24 / 04 / 2024

Konut alıcısı maksimum 14 sene taksit ödemek istiyor!

Konut alıcısı maksimum 14 sene taksit ödemek istiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra mesleki toplum kuruluşlarının tam desteğiyle gerçekleştirilen “RE360”, ikinci gününde de 500’ü aşkın üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirildi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra mesleki toplum kuruluşları, özel sektörün fikir liderleri, cazibe coğrafyaları olmaya kararlı şehirlerin ve kamu kuruluşlarının tam desteğiyle gerçekleştirilen “RE360”, ikinci gününde de 500’ü aşkın üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

 

“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360”ın ikinci gününde geleceğin yatırım denilince ilk akla gelen coğrafyaları olmaya kararlı şehirlerin yeni projeleri ve çekim noktaları belediye başkanları tarafından anlatılırken, dünyanın en özgün yenileme hikâyesinin yazıldığı Barselona, bu hikâyenin yazarları arasında yer alan uluslararası otorite tarafından paylaşıldı. Yeni İmar Yönetmeliği’nin bilinenleri kadar bilinmeyenleriyle dile getirildiği, yeni yatırım fırsatlarının yatırımlarıyla Türkiye’de trend yaratan yenilikleri başlatan patronlar tarafından anlatıldığı, değişen tüketiciyle birlikte değişen yeni pazarlama ve reklam anlayışının alanının ünlü ve trend yaratan isimlerce dile getirildiği, fırsatlar kadar risklerin konuşulduğu “RE360”ta en heyecan yaratan bölümlerden biri de sonuçlarıyla gayrimenkul patronlarını bile şaşırtan interaktif oylama oldu. 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ve JLL Ülke Başkanı – Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in ev sahipliğinde 5-6 Aralık 2017 tarihlerinde Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirilen “RE360”ta tüketici tercihlerindeki büyük değişimin yanı sıra gayrimenkulün tanınmayan yüzünü anlatan interaktif bir oylamanın sonuçları yayınlandı. Ortaya çıkan sonuçlar, tüm katılımcılar kadar tüketicinin nabzını tutan patronları da şaşırttı. Araştırma soruları, aynı zamanda interaktif oylamayla tüm katılımcılara yöneltilirken, araştırmanın sonuçlarından çıkan bazı ilginç sonuçlar şöyle oldu: 

 

Konut alıcıları en fazla 10-14 sene boyunca taksit ödemek isterken, en büyük odanın hangisi olması konusundaki birinci tercih ise, yatak odası. Bir konutta en çok olması istenilen bölüm çamaşır odası olurken, ideal bina yüksekliği ise 10 kat ve altı olarak tariflendi. 


Geri Dön