29 / 03 / 2024

Konut kredisi başvuruları 5 kat arttı!

Konut kredisi başvuruları 5 kat arttı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi başvuru sayısının, yaklaşık 5 kat arttığını, bu durumun ekonominin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu gösterdiğini söyledi.



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi başvuru sayısının, yaklaşık 5 kat arttığını, bu durumun ekonominin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu gösterdiğini söyledi. 


Ekici şu değerlendirmeyi yaptı: 


"Hem kredi faizlerinin düşmesi, hem vatandaşın 8 milyar dolar bozdurarak ekonomiye destek vermesi, hem yurt dışından gelen finansman nedeniyle 2016’nın ikinci yarısı ve 2017’nin inşaat ve yatırım yılı olacağını söyleyebiliriz. Şimdi ekonomiye sahip çıkma zamanı. Ekonomiye olan güven, halkın ve yatırımcının yanı sıra bankaların da desteğiyle perçinlenmiştir. Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan vatandaş ekonomiye de sahip çıkarak, Cumhurbaşkanı ve hükümetin çağrılarına karşılık vermiştir. Türk milleti her alanda kenetlenmiş ve ülkesine sahip çıkmıştır."


Ekonomiye gelen yerli-yabancı desteklerin ve kredi faizlerinin düşürülmesinin doping etkisi yarattığını ifade eden Ekinci, "İnşaat sektörü olarak bu sıkıntılı günlerde elimizden gelenin daha fazlasını yaparak bizler de ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşaat sektöründe yaşanan canlılık ve ekonomik göstergeler bunun en bariz kanıtıdır" diye konuştu.


Milliyet/Uzmanpara




Haber YeniBirlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,95'e kadar çekti. Konut kredisinde faiz oranları son bir yıldır hep %1 'in üzerinde seyrediyordu. Enuygun.com Kredi Analisti Tuğba Hacı bayramoğlu, "Faiz indiriminin ardından konut kredisi başvurularında ciddi bir artış oldu. Uzun zamandır faiz indirimini bekleyen konut alıcıları da hemen başvuruda bulunmaya başladı. Bu avantajlı koşullardan yararlanmak isteyenlerin de etkisiyle Enuygun.com üzerinden bankalara yapılan başvurular 5 kat arttı" dedi. Faiz indiriminin aylık taksitlerde ve toplam geri ödemelerde özellikle yüksek tutarlı kredi çekenler için ciddi bir kazanç sağladığını belirten Hacıbayramoğlu "120 ay vadeli 100.000 TL konut kredisinin aylık taksitleri bundan 1 hafta öncesine göre yaklaşık 130 TL kadar düştü.Toplam geri ödemelerde de yaklaşık 16.000 TL'lik bir kazanç söz konusu. Örneğin 200.000 TL kredi kullanırsanız fark yaklaşık 32.000 TL'ye çıkıyor. Eğer 60 ay vadeli kredi kullanırsanız da faiz oranları yüzde 0,90'a kadar geriliyor" açıklamasını yaptı. Markalı konut kampanyalarında 120 ayda yüzde 0,70'e kadar düşen faiz oranları da bankaların önümüzdeki haftalarda bir miktar daha düşüş yapabileceği yönünde bir beklenti doğuruyor. 



YeniBirlik


Geri Dön