19 / 03 / 2024

Konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

Konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

Gayrimenkul sektörü ve Türkiye ekonomisine hareket kazandırmak amacıyla başlatılan ve 2 ay sürecek ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasına vatandaşların ilgisi çığ gibi büyüyor...



Gayrimenkul sektörü ve Türkiye ekonomisine hareket kazandırmak amacıyla başlatılan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyası vatandaş tarafından büyük ilgi ile karşılandı. 31 Ekim'e kadar sürecek kampanyada yaklaşık 400 projede 10 yıl vadede faiz 0.98 olarak belirlenirken, peşinatı yüzde 10’a çeken firmalar liste fiyatı üzerinden de yüzde 10 indirim uyguladı. 

Kampanya dahilinde ayrıca peşinatı döviz ya da altın bozdurarak ödemek isteyenlere de garanti verildi. Tüm bu avantajlar aynı anda devreye girince konut alıcısı ilk günden satış ofislerini doldurdu. Şirketlerin telefon trafikleri ise 5’e katlandı. Kampanya açıklandıktan sonra ilk 24 saatte Emlak Konut’un internet sitesini 500 bini aşkın kişi ziyaret etti, 5 bin kişi telefonla bilgi aldı, 5 bin talep formu dolduruldu. 

Konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

BÜYÜK FIRSAT VAR 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Altan Elmas şunları söyledi: “Konuta erişilebilirliği artırmak ve çok daha geniş kitleleri ev sahibi yapmak için kampanyaya katılan firmalar kârlarını neredeyse sıfıra indirdi. Vatandaşlarımıza bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Konut alanlar hep kazançlı çıkmıştır. Bu kampanyadan alanlar ise bir kaç kat kazançlı çıkacak.” 

Konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

YOĞUN İLGİ VAR

Yoğun ilgiyle karşılaştıklarını ve şirket telefonlarının kilitlendiğini belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektörde yer yerinden oynadı diyebiliriz. Hatta ilk gün Denizli’den 3 ev satışımız da oldu. Şimdi bu ilginin kar topu gibi büyümesini bekliyoruz. Bankalar ve kamu da desteklerse uzun süreli bir hareketlilik yaşanır” dedi. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Şu dönem konut almanın tam vakti” şeklinde açıklamada bulundu.

Konut kampanyasına vatandaş akın ediyor!

TELEFONLAR  KİLİTLENDİ

Kampanya ile ilgili gelen yoğun talebi değerlendiren Nef Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, tarihi kampanyanın açıklanmasının ardından çağrı merkezlerinde telefon trafiğinin beş kat arttığını belirterek “Keza aldığımız randevu sayısında da aynı oranda artış söz konusu. Kampanyanın ilk gününde 1000’in üzerinde talep formu aldık. Bildiğiniz üzere sektörümüz, maliyet artışını fiyatlara yansıtmamıştı, beklemede olan vatandaşlar fiyat artışları öncesinde oluşan büyük fırsatı değerlendirmeyi hedefliyor. Bu sebeple zaten herkes şu an ‘konut almanın tam vakti’ fikrinde birleşiyor. Yaz başında hareketlenen kur hareketi ile yatırımlarının bir kısmını dövize endeksleyen vatandaş da sonbaharda yeniden konuta dönüş yapıyor” diye konuştu.

Bankasız ödeme imkanı  

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, kampanyanın 28 Ağustos ile 31 Ekim arasında süreceğini ve Sur Yapı bünyesindeki 1000 adet konut, ofis ve dükkan ile sınırlı olacağını belirtti. Daha önceki kampanyada konut satışlarını yüzde 22 oranında yükselttiklerini kaydeden Elmas, “Bu tür kampanyalar sayesinde daha geniş kesimlere konut alma imkanı sunmuş oluyoruz. Özellikle gençler, yeni evlenenler ya da ilk evini almak isteyenler için böyle zamanlar tarihi fırsat dönemleri oluyor” diye konuştu. Kampanyada Sur Yapı bünyesindeki 16 projede liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak.

 


Geri Dön