaşın aldığı evin taksitlerini rahatlıkla ödemesi için fiyatlara faiz uygulamayan TOKİ, Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE), Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve memur maaş artışından en düşük olanı dikkate alarak fiyat artışı yapacak.

Tel: (0312) 565 20 65  

Kiptaş

Kiptaş satışı süren projelerinde büyük bir kampanyaya başladı. Firma tüm projelerinde 120 aya kadar yüzde 0,99 faiz oranından konut kredisi kullanma fırsatı sunuyor.

Kiptaş'ın projelerinde 75 metrekare büyüklüğündeki konutların fiyatları 60 bin liradan başlıyor. Konut fiyatları projelere ve büyüklüklerine göre farklılık gösterebiliyor.

Kiptaş'ın uyguladığı şu projelerde geçerli: Maltepe Evleri 2'inci Etap, İçerenköy Evleri, Yalova Konutları, Dragos Konakları, Silivri Konutları 2'inci Etap, Arnavutköy Konutları, Tuzla Konutları 3. etap, Yeşilvadi Konutları, Tepecik Konutları, İkitelli Masko Evleri, Hadımköy Konutları 2'inci Etap ve Topkapı Merkez Evleri 2'inci Etap.

Tel: (0212) 618 25 18 
 

Fi-Yaka Beylikdüzü

Fiyapı, Fi-Yaka Esenşehir ve Tuzla'dan sonra Fi-Yaka Beylikdüzü'nde de yeni bir projeye başladı. Proje 4 tip daireden ve toplamda bin 591 konut ile 30 dükkandan oluşuyor.

54 ve 60 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatları 44 bin ila 59 bin lira arasında değişiyor. 110 metrekarelik 2+1 daireler ise 79 bin ila 89 bin lira arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor. Daire teslimlerinin 30 ay içerisinde yapılması hedefleniyor.

Bundan sonra 94 villadan oluşan ve fiyatların 99 bin liradan başladığı Fi-Yaka/Lara Projesi'ni tanıtacaklarını söyleyen Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Yine yakın zamanda Fi-Yaka Gebze projemizi tanıtacağız. Bu projede Gebze'nin merkezinde 500 daireden oluşacak. Bunların haricinde 2009 ve 2010 yılında başlayacağımız 5 yeni proje daha bulunuyor. Bu projeleri de ilerleyen zamanlarda duyuracağız" dedi. 

İnan, projenin yatırım tutarı ve kampanyanın süresi ile ilgili sorulara, projenin yatırım bedelinin 100 milyon lira ve kampanyanın 500  daire ile sınırlı olduğunu, 500 dairenin satışı gerçekleştikten sonra fiyatların  yüzde 20 oranında artacağını bildirdi.

Tel (0212) 620 40 20  

Dumankaya Adres2

Dumankaya İnşaat, çok kısa bir sürede satışlarını tamamladığı Adres projesinin ikinci etabındaki daireleri geçtiğimiz hafta satışa çıkardı. Tuzla Aydınlı'daki Adres Projesi, optimum kullanım alanlarına sahip stüdyo, 1+1 ve 2+1 tipte konutları bünyesinde barındırıyor. Yeni 280 daire ile konut sayısı 560 adede çıkan projede fiyatlar 39 bin liradan başlayıp 97 bin liraya kadar çıkıyor. Adres'te daireler için istenilen minimum peşinat yüzde 50 olarak belirlendi. Finansbank ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde 12 aya kadar yüzde 1.09, 72 aya kadar yüzde 1.57 faiz oranıyla vade imkanı sağlanıyor. 
Tel: (0216) 393 08 86
 

Astrum Towers

Regnum, Mayıs 2009'da teslim edeceği Astrum Towers'da satışı süren dairelerde yeni bir kampanya başlattı. Kampanya'dan yararlanarak ev satın alanlar tapusunu hemen alarak, mayıs ayında taşınabiliyor. Toplam bin 285 konuttan oluşan Astrum Towers Projesi'nde şu anda satışa hazır 110 adet daire kaldı.

Satışta olan 99 metrekare büyüklüğündeki 2+1 daireler 165 bin 300 lira ila 232 bin 900 liradan satılıyor. Yine satışta olan 128 metrekare büyüklüğündeki 3+1 daireler ise 190 bin 300 lira ile 246 bin 800 lira arasında satılıyor.

Kampanya dahilinde daire bedelinin yüzde 50'sini peşin ödeyenler için 2009 yılı içine yayılmış olarak, kalan miktarı 120 ay boyunca yüzde 0 faizle uygulanıyor. Ayrıca yatırım yapmak isteyenler de, ev bedelinin yüzde 50'sini yıl içinde ödedikten sonra, evlerine kiracı alarak taksitlerini de kira geliri ile ödeyebilecekler.

Tel: (0212) 620 71 71-444 0 782 

Innovia

Yeşil İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü'nde yaptığı 8 bin konutluk İnnovia Projesi'nde yüzde 20 peşinle 60 aya sıfır faiz uygulanıyor. İkinci etap satışları başlayan projede aylık taksitler 740 liradan başlıyor. Aralık 2010 tarihinden itibaren teslim edilecek projede 1+1 daireler 79 ila 199 bin 900 lira, 2+1'ler 129 bin ila 149 bin 500 lira ve 3+1 daireler de 159 bin ila 199 bin 500 liradan satılıyor. Yüzde 20 peşin, 6'ncı ve 12'nci aylarda yüzde 5, 24'üncü ayda teslimde yüzde 10 ara ödeme olmak üzere toplam bedelin yüzde 40'ı teslim tarihine kadar ödeniyor. Geriye kalan yüzde 60'lık kısmı ise 60 ay eşit taksitle ve yüzde 0 faizle ödeme imkanı sunuluyor.

Tel: (0212) 414 08 01 
 

Narcity

Tepe İnşaat tarafından Maltepe'de inşa edilen Narcity Projesi'nde başlatılan 4+1 kampanya süresi uzatıldı. 15 Mart'a kadar sürecek olan kampanya kapsamında, 4+1 dairelerde peşin ödemeye yüzde 20 indirim, sıfır faizle 12 aydan, 0.95 faizle 48 aya varan taksit imkanı sunuluyor. Ayrıca Finansbank ile yapılan anlaşma çerçevesinde 120 aya varan vadelendirme ve yüzde 10 iskonto uygulanıyor. Laura Ashley'in ücretsiz danışmanlık hizmeti ve indirimli mobilya ve aksesuarlarıyla döşeme avantajı sağlanıyor.  
Maltepe'de 147 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Narcity Projesi bin 306 konuttan oluşuyor. Konutların büyüklükleri ise 68 ile 173 metrekare arasında değişiyor. 68 metrekare 1+1 tipindeki konutlar 154 bin ila 181 bin lira, 87 metrekare 2+1'ler 195 bin ila 229 bin lira, 126 metrekare 3+1'ler 281 bin ila 330 bin lira, 166 metrekare 4+1'ler 297 bin ila 371 bin lira, 173 metrekare 4+1 bahçe dubleksleri ise 345 bin ila 394 bin lira arasında satışa sunuluyor.

Tel: (0216) 444 4 NAR(627) 

Sevgili Residence

Sevgili Yapı A.Ş, Bağdat Caddesi'ne 200 metre mesafede bulunan Sevgili Residence 2 blok ve 2 villa ile toplam 58 adet konuttan oluşuyor. Büyüklükleri 155 ve 200 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 400 bin TL'den başlıyor. Ayrıca Sevgili Yapı son kalan 4 konut için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı sağlıyor.  
Depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilen konutların yaşam alanlarında; kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness ve squash salonu, sauna ve buhar banyosu, amaçlı toplantı salonu, kafeterya, çocuk parkı, 60 kişilik sinema salonu ve yürüyüş parkuru bulunuyor.  
0 216 357 25 25
 

Firdevs Evleri

Bilge Çınar Konut Yapı Kooperatifleri Birliği tarafından İstanbul Beylikdüzü'nde yapılan Firdevs Evleri, toplam 23 bin 500 metrekare alan üzerinde 7 blokta 540 konuttan oluşuyor. Firdevs Evleri'nde 53 bin 700 liradan başlayan konut fiyatları 129 bin 775 liraya kadar yükseliyor. Firdev Evleri'nde uygulanan kampanya ile kira öder gibi konut alma fırsatı sunuluyor. Kampanyaya göre konutun yüzde 20'si peşin veriliyor. Kalan miktar 45 ay sıfır faizle satılıyor, 5 tane de ara ödeme yapılıyor. Buna göre 53 bin 700 liradan satılan 1+1 konutlar için 10 bin 740 lira peşinat veriliyor. 2 bin 688 liradan 5 ayrı ara ödeme yapılıyor. Aylık taksitler ise 656 liradan ödeniyor. Projede peşin verilmesi ya da banka kredisi kullanılması durumunda ise yüzde 6 ile yüzde 10 arasında indirim yapılıyor.

Tel: (0212) 855 16 01 

Citycourt

Balkaya İnşaat tarafından İstranbul Bahçeşehir'de yapılan Citycourt, 23 bin 500 metrekare alan üzerinde 85 konuttan oluşuyor. Citycourt'ta 158 metrekare ile 301 metrekare arasında üç adet müstakil villa, altı adet ikiz villa ve 3+1'den 5+1'e, 24'ü dubleks olmak üzere 76 apartman daire bulunuyor.

Projede, 15 Nisan 2009'a kadar geçerli olacak ‘15 eve 15 özel fiyat' kampanyasında ilk 15 kişi yeni bir kampanyadan faydalanabiliyor. Nakit ödemede yüzde 15'e varan indirimin yapıldığı kampanya kapsamında peşin 335 bin liradan başlayan fiyatlarla konut alınabiliyor. Fiyatlar, tercih edilecek ev tipine göre değişiklik gösteriyor. Vakıfbank'tan 120 aya kadar konut kredisi kullanılan projenin yüzde 85'i tamamlandı. Citycourt'ta konut teslimleri Temmuz 2009'da başlarken, yılsonuna kadar tamamlanacak.

Tel: (0212) 691 51 00 

Mahalle İstanbul

Sur Yapı tarafından İstanbul Çekmeköy'de yapılan Mahalle İstanbul'da yeni bir kampanya başladı. Şu anda satışta olan 247 dairenin bulunduğu Mahalle İstanbul'da sıfır faizli ödeme imkânı sunuluyor. 62 metrekare 1+1 dairelerden, 230 metrekarelik 5+1 dublekslere kadar farklı alternatiflerde tasarlanan Mahalle İstanbul'da 3+1 çatı dubleksleri, giriş ve bahçe katlarındaki 1+1'ler ve 82 metrekarelik 2+1 üst giriş dairelerin tamamıyla stüdyo dairelerin büyük bir kısmı satıldı. Kalan daireler ise 1+1 daireler 162 bin 2+1 daireler 210 bin ve 3+1'ler ise 320 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Uygun ödeme koşullarına sahip Mahalle İstanbullu olmak için yüzde 25 oranında peşin, Aralık 2009'da ise yüzde 10 oranında bir ödeme yapılıyor. Kalan kısım ise 60 ay boyunca yüzde sıfır faizle ödenebiliyor. Bu kampanyadan faydalanmak isteyenler, Sur Yapı'nın Mahalle İstanbul projesi için anlaştığı Bank Asya, TEB ve Yapı Kredi ve ING Bank'tan ile kredi kullanılabiliyor. 2009 yılı sonunda teslim edilecek Mahalle İstanbul evleri, yapılması planlanan metre istasyonuna 200 metre mesafede yer alıyor.

Tel: (0216) 622 66 40-41 

Bizim Evler

İhlas Holding ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla Bahçeşehir'de yapılan Bizim Evler'de 24 aya sıfır faiz uygulanırken, 60 aya ise yüzde 0.83 faiz uygulanıyor. Ayrıca Garanti Bankası, Akbank ve Denizbank'tan uygun faiz oranlarından uzun vadeli konut kredisi kullanılıyor. 17 Blok ve 720 daireden oluşan Bizim Evler'de 4 tip daire bulunuyor. Bu daireler 4+1 brüt 210 metrekare, 3+1 brüt 183 metrekare, 2+1 brüt 128 metrekare ve 1+1 brüt 85 metrekare olarak tasarlanmış. Haziran 2009'da sahiplerine teslim edilecek projede fiyatlar 159 bin lira ile 399 bin lira arasında değişiyor.

Tel: (0212) 669 10 00  

Kent Plus Mimarsinan

Emay İnşaat tarafından İstanbul Mimarsinan'da gerçekleştirilen 660 konuttan oluşan Kent Plus Mimarsinan'da 120 aya kadar sıfır faiz uygulanıyor. Projede şu anda satışta olan 45 ila 47 mitrekare arasındaki 1+1 daireler 108 ila 133 bin liradan, 111 metrekare büyüklüğündeki 3+1 daireler ise 208 ila 247 bin liradan satılıyor. Projede yer alan daireler oturuma hazır durumda.

Tel: (0212) 864 40 45 

Galatown

Cer Yapı tarafından İstanbul Bayramoğlu'nda yapılan Galatown'da peşin ödemelerde yüzde 30 indirim yapılıyor. Projede fiyatlar 74 bin 288 liradan başlıyor. Vadeli ödemelerde yüzde 15 indirim yapılan projede ayrıca peşinatsız 60 ay eşit taksit imkanı da sunuluyor. Eylül 2009'da teslim edilecek projenin ilk etabını oluşturan 350 daire, 78 ile 236 metrekare arasında büyüklüğe sahip. Projede ayrıca 20 bin metrekarelik alışveriş merkezi yapılacak. Galatown projesi kapsamında ayrıca, 1+1 ve 2+1 tipinde 80 daireden oluşan 22 katlı rezidans ve yine 1+1 ve 2+1 tipinde 180 daireden oluşan 9 blok ve 68 odalı bir butik otel yapılması planlanıyor.

Tel: 444 4 237 

Ovalbahçe Konutları

OM İş Ortaklığı tarafından İstanbul Sarıgazi'de yapılan Ovalbahçe Konakları, 88 metrekare ile 206 metrekare arasında 264 konuttan oluşuyor. Bank Asya aracılığıyla 120 aya kadar taksit imkanının sunulduğu Ovalbahçe Konakları'nda en az yüzde 10 peşinatla 36 ay vade farksız, 48 aya yüzde 0.37, 60 aya yüzde 0.61, 72 aya yüzde 0.77, 84 aya yüzde 0.88, 96 aya yüzde 0.96, 108 aya yüzde 1.02 ve 120 aya yüzde 1.07 faiz uygulanıyor. Projede 56 metrekarelik 1+1 daireler 67 bin liradan satılıyor. Dairenin yüzde 50'si peşinat olarak ödendiğinde kalan miktar bankadan 120 ay kredi kullanıldığında aylık taksit 512 liraya denk geliyor. Projedeki en pahalı 4+1 dubleks konut ise 268 bin liradan satılıyor.

Tel: (0216) 622 12 85 
 

Vista Rezidenza

Gül İnşaat tarafından İstanbul Beykent'te yapılan Vista Residenza'da 48 aya sıfır faiz uygulanıyor. A'dan Z'ye dayalı ve döşeli olarak satılan dairelerin fiyatları 260 bin liradan başlıyor, 300 bin liraya kadar çıkıyor. Marmara Denizi'ne tepeden bakan Beykent'te 18 bin metrekarelik bir alan üzerine konumlanan Vista Residenza'da 13 blokta 4 değişik tipte toplam 200 daire yer alıyor.

Tel: (0212) 871 09 59 

Selimpaşa Emlak Konutları

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'nun 820 konutluk Selimpaşa Emlak Konutları'nda 84 aya sıfır faiz uygulanıyor. Emlak Konut GYO tarafından satılan projede yıllık artışlar enflasyona göre yapılıyor. 103 metrekareden 205 metrekareye kadar 1+1, 2+1, 3+1 ve 3+1 dubleks dairelerin bulunduğu projede konut fiyatları 109 bin liradan başlıyor. Proje Aralık 2009'da teslim edilecek.

Tel: (0 212) 731 83 87  

Vizyon Ataşehir

Teminat Grubu'nun Ataşehir'de yapımına başladığı Vizyon Ataşehir'de daire fiyatları 188 bin TL ile 450 bin TL arasında değişiyor. Büyüklükleri 85 metrekare ile 182 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinin yer aldığı projenin Eylül 2010'da tamamlanması planlanıyor. Uzun vadeli konut kredisi ile alınan daireler için Teminat Grubu, yüzde 30 peşin ödemek şartıyla vade farksız 12 taksit imkanı tanıyor.

Tel: (0216) 651 71 80 

Dolphin

Özkonteks İnşaat tarafından Silivri Selimpaşa'da yapılan Dolphin Villaları'nda şehrin gürültüsünden karmaşasından uzak ve sakin bir yaşam tercih etmek isteyenlere yeni bir fırsat sunuluyor. Bu kampanyayla ev sahipleri toplu bir borç altına girmeden eski dairelerini verip 350 metrekare, 450 metrekare ve 550 metrekarelik lüks villalardan birine sahip olabiliyor. Villaların fiyatları 350 bin dolardan başlıyor, 550 bin dolara kadar çıkıyor. Villa ile daire arasında fiyat farkı olması durumunda banka kredisi kullanılıyor. Kampanyadan sadece İstanbul'daki konut sahipleri faydalanabiliyor.

Projede yüzde 50 peşin verilmesi durumunda kalan miktar sıfır faizle 24 ay ödenebiliyor. Ayrıca, villaları kendi istekleri doğrultusunda tasarlamak isteyenler için henüz tamamlanmamış villalar da bulunuyor. 16 bin metrekare yeşil alana sahip 15 konutluk Dolphin Villaları'nda yaşam başladı.

Tel: (0212) 637 00 10 

Armada City(Çorlu)

Mimart Yapı tarafından Çorlu'da yapılan Armada City Projesi'nde yeni bir kampanya başladı. Kampanyayla 7 bin lira peşinat ve 480 lira aylık taksitle satılan konutlar banka kredisi kullanmadan 84 ay kadar taksitle alınabiliyor. Kampanya kapsamında ayrıca 24 aya kadar sıfır faiz imkanı da sunuluyor.

Armada City, 106 bin metrekare arsa üzerine konumlandırılmış, zemin+11 katlı 37 blokta toplam bin 702 konuttan oluşuyor. Projede değişik ihtiyaçlara cevap verecek 7 farklı daire tipi bulunuyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 tipindeki daireler 64 ila 177 metrekare arasında değişen yaşam alanlarına sahip. Projede yer alan brüt 64, 68 ve 75 metrekare büyüklüğe sahip daireler 70 bin ila 83 bin 500 lira, brüt 110 metrekare büyüklüğe sahip 2+1 daireler 108 bin lira, brüt 131 ila 144 metrekare büyüklüğe sahip 3+1 daireler 123 bin 500 lira ila 136 bin lira arasında ve yine brüt 177 metrekare büyüklüğe sahip 4+1 dairler ise 190 bin liradan satılıyor.

Tel: (0282) 673 45 00  

Selective Kartal Evleri

Alper İnşaat, İstanbul Kartal'da yaptığı Selective Kartal Evleri için yeni bir kampanya başlattı. Her bütçeye uygun ödeme koşulları ile banka kredisi kullanmadan 72 aya kadar finansman imkânı sunulan kampanyada, 860 lira aylık taksit ve 13 bin 350 lira peşinatla daire satın alınıyor.

Örneğin, 134 bin 250 liralık 46 metrekare 1+1 daire seçeneğinde uygulanan 72 aylık ödeme planında 13 bin 350 lira peşinat alıyor. Teslime kadar aylık 860 lira taksit ve 13 bin 350 liralık 4 ara ödeme daha alıyor. Teslimden sonra ise taksitler 950 liradan başlıyor. Toplamda 72 ayda daire için 150 bin 483 lira TL ödenmiş oluyor.

Mayıs 2010'da teslim edilecek ve E5'e 1 dakika mesafedeki Selective Kartal Evleri'nde 5 bin 380 metrekare alan üzerinde 18 katlı 2 blokta 178 daire yer alıyor. Projede 1+1 ile 3+1 şeklinde net 46 ila 105 metrekare arasında farklı büyüklüklerde daireler bulunuyor. Bu dairelerin satış fiyatları ise 134 bin 250 liradan başlayıp, 270 bin 250 liraya kadar çıkıyor.

Tel: (0216) 671 17 17   

Yeşilköy Konakları

Gül İnşaat tarafından inşa edilen Yeşilköy Konakları'nda fiyatlar 530 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 330 bin dolara kadar çıkıyor. 
Gül İnşaat, Yeşilköy Konakları'nı Yeşilköy'de 10 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa ediyor. Atatürk Havalimanı'na 5 dakikalık bir mesafede hayata geçirilen projede, bahçe katları 3+1 140 metrekare 530 bin dolardan 560 bin dolara, 197 metrekare 3+1 orta katlar 885 bin dolardan 970 bin dolara, dubleks 4+2 345 metrekare olan dairelerin fiyatları ise 1 milyon 230 bin dolardan 1 milyon 330 bin dolara kadar çıkıyor.  
Peşin alımlarda yüzde 24 indirim avantajı sağlanan Yeşilköy Konakları'nda dolar kuru 1,30 TL'de sabitlendi. Türk Lirası ödeme seçeneği de bulunan projede yüzde 50 peşin ödendiği takdirde 12 ay, yüzde 40'a 16 ay, yüzde 30'a 20 ay, yüzde 25'e ise 24 ay vade uygulanıyor. 15 Mart 2009'da teslim edilecek olan dairelerin bugüne kadar yüzde 70'i satıldı. 
Tel: (0212) 662 67 67
 

Divan Residence

TOKİ'ye ait 34 bin 204 metrekare arsa üzerine Halkalı'da Kuzu Grup tarafından inşa edilen Divan Residence'da 52 metrekare ile 112 metrekare büyüklüğündeki konutlar 115 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Divan Residence'nin tüm etaplarında 743 konut ve 22 işyeri bulunacak. Mayıs 2008'de inşaatına başlanan projenin 2009 Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. 
Divan Residence'nin yeni başlattığı kampanya kapsamında, yüzde 30 peşinatla 36 ay, yüzde 40'a 48 ay, yüzde 50'ye ise 60 ay sıfır faizle taksit imkanı sağlıyor. 
Tel: (0212) 444 98 00
 

Beyaz City Residence

Beyaz İnşaat tarafından İstanbul Beylikdüzü'nde yapılan Beyaz City Residence ve AVM 13 bin 700 metrekare alan üzerinde 5 blokta 320 daireden oluşuyor. Projede, 1+1 65 metrekare, 2+1 90 ve 120 metrekare, 3+1 140 ve 150 metrekare ile 4+1 180 metrekare olmak üzere 6 farklı konut seçeneği bulunuyor.

Projede yeni bir kampanya düzenleniyor. Yüzde 30 peşinat ödenen konutlar için kalan miktar sıfır faizle 60 eşit taksite bölünüyor. Bu ödeme planında ara ödeme istenmiyor. Mesela, 185 bin liraya satılan 2+1 daireler için 55 bin 500 lira peşinat ödeniyor, 5 yıl boyunca ayda 2 bin 160 lira sabit taksit ödemesi yapılıyor. Toplamda yine 185 bin lira ödeme yapılıyor.

Proje, Aralık 2009'da teslim edilecek.

Tel (0212) 871 29 29- 872 66 66 

Karamürsel Merkez Kent Konutları(Kocaeli)

Kent Konut tarafından 48 bin metrekare arsa üzerinde yapılan Karamürsel Merkez Kent Konutları, 12 blokta büyüklükleri 95 metrekare ile 173 metrekare arasında değişen 384 daireden oluşuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 tipindeki konutların bulunduğu sitede konut fiyatları 61 bin liradan başlıyor.

Satış ve pazarlamasını Re/Max Site Ofisi'nin yürüttüğü Karamürsel Merkez Kent Konutları'nda, uygun kredi koşullarının yanı sıra peşin satışlarda indirim seçenekleri de sunuluyor. Ödemenin tamamı peşin yapılırsa yüzde 15, yüzde 65 peşin ödemelerde yüzde 9, yüzde 45 peşin ödemelerde ise yüzde 5 indirim uygulanıyor. Proje, Ağustos 2009 tarihinde teslim edilecek.

Tel: (0262) 322 99 17  

Begonvil Konakları(Kocaeli)

Seydanlar İnşaat'ın İzmit Derince'de inşa ettiği Begonvil Konakları, 4 Bin 500 metrekare arsa üzerinde 3 blokta toplam 36 daireden oluşuyor. Projede, 150 metrekarelik 3+1 dairelerin liste fiyatı 200 bin ila 250 bin lira, 300 metrekarelik 5+2 dairlerin liste fiyatları ise 300 bin ila 400 bin lira arasında değişiyor. Seydanlar İnşaat peşin alımlarda yüzde 25 indirim uyguluyor. Buna göre 3+1 dairelerin peşin fiyatı 150 bin ila 185 lira, 5+2 dubleks dairelerin peşin fiyatı ise 250 bin ila 300 bin lira seviyesine düşüyor. Hemen teslim edilen daireler aynı zamanda Garanti Bankası tarafından 120 aya kadar kredilendiriliyor. Kredi ile ev alanların dosya ve ekspertiz ücretlerini de Seydanlar İnşaat karşılıyor.

Tel: (0262) 293 16 15 

Rosa Residence

Dema Yapı tarafından Isparta'da inşa edilen Rosa Residence'de fiyatlar 98 bin TL'den başlıyor. 32'şer katlı 2 kuleden oluşan ve yanında yapılan Rosarium Alışveriş Merkezi ile Isparta'da yaşam standartlarını değiştirecek olan Rosa Residence'de satışlar başladı. Pazarlama ve satışı Re/Max Mega tarafından gerçekleştirilen projede, fiyatı 98 bin liradan başlayan farklı büyüklüklerdeki 350 adet konut, aylık yüzde 0,99 faiz oranı, 60 ay vade ve 654 liradan başlayan taksit avantajı ile satışa sunuluyor. Projede peşinat ödemeleri ise 24 bin 500 liradan başlıyor. Rosa Residence Projesi'nde, büyüklükleri 1+1 71 metrekare ile 4+1 205 metrekare arasında değişen, toplamda 350 adet konut yer alıyor. Kulelerin en üst katları ise, Loft adı verilen yüksek tavanlı ve az bölmeli dairelere ayrılıyor. Eylül 2011 tarihinde teslim edilecek olan Rosa Residence'daki daireler, akıllı ev sistemi, kombi ve klima altyapıları hazır, ankastre mutfak cihazları da monte edilmiş olarak teslim edilecek.

Tel :(0216)598 15 20- (0246) 237 00 55

Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön