29 / 03 / 2024

Konut fiyatları Ocak 2016’da artacak mı?

Konut fiyatları Ocak 2016’da artacak mı?

Yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kazanan dolar, maliyetinin yüzde 80'i dövize endeksli olan inşaat sektöründe zammı zorunlu hale getirdi.



Kur artışının yanında, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreç ve sonrasında yaz tatilinin de etkisiyle zam planlarını erteleyen sektör temsilcileri, 1 Kasım'daki seçimler sonrası konut fiyatlarının artışa geçeceğini belirtiyor. 



Temmuz, ağustos ve eylül döneminde terör olaylarındaki artışın olumsuz etkisi inşaata da yansıdı. Fiyatları arzu ettikleri seviyede artıramayan firmalar kampanya yoluyla stoklarını eritmeye çalışırken, yeni projeleri için ön talep sürecini başlatanlar zamsız seçenekleri öne çıkardı. Kurdaki artış ise hâlâ fiyatlara yansımadı. Uzmanlar, bunu fırsata çevirmek isteyenlerin aralık sonuna kadar harekete geçmelerini öneriyor. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin sandıktan birinci çıkıp tek başına hükümet kurma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle inşaat sektöründe hakim olan umutlu bekleyiş, projelerdeki inşaat ve satış hızına yansıyacak. Zam da beraberinde gelecek…


Bizler de, konut almak için son fırsatların kaçırılmamasını öneriyoruz.


Yeni Akit



Geri Dön