20 / 04 / 2024

Konut kredi oranlarında müjdelenen indirim satışlara olumlu yansıyacak!

Konut kredi oranlarında müjdelenen indirim satışlara olumlu yansıyacak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın konut sektöründeki stokun azaltılması için başlatacaklarını duyurduğu kampanyaya ilişkin değerlendirmede bulundu...



Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın konut sektöründeki stokun azaltılması için başlatacaklarını duyurduğu kampanyaya ilişkin Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı değerlendirmede bulundu.

Kabadayı "Bankalar Birliği Genel Kurulu’ndan yapılan bu önemli açıklama ile hükümetimiz, diğer tüm alanlarda atılan adımlarda olduğu gibi, gayrimenkul sektörü özelinde de uzun zamandır tüketici ve üretici tarafından beklenen haberi verdi. Konut kredi oranlarında uygulanan faiz fiyatlamasında geleceği müjdelenen ciddi bir indirim satışlara direkt olarak olumlu yansıyacaktır. Kamu bankaları ile birlikte özel sektördeki bankaların da katılım sağlaması, banka kredili satışlarda ciddi bir iyileşmeyi beraberinde getirecek ve tüketici talep ettiği gayrimenkule çok daha rahat ve düşük maliyetli olarak ulaşabilecektir. KDV ve tapu harçları düzenlemesi sonrası atılan bu adım, sadece gayrimenkul sektörü için değil genel ekonomiye getireceği katkı anlamında da oldukça önemli." dedi.

 


Geri Dön