25 / 04 / 2024

Konut kredilerinde tarihi faiz indirimi satışları artırdı!

Konut kredilerinde tarihi faiz indirimi satışları artırdı!

Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, kamu bankaları öncülüğünde başlatılan desteklere özel bankaların da iştirak etmesiyle, yılın ikinci yarısında ekonomik aktivite de önemli iyileşmelerin yaşanacağını söyledi.



Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, Türkiye, hain feto darbe girişimi, kur saldırıları ile spekülatif döviz atakları, yurt içinden ve yurt dışından terör saldırıları gibi çok sayıda sıkıntılar yaşadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen politikalarla birçok alanda olduğu gibi ekonomi alanında da önemli başarılar elde edildiğini, Türkiye'nin aldığı tedbir ve önlemlerle her alanla atak yapmaya devam ettiği sözlerine ekledi.

Koranavirüs döneminde Gökhan Gürlek, Sağlık  alanında yapılan başarısını tüm dünyaya gösterdiğini, ekonomi alanında uygulamaya alınan tedbirle ile Türkiye tüm dünyaya başarısını gösterdiğini sözlerine ekledi.

Gürlek, ''Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2019 yılının Temmuz ayında başlayan politika faiz indirim sürecini üst üste 9 toplantıda sürdürerek, politika faizi toplamda 1575 baz puanlık düşüşle yüzde 24'ten yüzde 8,25'e çekti ve uygulamaya başladı'' dedi.

Devlet kamu bankaları öncülüğünde başlatılan ve devamında da özel bankaların katkı sunduğu destek kredi paketleriyle hane halkı ve firmalar zor dönemlerinde rahatladı ve vatandaş başvurularda yaparak gerekli ihtiyaçlarını karşıladığını Prokule Türkiye yatırım uzmanı anlattı. 

''Üç kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bank, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın hareketlenmesi amacıyla vatandaşlara ve finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla yeni kredi destek paketlerini açıkladı başvuruları kabul etti'' diyen Gürlek, konut kredi paketi kapsamında sıfır konut için 0,64 faiz oranı, ikinci el konutlar 0,74 faiz oranından konut kredisini vatandaş kullanmaya başladığını ve bu avantaj satışları bir önceki yıla göre satışların 3 kat arttığından bahsetti.

Gürlek, 7 yıl önce  konut kredi faiz oranlarında yaşanan yüzde 0,69'un da altında seyreden bu oran, tarihin en düşük konut kredi faizi olarak kayıtlara geçeceğini sözlerine ekledi.

Gökhan Gürlek, kamu bankalarınca başlatılan desteklere özel bankaların da iştirak etmesiyle, yılın ikinci yarısında ekonomik aktivite de önemli iyileşmelerin yaşanacağından bahsederek sözlerini tamamladı. 


Geri Dön