28 / 03 / 2024

Konut fiyatları senkronize artış gösterdi!

Konut fiyatları senkronize artış gösterdi!

Küresel Finansal İstikrar Raporu'nun analitik bölümleri yayımlandı. Küresel Finansal İstikrar Raporu’nun yayınlanan analitik bölümünde küresel konut fiyatları ele alındı. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uluslararası Para Fonu (IMF), “Kredi dağılımındaki risk artışı, gayri safi yurt içi hasılanın büyümesine ilişkin aşağı yönlü riskleri ve bankacılık krizlerinin olasılığını yükseltir. Bu nedenle, daha riskli kurumsal kredilerin tahsisi finansal kırılganlık için bağımsız bir kaynaktır.” uyarısında bulundu. 

Küresel Finansal İstikrar Raporu’nun analitik bölümleri IMF tarafından yayımlandı. IMF bu raporu, her yıl IMF-Dünya Bankası Toplantıları öncesinde hazırlıyor. 

“Kredi tahsisindeki risk finansal kırılganlık kaynağı mı? başlıklı raporda, riskli şirketlere verilen krediler ve bunun finansal istikrara etkisi değerlendirildi. 
 

- “Konut fiyatları senkronize arttı”

Küresel Finansal İstikrar Raporu’nun yayınlanan diğer analitik bölümünde ise küresel konut fiyatları ele alındı. 

“Senkronize konut fiyatları: Finansal faktörlerin rolü ne?” başlıklı raporda, konut fiyatlarındaki artışın küresel ekonomik toparlanmanın bir parçası olmasına karşın finansal şartlardan kaynaklanması nedeniyle bazı riskler taşıdığına vurgu yapıldı. 

Raporda konut fiyatlarının, genişlemeci parasal politikalar ve gevşek finansal şartlarla birlikte birçok gelişmiş ve gelişen ülkede arttığına işaret edildi. Raporda ayrıca konut fiyatlarının yerel koşullar yerine küresel finansal şartlardan kaynaklandığına işaret edilerek, ani bir değişimin ev fiyatlarını düşüreceği uyarısında bulunuldu.


Geri Dön