26 / 04 / 2024

Konut kredisinde büyüyen Yapı Kredi'den 1,3 milyar lira kâr

Konut kredisinde büyüyen Yapı Kredi'den 1,3 milyar lira kâr

Yapı Kredi'nin 9 aylık konsolide net kârı 1 milyar 282 milyon lira oldu



30 Eylül 2009 tarihli 9 aylık konsolide mali tablolarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, bankanın kârı, yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı. 
 
Toplam gelirleri ise yüzde 27 artışla 4 milyar 634 milyon liraya ulaştı. Gelirlerdeki güçlü performans ve başarılı gider yönetimi sayesinde Yapı Kredi'nin gider/gelir rasyosu 11 puan daha iyileşerek yüzde 39'a düşerken, aynı dönemde ortalama özsermaye kârlılığı yüzde 25 olarak gerçekleşti. Sermaye yeterlilik rasyosu banka bazında yüzde 17,7'ye, grup bazında yüzde 16,4'e ulaştı.Yapı Kredi Murahhas Âzâsı ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, özellikle konut kredilerinde yılbaşından bu yana yüzde 12 büyüme gerçekleştirdiklerini, bunun sonucunda bankanın konut kredilerinde pazar payını, yıl sonuna göre 50 baz puan artışla yüzde 9'a yükselttiğini bildirdi. Açıkalın, Yapı Kredi'nin 2010'da sektör ve Türkiye ekonomisinden daha fazla büyümesini hedeflediklerini, çalışmaları da buna göre planladıklarını ifade ederek, şunları aktardı: "Türkiye'nin en geniş dördüncü şube ağına sahip bankasıyız. Yeni şube açılışlarına dördüncü çeyrekte 10 şube ile başlıyoruz. 2010'da ise 60 yeni şube açacağız."

FORTİS BANK'TAN 79,2 MİLYON LİRA NET KÂR

Bu arada Fortis Bank Türkiye de 2009'un üçüncü çeyreğinde 79,2 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu. Net faiz gelirlerinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7,6 artış kaydeden banka, ana iş kollarında gelişme gösterdi.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yapı Kredi'den 1.3 milyar lira net kâr

Yapı Kredi, yılın ilk 9 ayında konsolide bazda 1 milyar 282 milyon lira net kâr açıkladı

Yılın ilk 9 ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artıran Yapı Kredi'nin toplam gelirleri de yüzde 27 artışla 4 milyar 634 milyon liraya ulaştı. Yapı Kredi'nin gider/gelir rasyosu geçen yılın aynı dönemine göre, 11 puan iyileşerek yüzde 39'a düştü. Aynı dönemde bankanın ortalama özsermaye kârlılığı yüzde 25 olarak gerçekleşirken sermaye yeterlilik rasyosu ise banka bazında yüzde 17.7'ye, grup bazında yüzde 16.4'e ulaştı.
Yapı Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, ekonomide yaşanan daralmanın etkilerinin 3. çeyrekte de sürdüğünü buna rağmen Yapı Kredi'nin ülke ekonomisini ve her segmentten müşterilerini desteklemeye devam ettiğini belirterek, özellikle konut kredilerinde yılbaşından bu yana yüzde 12 gibi sektörün iki katı hızla bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve bunun sonucunda bankanın konut kredilerinde pazar payının yılsonuna göre 50 baz puan artışla yüzde 9'a yükseldiğini söyledi.

2010'da 60 yeni şube
Yapı Kredi'nin 2010 yılında sektör ve Türkiye ekonomisinden daha fazla büyümesini hedeflediklerini ve çalışmaları da buna göre planladıklarını belirten Açıkalın, "Eylül sonu itibarıyla Türkiye'nin en geniş dördüncü şube ağına sahip bankası konumundayız. 2009 yılında geçici olarak askıya aldığımız yeni şube açılışlarına dördüncü çeyrekte 10 şube ile başlıyoruz. 2010 yılında ise 60 yeni şube açacağız" dedi.

Tüpraş'ın 9 aylık kârı 612 milyon lira
Tüpraş üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde kâr açıkladı. Tüpraş'ın konsolide bilançosuna göre, üçüncü çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.5 azalarak 279.97 milyon lira oldu. Piyasada Tüpraş'ın 260 milyon lira civarında bir kâr açıklayacağı beklentisi hakimdi.
Şirketin 9 aylık net kârı ise yüzde 46.4 oranında gerileyerek 612.28 milyon lira oldu. Şirketin  açıkladığı faaliyet raporunda, küresel krizin piyasalar üzerindeki olumsuz etkilerinin global ürün taleplerinin düşmesine ve zayıf rafineri marjlarına neden olduğu belirtildi.
Milliyet

Yapı Kredi 1.2 milyar kâr etti, şube açılışlarını yeniden gündemine aldı 
 
Yapı Kredi, 30 Eylül 2009 tarihli mali tablolarında konsolide bazda 1 milyar 282 milyon TL net kâr açıkladı.

Yılın ilk 9 ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artıran Yapı Kredi'nin toplam gelirleri ise yüzde 27 artışla 4 milyar 634 milyon TL'ye ulaştı. Aynı dönemde Bankanın ortalama özsermaye kârlılığı yüzde 25 olarak gerçekleşirken Sermaye Yeterlilik Rasyosu ise banka bazında yüzde 17.7'ye, Grup bazında yüzde 16.4'e ulaştı. Yapı Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, ekonomideki daralmanın etkilerinin 3'üncü çeyrekte de sürdüğünü buna rağmen Yapı Kredi'nin ülke ekonomisini ve müşterilerini desteklemeye devam ettiğini belirterek, özellikle konut kredilerinde yılbaşından bu yana yüzde 12 gibi sektörün 2 katı hızla bir büyüme gerçekleştirdikle rini söyledi. Yapı Kredi'nin 2010'da sektör ve Türkiye ekonomisinden daha fazla büyümesini hedeflediklerini belirten Açıkalın, "Eylül sonu itibarıyla Türkiye'nin en geniş dördüncü şube ağına sahip bankası konumundayız. Yeni şube açılışlarına dördüncü çeyrekte 10 şube ile başlıyoruz. 2010 yılında ise 60 yeni şube açacağız" dedi.

985 milyon dolar kredi kullandırdı

YAPI Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın,"Müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde özellikle bireysel ve KOBİ müşterilerimiz için kriz döneminin etkilerini en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.Açıkalın, "Ayrıca ihracatçı firmalara kullandırmak üzere sene başından bu yana en düşük maliyetli 985 milyon dolarlık sendikasyona imza attık. Avrupa Yatırım Bankası ile 200 milyon Euro'luk bir kredi anlaşması imzaladık. 12 yıl vadeli bu krediyi de KOBİ'lerimize kullandıracağız" dedi.
Hürriyet

Yapı Kredi'den 1.3 milyar lira net kâr

Yapı Kredi'nin 9 aylık konsolide net karı 1 milyar 282 milyon lira oldu. Yapı Kredi Bankası'ndan 30 Eylül 2009 tarihli 9 aylık konsolide mali tablolarına ilişkin yapılan açıklamada, Banka'nın, yılın 9 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 1 milyar 282 milyon lira net kar elde ettiği bildirildi.  Açıklamada, Yapı Kredi'nin toplam gelirlerinin ise yüzde 27 artışla 4 milyar 634 milyon liraya ulaştığı belirtildi.
Açıklamada, aynı dönemde Banka'nın ortalama özsermaye karlılığı yüzde 25 olarak gerçekleşirken, Sermaye Yeterlilik Rasyosunun ise banka bazında yüzde 17.7'ye, grup bazında yüzde 16.4'e ulaştığı kaydedildi.

`60 yeni şube açacağız'
Yapı Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, özellikle konut kredilerinde yılbaşından bu yana yüzde 12 büyüme gerçekleştirdiklerini, bunun sonucunda bankanın konut kredilerinde pazar payını, yıl sonuna göre 50 baz puan artışla yüzde 9'a yükselttiğini söyledi. Açıkalın, Yapı Kredi'nin 2010 yılında sektör ve Türkiye ekonomisinden daha fazla büyümesini hedeflediklerini, çalışmaları da buna göre planladıklarını ifade ederek, "Eylül sonu itibarıyla Türkiye'nin en geniş dördüncü şube ağına sahip bankası konumundayız. 2009 yılında geçici olarak askıya aldığımız yeni şube açılışlarına dördüncü çeyrekte 10 şube ile başlıyoruz. 2010 yılında ise 60 yeni şube açacağız" dedi.
Radikal

Bekleme dönemi bitti Yapı Kredi 70 şubeyle büyümeye dönüyor

9 ayda 1.3 milyar lira kâr açıklayan Yapı Kredi yıl sonuna kadar 10, 2010'da da 60 yeni şube açacak

Yapı Kredi Bankası, 30 Eylül 2009 tarihli mali tablolarında konsolide bazda 1 milyar 282 milyon TL net kâr açıkladı. Yapı Kredi ayrıca şubeleşmeye hız verecek. Yılın ilk dokuz ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artıran Yapı Kredi'nin toplam gelirleri ise yüzde 27 artışla 4 milyar 634 milyon TL'ye ulaştı. Yapı Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, ekonomide yaşanan daralmanın etkilerinin 3. çeyrekte de sürdüğünü buna rağmen Yapı Kredi'nin ülke ekonomisini ve her segmentten müşterilerini desteklemeye devam ettiğini belirtti. Açıkalın, özellikle konut kredilerinde yılbaşından bu yana yüzde 12 gibi sektörün iki katı hızla bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve bunun sonucunda Banka'nın konut kredilerinde pazar payının yüzde 9'a yükseldiğini söyledi.

EKONOMİ BÜYÜYECEK

Yapı Kredi'nin 2010 yılında sektör ve Türkiye ekonomisinden daha fazla büyümesini hedeflediklerini ve çalışmaları da buna göre planladıklarını belirten Açıkalın "Eylül sonu itibarıyla Türkiye'nin en geniş dördüncü şube ağına sahip bankası konumundayız. 2009 yılında geçici olarak askıya aldığımız yeni şube açılışlarına dördüncü çeyrekte 10 şube ile başlıyoruz. 2010 yılında ise 60 yeni şube açacağız" dedi.

Fortis'in kârı yüzde 41 azaldı

Hisselerinin yüzde 71'i bu yıl BNP Paribas'a devredilen Fortis Bank Türkiye'nin konsolide olmayan bilançosuna göre 2009'un ilk dokuz ayındaki net kârı geçen yıla kıyasla yüzde 41 azalarak 95.7 milyon lira oldu.

TEB'den masrafsız ihtiyaç kredisi

Bireysel krediler alanında büyümesini sürdüren Türk Ekonomi Bankası (TEB), geçtiğimiz aylarda konut kredisi faizlerinde gerçekleştirdiği indirimden sonra, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını da düşürdü. TEB, ihtiyaç kredisi faiz oranını 36 aya kadar vadede dosya masrafı ve komisyon olmaksızın yüzde 1.35'e indirdi. TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir "Bayram ve yılbaşı öncesinde müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek amacıyla ihtiyaç kredisi faiz oranlarımızda da yeni bir düzenlemeye gittik ve sektördeki en rekabetçi faiz oranlarını veriyoruz" dedi. Bireysel bankacılıkta tüm ürünlerde pazar payı artışı hedeflediklerini belirten Kişmir, bu yıl ihtiyaç kredilerinde yüzde 16.5 büyüdüklerini kaydetti.
Star


Geri Dön