25 / 04 / 2024

Konut kredilerinde Aralık ayı 2013!

Konut kredilerinde Aralık ayı 2013!

Konut kredileri faiz oranlarında Eylül ayından bu yana devam eden ufak çaplı faiz indirimleri, Aralık ayında yerini daha stabil bir konuma bıraktı. Faiz oranlarında bir kaç bankanın kampanyalı ürünlerinin bitmesi dışında herhangi bir değişiklik gözlemlenm




Konut kredileri faiz oranlarında Eylül ayından bu yana devam eden ufak çaplı faiz indirimleri, Aralık ayında yerini daha stabil bir konuma bıraktı. Faiz oranlarında ve Finzoom YMO oranında bir kaç bankanın kampanyalı ürünlerinin bitmesi dışında herhangi bir değişiklik gözlemlenmedi. Faiz oranlarında yeni yıl sonrası ufak çaplı indirimleri beklenmektedir.


Finzoom Aylık Ortalama endeksine katılan bankalar arasında, 120 ay vade ve 100,000 TL için, %1.43 puan ile en fazla YMO artışı Finansbank’da gözlemlendi. Bunun yanısra YMO oranlarında Akbank’da %0.67 puan ve Vakıfbank’da %0.07 puanlık bir artış gözlemlendi. Faiz oranları hakkında daha fazla bilgi ve kıyaslama için Finzoom konut kredileri karşılaştırma bölümünü ziyaret edebilirsiniz.


120 ay vadede Eylül ayından buyana tüketiciye %10.97 Finzoom YMO oranıyla en uygun konut kredisi kullandırmaya devam eden Garantibankası, bu ay da en uygun krediyi sunan banka olarak göze çarpmaktadır. Garantibankası’nın ardından Vakıfbank’da %11.45 Finzoom YMO oranıyla konut kredisi sunmaya devam etmektedir. Konut kredileri faiz oranları ve YMO oranlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.


Konut kredisi pazarında, farklı bankaların müşterilerine farklı kampanyalarla çeşitli kredi ürünleri sunduklarını unutmamak gerekir. Kredi faiz, masraf ve her banka için aynı parametrelerın kullanıldığı YMO oranlarını Finzoom üzerinden inceleyebilirsiniz. 


Kredi faiz oranlarındaki değişim


Kasım ayında %12,42 olarak gözlemlenen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, Aralık ayında gözlemlenen faiz ufak çaplı faiz artışı ile beraber %12,64 seviyesine çıkmıştır. Aralık ayında 120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı %10,97 ile Garanti Bankası’na aittir.


Tüketici Kredilerinde Aralık Ayı 


Kasım ayında %17,79 olarak gözlemlenen ihtiyaç kredileri Finzoom ortalama YMO endeksinde, Aralık ayında da geçen aylara nazaran ufak çaplı bir indirim gözlemlendi. Yıl sonu kredili kampanyaların çoğalması sonucu faiz oranlarında düşüşler gözlemlendi. Faiz oranlarında yılbaşı sonrası ufak çaplı artışlar beklenmektedi. Bundan dolayı önümüzdeki dönemde kredi kullanmayı planlayan tüketicilerin, yıl sonu kampanyalarından yararlanmasında fayda vardır. 


Aralık ayında gözlemlenen faiz indirimi ile beraber Finzoom YMO endeksi %17,58 seviyesine gerilemiştir. Finzoom üzerinden kredi kampanyalarına ulaşabilir ve kendinize en uygun kredi ürününü seçebilirsiniz. İhtiyaç kredisi faiz oranlarına buradan ulaşabilirsiniz.


Konut kredilerinde Aralık ayı 2013!





Geri Dön