25 / 04 / 2024

Konut kredisi alırken yaptırılması gereken sigortalar neler?

Konut kredisi alırken yaptırılması gereken sigortalar neler?

Ev almak isteyenlerin başvurduğu en yaygın sistem olarak karşımıza çıkan konut kredileri ile ev almak istediğimizde yaptırmanız gereken bazı sigortalar bulunuyor. Peki, Konut kredisi alırken hangi sigortaları yaptırmalısınız?



Konut kredi ile ev alanların yaptırması gereken bazı sigortalar bulunuyor. Bazı sigortalar banka tarafından talep ediliyor. Bazı sigortalar ise zaten zorunlu sigorta kategorisinde.


HAYAT SİGORTASI:

En yaygın sigortalardan olan hayat sigortası genellikle yapılması zorunlu olan bir sigorta gibi düşünülse de aslında zorunlu değil. İsteğe bağlı olarak yaptırılan hayat sigortası ayati riske karşı kredinin ödenmesinin devamını garantiler. 


FERDİ KAZA SİGORTASI:

Hayat sigortasının bir benzeri olan ferdi kaza sigortası borçlunun herhangi bir kaza geçirmesi durumunda poliçe kapsamınca kredi ödemelerine sigorta şirketi tarafından yapılıyor.


KONUT SİGORTASI:

Bazı bankaların konut kredili ile alınan dairelerde istediği sigorta türlerinden. Konut sigortası; hırsızlık, doğal afetler, terör, tesisat arızaları vb. durumlara karşı maddi güvence altına alıyor. 


DASK:

Konut kredisinden bağımsız olarak ev aldığımızda zorunlu olarak yaptırmamız gereken sigorta türü. DASK yani zorunlu deprem sigortasıdır. DASK ile doğal afetlere karşı konutlar maddi güvence altına alınıyor. 


Hürriyet 



Geri Dön