25 / 04 / 2024

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.



"ESNAFA SONU OLMAYAN BİR YÜK BİNİYOR"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konut kirası artışına getirilen yüzde 25 sınırlamasının iş yerleri için de uygulanması gerektiğini belirterek, “Konutlarda olduğu gibi iş yerlerindeki kira artışları da en azından birkaç yıllığına, pandemi sürecinin sıkıntılarını atlatana kadar yüzde 25’te sabit kalınırsa biraz daha rahat edilmiş olur” dedi.

Palandöken yaptığı açıklamada, "Konutlarda yapılan yüzde 25’lik indirimin iş yerlerinde de uygulanması en makulü. Maalesef sorun sadece konutlar değil esas önemlisi, iş yerlerindeki kira artışları. Gerçekten hem kiralar hem de tutulan dükkanların içine yapılan harcama miktarları yüksek. Sudan sebeplerle kiracı aleyhine tahliye davaları açılıyor. Sadece kira artışıyla da kalınmıyor. Temel girdi maliyetlerindeki artışların yanı sıra kiracı olan iş yerinin yüzde 20’lik stopaj payını ödemesiyle başlayan sorun, sonu olmayan kira artış oranlarıyla esnafımıza büyük bir yük oluyor." şeklinde konuştu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön