20 / 04 / 2024

Konut almada AVM dönemi!

Konut almada AVM dönemi!

TURYAP, Demos Fuarcılık ve ITCO işbirliği ile Türkiye'nin ilk emlak alışveriş merkezi kuruyor. 1 Şubat 2014'te hizmete açılacak R'estate Center'da 100 firmanın 300 projesini sergilenecek...



Esentepe'deki Astoria Alışveriş Merkezi (AVM) içinde yer alacak birimler haftanın 7 günü hizmet verecek. Alandaki satış ofisini gezen vatandaşlara servis hizmetiyle projeleri yerinde görme imkanı sunulacak. 


YÜZDE 25 İNDİRİMLİ EVLER SATILACAK Proje kapsamında düzenlenen fırsat günleri ile açık arttırma yapılacak ve yeni konut projeleri değerinin yüzde 25 altında satılacak. Avantajlı satışların 15 gün ara ile düzenleneceğini belirten Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, "Merkezde ofisi olan şirketlerde 1 ya da 2 ev isteyeceğiz. 

Böylece 2 haftada bir 100-200 evi uygun fiyatla satacağız" dedi. 

ESKİ EVİNİ VEREN YENİSİNİ ALACAK R'estate Center'ı ziyaret eden konut alıcıları dilediği takdirde eski evini yenisi ile değiştirebilecek. 

Gayrimenkul değerleme şirketlerinin de destek vereceği çalışmada takas ile biriken 2. el daireler de yine aynı merkezde satılacak. Projeyle, kentsel dönüşüm bölgelerinde bulunan hak sahipleri müteahhitlere rahat ulaşma fırsatı yakalayacak. 


YÜZDE70İDOLDU Projenin yatırım ve tanıtım maliyetinin yıllık 6 milyon euro olduğunu belirten Sanbay, "R'estate Center'da mal sahibi Astaş ve biz onların kiracısıyız. Yüzde 70 doluluk oranım yakaladığımız alanımızda yıllık metrekare kira bedeli 2 bin 400 Euro" dedi. Sanbay, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu emlak fuar alam için Astaş Holding'e aylık 125 bin dolar kira ödeyeceklerini dile getirdi. Astaş ile 5+5 yıllık anlaşma yaptıklarını belirten Sarıbay, ilk etapta bir katı kapsayan alanın gelecek yıllarda genişletileceğini dile getirdi. 

EV ALAN YABANCI MİSAFİR EDİLECEK Yerli yatırımcıların yanında yabancıların da Türkiye'den konut almaşım hedefleyen proje kapsamında yabancı yatırım şirketleri heyetler halinde davet edilecek. Emlak turizmi oluşturulacak çalışma bünyesinde ev alan yabancının masrafları şirket tarafından karşılanacak. Ayrıca yabancı yatırımcılar için İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Arapça web siteleri hazırlanacak. 

ESENTEPE'de yer alan Astoria Alışveriş Merkezi'nin bir katı emlak fuar alanı olarak hizmet verecek. 100 şirketin satış ofisini taşıyacağı merkezde 10 bin konut ve ofis satışa sunulacak. 7 gün açık olacak R'estate Center'da 2. el konut satışı, takas işlemi ve açık arttırma yöntemleri de uygulanacak. 

Fiyatlar dengelenecek İH R'estate Center'da, 100 gayrimenkul firmasının yanında 20 birimde banka, dernek ve gayrimenkul değerleme şirketleri yer alacak. Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, yüzlerce projenin tek çatı altında satılacağı projede 'emlak borsası' oluşacağını belirterek, birbirine yakınlıkla fiyatların da denge bulmasını savundu. 

Kimler Emlak AVM'de olacak? 

I R'estate Center'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T0Kİ, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ve  Kiptaş  yer alacak. 

5 bankanın ofis açacağı projede özel sektörden Artaş, Sur Yapı, Sinpaş, Dumankaya, Kuzu İnşaat, Yeşil GY0, Bak Yapı, Demir İnşaat, Ege Yapı, Gül Proje, Özyurtlar, Tahincioglu, Teknik Yapı, Seba Holding, İnanlar, Babacan Yapı gibi çok sayıda şirket bulunacak. Şirketlerin yeni proje lansmanlarına ev sahipliği yapacak alanda, konferans ve seminerler düzenlenecek ve emlak pazarlama konusunda eğitimler verilecek. 


Tüketici korunacak 

TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, emlak AVM bünyesinde yer alan şirketlerin tüketiciyi mağdur etmesi durumunda kendilerinin devreye gireceğini, tüketicinin haklarını koruyacaklarını dile getirdi.


Hürriyet


Geri Dön