10 / 05 / 2024

Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatları artacak mı?

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yükselen konut satışlarıyla birlikte konut fiyatlarının da artacağını söyledi.




Tahincioğlu Gayrimenkul, Nidapark Küçükyalı projesinin Büyükada etabını satışa çıkardı. Online olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu sektörle ilgili önemli açıklamalar da yaptı.

Türkiye’de öncü olacak Multi Evleri tasarladıklarını dile getiren Özcan Tahincioğlu: “Emlak Konut GYO güvencesi ile hayata geçireceğimiz Nidapark Küçükyalı projemiz içerisinde yer alan yeni etabımız “Nidapark Küçükyalı Büyükada”, hem konut, hem ofis hem de konut/ofis  olarak tercihe ve ihtiyaca göre kullanılabiliyor. 2 blokta toplam 218 üniteden oluşan Nidapark Küçükyalı’nın bu yeni etabı sektörümüze örnek teşkil edecek nitelikte. Bildiğiniz gibi pandemi ile tüm dünyada yaşam biçimleri değişiyor. Evde geçirilen zaman bizlere yaşam alanlarımızın önemini gösterdi. Ofis kullanımının azalması ve home office çalışma sistemine ani bir geçiş yapılması, evlerde ofis ortamının yaratılmasını mecburi hale getirdi.  Bunun birçok sektörde kalıcı hale gelecek olmasıyla birlikte yaşam alanlarımızın formu bambaşka bir hal aldı. Buradan hareketle sektörün lider kuruluşu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle bu değişime cevap verecek ve Türkiye’de bir ilk olacak Multi Ev’leri tasarladık" dedi.

Yıl sonu ciro hedefi: 1 milyar 500 milyon TL


Emlak Konut GYO’nun başlattığı Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasının ilk gününden itibaren Nidapark Küçükyalı ve Nidapark İstinye Projeleri’nde yoğun bir taleple karşılaşan Tahincioğlu Gayrimenkul, 2020 yılının ilk 9 ayında 1 milyar 100 milyon TL’lik ciro elde etti. Pandemi dönemine rağmen lansman sürecindeki satış grafiğini yakaladıklarını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yıl sonuna kadar 1 milyar 500 milyon TL’lik ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyled.

Konut fiyatları artacak mı?

Online olarak gerçekleştirilen toplantıda sektörle ilgili de önemli açıklamalar yapan Özcan Tahincioğlu, konut fiyatlarının yükseleceğini söyledi. 

Genel olarak, kampanya yapıldığında fiyatların yükseldiği algısı olduğunu ancak bunun doğru olmadığını söyleyen Özcan Tahincioğlu,  TÜİK, GYODER  ve REIDIN gibi kurumların konut fiyatlarını çok iyi takip ettiğini söyledi.

Özellikle son iki senede konut satışlarının yavaş gittiğine değinen Tahincioğlu, üreticilerin ve geliştiricilerin bu nedenle konut fiyatlarına zam yapamadığını dile getirdi. Tahincioğlu, konut satışlarının artmasıyla birlikte fiyatların artacağını belirtti.

Özcan Tahincioğlu son olarak, gayrimenkul sektöründe planlı ve stratejik bir şekilde yerli mala dönerek yurt dışına bağımlılığı düşürme çabası olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Nidapark Çengelköy yıl içinde satışta!


Geri Dön