24 / 04 / 2024

Konut kredisi hesaplama!

Konut kredisi hesaplama!

Bankalar, konut almak isteyenler için finans desteği sağlıyorlar. Konut kredisi dediğimiz bu sistemle, gayrimenkulün karşılığı olan miktarı temin eden banka, dilediğimiz taksit sayısına göre ana parayı faiziyle birlikte tahsil ediyor...



Konut kredisi çekerken nelere dikkat etmeli? En uygun krediyi nasıl bulabiliriz?



Bankalar, konut almak isteyenler için finans desteği sağlıyorlar. Konut kredisi dediğimiz bu sistemle, gayrimenkulün karşılığı olan miktarı temin eden banka, dilediğimiz taksit sayısına göre ana parayı faiziyle birlikte tahsil ediyor.


Krediyle ev almak mı istiyorsunuz?


Konut kredisi nasıl çekilir?


Alacağımız gayrimenkulün değeri, ekspertiz tarafından belirlenir. Banka bu değerin bir kısmını karşılar ve size ihtiyacınız olan değeri nakit olarak verir. Borcunuzun karşılığında eviniz, borcunuz bitene kadar ipotek altında kalır. Borcunuz bittiğinde evinizin üzerindeki ipotek de kalkar.


Konut kredisi gayrimenkulün ne kadarını karşılar?


Kullanacağımız konut kredisi, sahip olmak istediğimiz gayrimenkulün değerinin maksimum yüzde 75'ini karşılamaktadır.


Yani 100 liralık bir ev satın alacaksak, banka bize 75 lira kredi temin etmektedir.


En uygun konut kredisi


En uygun konut kredisini bulmak için aylık ödeyebileceğiniz maksimum tutarı baz alarak, bir vade belirleyip, en düşük faizi veren bankayı seçmeniz gerekmektedir.


Siz kredi kullandıktan sonra faiz oranları değişirse refinansman yoluna gidebilirsiniz.


Konut kredisi yapılandırma nedir? Konut kredisi nasıl yapılandırılır?


Konut kredisi taksitleri


Kullanacağımız konut kredisi için, ödeme vadesini kendimiz belirleyebiliriz. Konut kredisi taksitlerini 30 yıla varan vadelerle ödemeniz mümkündür. Vadeye göre değişen faizden dolayı ödeyeceğiniz anapara miktarı da değişir.


Konut kredisi masrafları nelerdir?


Bir kredinin toplam maliyetini hesaplamak için bankanın faiz oranı, Ekspertiz ücreti, ödeyeceğiniz dosya masrafı, alınacak komisyon bedeli, Banka ve sigorta muameleleri vergisi, sigortalar ve taşınmaz için ödeyeceğiniz vergi ve aidatları da hesaba katmalısınız. Çünkü bu ayrıntılar kredinin toplam maliyetini ve aylık ödemeleri değiştirir.


Konut kredisi hesaplama


Konut kredisini hesaplamak için krediyi çekeceğiniz bankanın, faiz oranlarının, ne kadar vadeyle ödeme yapacağınızın belli olması gerekir. Çeşitli bankalardan konut kredisi talebi toplayıp bir karşılaştırma sonucu en uygun krediye karar verebilirsiniz.


Bengü Öner/ Milliyet 


Geri Dön