23 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz indiriminde, özel bankalar topa girmeli!

Konut kredisi faiz indiriminde, özel bankalar topa girmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Özel bankalarımızın da maliyetlerinin düştüğü bir ortamda, kredi faizlerini düşürmelerini ve piyasaları rahatlatmalarını bekliyoruz” dedi...



Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası, kamu bankalarının kredi faizlerinde başlattığı indirim hamlesini özel sektörde yer alan bankalardan beklediklerini söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Özel bankalarımızın da maliyetlerinin düştüğü bir ortamda, kredi faizlerini düşürmelerini ve piyasaları rahatlatmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kamu bankalarınca yapılan faiz indirimlerinin, başta konut sektörü olmak üzere zincirleme bir şekilde istihdamın da artmasıyla diğer sektörleri hareketlendirmesi bekleniyor.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmaların pozitif etkilerini de piyasalarda görmeye başladıklarını söyledi ve "Kredi faiz indirim sürecinin hızlanmasıyla net etkiyi üretim ve büyüme rakamlarında da göreceğimize eminiz" diye konuştu.

Yüzde 1’in altı görüldü

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, konut kredilerine  yönelik faiz oranlarını, azami 180 ay vade için aylık yüzde 0.99’a indirdi.

Üç bankanın bu indirimleri sonrasında, ilk iki günde 13 binden fazla kişi toplam 2.1 milyar liranın üzerinde konut kredisine  başvurdu.

0.99 konut kredisi veren banka sayısı 5'e yükseldi!

12 banka Ağustos itibariyle konut kredisi faizlerini indirdi!

Bayram öncesi konut kredisi faiz oranlarında son durum!
 

 


Geri Dön