19 / 03 / 2024

Konut kredileriyle ilgili önlem alınmalı!

Konut kredileriyle ilgili önlem alınmalı!

Öz Kayseri İnşaat (ÖKİ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Arslantaş, son günlerde meydana gelen ekonomik gelişmeleri iş dünyası açısından değerlendirdi. 



Öz Kayseri İnşaat (ÖKİ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Arslantaş, son günlerde meydana gelen ekonomik gelişmeleri iş dünyası açısından yorumladı. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Mustafa Arslantaş, yükselen enflasyon rakamları karşısında hükumetin aldığı tedbirlerin yeterli olmadığını dile getirdi.  Enflasyonun düşürülmesi için Türkiye Bankalar Birliği tarafından alınan kararların, bankalar tarafından uygulanmadığı için pratikte bir geçerliliği kalmadığını dile getiren Arslantaş, “İş dünyası için en önemli olan şeylerden biri, Bankalar Birliğinin almış olduğu kararın, bankalar tarafından uygulanmasıdır. Alınan karar, kredilerde yüzde 10’luk oranda faiz oranlarının düşürülmesi ve kredilerin yapılandırılarak, 6 ay faize faiz ödendikten sonra normal ödemelerin yapılması yönündeydi. Bankalar Birliğinin aldığı bu karar tavsiye niteliğindeydi. Bir haftadır gördüğümüz üzere bankalar hiçbir şekilde uygulamaya yanaşmamakta. Bu durum, bu işin sözde kaldığını gösteriyor” diye açıklama yaptı. 

İnşaat sektöründeki mevcut daralmanın yükselen enflasyonla birlikte ciddiyetini daha da artırdığına da sözlerine ekleyen Arslantaş, “Özellikle konut faizlerinin yüzde 35 seviyelerine çıktığı bu dönemde, takdir edileceği üzere konut satışları ciddi oranda düşer. Vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda daire sahibi olabilmelerinin imkanlarını aramaktayız. Çünkü şu şartlarda, banka faizleriyle ev satın almaları zor görünmekte. Bu nedenle konut kredileriyle ilgili ciddi atımlar atılmalı ve faizler düşürülmeli. Gurbetçilere yapılan satışlar bir nebze de olsa inşaat sektörüne nefes aldırdı. Ancak bunlar lokal ve geçici müdahaleler. Bu sorunların çözülmesi için hükumetin bu soruna kalıcı çözümler getirmesi gerekmektedir” dedi.
 

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Krediyle gayrimenkul alımı azaldı!

Sektörü krizden kurtaracak 6 yeni düzenleme devrede!


Geri Dön