19 / 04 / 2024

Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte, konut talepleri arttı. Talebin artmasıyla birlikte fiyatlarda yükseldi. Peki şimdi konut almak için doğru zaman mı? Fiyatlar artmaya devam edecek mi?



Bir yıl geri ödemesiz düşük faizli konut kredisi seçeneği; satış ofisleri, gayrimenkul siteleri ve tapu dairelerinde yoğunluğa sebep oldu. Kovid-19 salgınıyla birlikte ikinci el ve bahçeli konuta olan talebin artması ev fiyatlarını da yükseltti.

Milliyet'te yer alan habere göre; salgının, insanların yaşam tarzını olduğu kadar konut tercihlerini de etkilediğini belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri, İzmir’in sahip olduğu niteliklerle ihtiyaçları karşıladığını ve öne çıktığını ifade etti.

‘Fazla beklemeyin’

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, sektörle ilgili olarak şunları söyledi: 

"2020 yılının özellikle ikinci yarısı inşaat sektörü açısından hareketli geçecek. Benim tavsiyem ev almak veya yatırım yapmak isteyenler daha fazla beklemesin. Artan konut fiyatı trendi yükselerek devam edecektir."

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir’deki konutların, İstanbul’daki örneklerine göre hem daha kaliteli hem de daha uygun koşullarda satılabildiğini belirtti. Tanyer, "Koronavirüs salgınının etkilerinin azalmasıyla birlikte şehir dışından ve yurtdışından da talepler artmaya başladı. Kentimizin sektör açısından önü açık" dedi.

‘Gençler belirleyici’

Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Caner Tan ise, konut sektörünün mevcut durumuna ilişkin, "Pandemi sonrasında konut ve gayrimenkul piyasası yeniden güvenilir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki süreçte biz de firma olarak İzmir’de farklı lokasyonlarda villa tarzı konut yapmak için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bir diğer konu da, öğrenciler artık yurt yerine 1+1 tarzı konutlarda yaşamak istiyor. Bu nedenle bu tarz konutlara olan talebin de yaz son itibariyle artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Coldwell Banker Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar ise "Sektör özellikle haziran ayıyla birlikte bir canlanma yaşadı. Yalnızca  İzmir  içi değil şehir dışından gelenler de konut talep ediyor. Fiyatların birkaç milyon seviyelerine kadar çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle Çeşme gibi yazlık bölgelerdeki konutlar büyük ilgi görüyor. Birçok yatırımcı bir ev alıp kiraya vererek, ‘kendi kendini ödesin’ mantığıyla hareket ediyor. 4 - 5 yıl burada okumak için gelecek öğrencilerin aileleri de corona nedeniyle onlara hem güvenlik hem de sağlık açısından ev almayı tercih edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Konut satışlarındaki rekor artış fiyatları etkiler mi?

Konut alacaklar dikkat! Fiyatlar artacak mı düşecek mi?

Ev alacaklar bu 4 maddeye dikkat!

Ev almak için şu an doğru zaman mı?


Geri Dön