25 / 04 / 2024

Konut alıcısı harekete geçecek!

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.



Emlak alıcılarının seçim döneminde 'beklemeye' geçtiğini belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri bundan sonra uzun bir sürecin seçimsiz geçirildiğine dikkat çekerken, konut alıcısını harekete geçirerek yeni çalışmalara işaret etti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bununla birlikte sektör tarafından beklenen düzenlemelere de vurgu yapan İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, şunları söyledi:

''Sektörümüze Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğam ve bakanlarımız tarafından önem verildiğini çok iyi biliyoruz. Konutta KDV oranları düşürülmüş ve süresi uzatılmıştı. Bunu çok değerli buluyoruz ancak bu düzenleme sürekli hale getirilmeli. Yabancıya satışı daha da artırmak için müktesap hak düzenlemesi ile bizleri de bu satışlarla ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var. 

Devlete ödediğimiz KDV'lerin geri ödemesiyle ilgili önerimiz ise firmaları varsa, devlete olan vergi ya da SGK borçlarının KDV alacakları ile karşılamasını istiyoruz. Tüm bunların pozitif etkilerini, seçimsiz bu dönemde göreceğimize kuşkumuz yok.''


Geri Dön