29 / 03 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Herkes kendisine ait güzel bir eve sahip olmak istiyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk tercihi konut kredisi çekmek oluyor. Peki konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...



Herkes kendisine ait güzel bir eve sahip olmak istiyor. Orta gelir düzeyine sahip kişiler de kolay bir şekilde konut sahibi olmak için konut kredisi kullanırlar. Konut kredisi çekerken bankalar arasında iyi bir araştırma yapılmalı. Konut kredisi alınarak ev sahibi olunabilir. Peki ev kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Güzel bir ev alabilmek için konut kredisi kullanacak vatandaşların bankalar arasında iyi bir araştırma yapması gerekiyor. Milliyet'te yer alan habere göre; bu araştırmalara göre hangi faiz oranlı bankadan konur kredisi çekileceğine karar verilebilir. Aynı zamanda konut kredisi alınırken hesaplama da doğru bir şekilde yapılmalı. 

Ev Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Konut kredileri gelir düzeyine uygun şekilde tercih edilmeli. Uygun geri ödeme ve vade seçeneklerine de dikkat edilmeli. Düşük faiz oranlı konut kredileri alınarak her bütçeye uygun olarak kredi geri ödemeleri yapılabilir.

Konut kredisiyle konut sahibi olmak isteyen kişiler kira öder gibi ev sahibi olma imkanı yakalıyor. Bankalar konut kredisi verirken kredi notunu ve gelir düzeyini dikkate alır. Bundan sonra ise onay verilen krediye göre kredinin başlangıcında konut banka lehine ipoteklenir. Borcun bitmesi ile bu ipotek kaldırılır. 

Konut kredisi hesaplamalarında istenilen vade ve faiz oranına göre de taksit tutarı belli olur. 

En Basit Yöntem İle Ev Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Konut kredisi alınırken en basit yöntem ile de hesaplama yapılabilir. Konut alınırken satın alınan evin anaparasına banka faiz oranı da dahil edilir. Buna göre vade ve taksit sayısı da hesaplanır. Aynı zamanda her bütçeye de uygun olarak ödeme planı yapılır.

Bu şekilde aylık taksitler ile birlikte belirlenen sürede konut alınabilir. Bu sebeple faiz oranı için de bankalar arasında detaylı araştırma yapılmalı. Bunda da en uygun faiz oranlarına dikkat edilmeli. Sıfır ya da ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranlarıyla kolay bir şekilde ev sahibi olunabilir.

Konut Kredisi Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konut kredisi alırken bütün bankaların araştırılması gerekiyor. Kredi veren bankalar arasında düşük faiz oranlı ve uzun vadeli taksitleri olan konut kredileri tercih edilmelidir.

En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?


Geri Dön